Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦ
  • [02] ΕΕ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΩΤΙΑ
  • [03] ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟ BORIS EIFMAN

  • [01] ΥΠΑΜ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦ

    Η αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ώστε η υλοποίηση του πρώτου σταδίου της πρώτης φάσης να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    Ο κ. Παπακώστας μιλούσε μετά τη συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη το ΓΕΕΦ και έτυχε ενημέρωσης για την προωθούμενη υλοποίηση της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Ο ΥΠΑΜ είπε πως «η αναδιοργάνωση γίνεται από το Δεκέμβριο του 2009, σταδιακά, και είμαστε στο πρώτο στάδιο της πρώτης φάσης της αναδιοργάνωσης, είναι τρία στάδια η πρώτη φάση. Προσπαθούμε με τους πιο γοργούς δυνατούς ρυθμούς, έτσι ώστε μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, να τελειώσουμε το πρώτο στάδιο της πρώτης φάσης, που θα μας επιτρέπει εκεί να δούμε τις παραπέρα ενέργειές μας», πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός Αμυνας είπε πως τα πράγματα είναι ρευστά σε ό,τι αφορά την αναδιοργάνωση. Σημειώνοντας πως υπάρχει μια βασική μελέτη γύρω από την αναδιοργάνωση, ο κ. Παπακώστας εξήγησε πως η υλοποίησή της ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς έπρεπε να μελετηθεί από την αρχή από τον νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Το θέμα που λέγεται αναδιοργάνωση είναι πρώτης προτεραιότητας, γιατί όπως τόνισε ο κ. Παπακώστας, θα θέσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μικρών, ευέλικτων, και ταχυκίνητων μονάδων, «έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες τις όποιες αιφνιδιαστικές επιθέσεις του αντιπάλου».

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την ικανοποίησή των μελών της Επιτροπής για αυτή την ενημέρωση, σημειώνοντας πως η Επιτροπή θα ολοκληρώσει σε προσεχή συνεδρία τη συζήτηση του θέματος και θα εκδώσει μια τελική τοποθέτηση.

    [02] ΕΕ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΩΤΙΑ

    Οι Κύπριοι καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα ημερησίως μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κοινοτικής δημοσκόπησης του ευρωβαρομέτρου, που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι Κύπριοι καπνίζουν κατά μέσο όρο 21,7 τσιγάρα την ημέρα, ενώ οι αμέσως επόμενοι στην ΕΕ ήταν οι Ελληνες με 21,4 τσιγάρα, με μέσο όρο στην Κοινότητα 14 τσιγάρα/ημερησίως.

    Σε ποσοστό πληθυσμού, οι Ελληνες κατέχουν το πανευρωπαϊκό ρεκόρ με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν καπνιστές. Στην Κύπρο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32% και ο μέσος όρος στην Κοινότητα 29%.

    Σε σχέση με το φύλο στην Κύπρο το 49% των ερωτηθέντων ανδρών (47% στην Ελλάδα) απάντησε ότι καπνίζει, καθώς και το 17% των γυναικών (38% στην Ελλάδα). Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην Κοινότητα ήταν 35% για τους άνδρες και 25% για τις γυναίκες. Αναφορικά με τις ομάδες ηλικίας, μεταξύ 15-24 ετών καπνίζει το 39% (35% στην ΕΕ), 25-39 ετών καπνίζει το 40% (37% στην ΕΕ), 40-54 ετών καπνίζει το 31% (35% στην Κοινότητα) και άνω των 55 ετών καπνίζει το 23% των Κυπρίων (17% στην Κοινότητα). Το 22% των ερωτηθέντων Κυπρίων δήλωσε ότι προσπάθησε τουλάχιστον μια φορά να σταματήσει το κάπνισμα τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ήταν 15%.

    [03] ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟ BORIS EIFMAN

    Το μπαλέτο Boris Eifman από την Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί φέτος ο Δήμος Λεμεσού, στη διοργάνωση ``Τα Μεγάλα Μπαλέτα``, που φέτος κλείνει έντεκα χρόνια ζωής στα θερινά δρώμενα του Δήμου. Σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως η πολιτιστική διοργάνωση ``Τα Μεγάλα Μπαλέτα``, έχει καταστεί ένας ετήσιος θεσμός ξεχωριστής εμβέλειας και μεγέθους, με διεθνής εκτόπισμα και θεατές, τόσο ντόπιους, όσο και ξένους.

    Το περίφημο μπαλέτο Boris Eifman που θα παρουσιάσει στις 9 και 10 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο το γνωστό μυθιστόρημα του Λέο Τολτσοϊ ``Αννα Καρέννινα``, έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη διεθνή καριέρα, με περιοδείες σε όλη τη δυτική και ανατολική Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Νότιο Κορέα, την Νότια Αφρική, το Ισραήλ και την Λατινική Αμερική.

    Ο Ανδρέας Χρίστου διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Λεμεσού ``θα συνεχίσει να πράττει το παν δυνατόν για την αναβάθμιση του πολιτισμού, στον οποίο η πόλη μας αναμφίβολα σήμερα έχει την πρωτοπορία μέσα από τη δραστηριοποίηση των πολιτιστικών της φορέων και των πολιτιστικών της ιδρυμάτων και οργανισμών``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 May 2010 - 17:29:12 UTC