Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΣΤΑΧΤΗ - ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
  • [04] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

  • [01] ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΟΓΛΟΥ

    Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τίτος Χριστοφίδης, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι ``είναι γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Ερογλου απηύθυνε επιστολή πρόσκληση για δείπνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια πριν από την έναρξη των συνομιλιών στις 26 Μαϊου``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με απαντητική του επιστολή, δεν απέρριψε την πρόταση, εισηγήθηκε, όμως, εναλλακτικά όπως η κοινωνική αυτή συνάντηση πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, είτε στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο είτε σε συγκεκριμένο εστιατόριο εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που έχει χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις``, αναφέρει.

    Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο, όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση, ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει ότι ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παρόμοιων κοινωνικών συναντήσεων εν ευθέτω χρόνω``.

    Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρεται σε γραπτή πρόσκληση Ερογλου προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για δείπνο στα κατεχόμενα, πριν την έναρξη του νέου γύρου των συνομιλιών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για κοινωνική συνάντηση, παρουσία όμως του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    «Εχω διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας για ένα βασικότατο λόγο, την απαλλαγή από την κατοχή, την απελευθέρωση του τόπου, την επανένωση της Κύπρου και αυτό αποτελεί στόχο ζωής για τον οποίο θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα του εαυτού μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός στόχος είναι εκείνος για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας που μιλούσε σε συγκέντρωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Greek Cypriots Worldwide- A directory of whos who», του Μichael Yakoumi, πρόβαλε τον αγώνα για δικαίωση της Κύπρου στα πλαίσια των συμπερασμάτων από την εκδήλωση, με κυριότερο εκείνο για την έφεση προς το καλύτερο, που χαρακτηρίζει τον Κύπριο στην πατρίδα ή σαν μετανάστη στο εξωτερικό.

    Ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, είναι προοδευτικός, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Οι Κύπριοι είναι δημιουργικοί άνθρωποι. Θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που στερήθηκαν οι ίδιοι, την παιδεία. Πέρασαν από πολλές συμπληγάδες, αλλά τα παιδιά τους διαπρέπουν όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο, κάτι που πρέπει να μας κάμνει υπερήφανους, είπε. Τόνισε σαν ενδεικτικό στοιχείο το ότι η Κύπρος έχει κατ αναλογία τους περισσότερους φοιτητές σε όλο τον κόσμο.

    [03] ΣΤΑΧΤΗ - ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Είκοσι τρεις συνολικά πτήσεις, 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις, από και προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επηρεάζονται μέχρι απόψε, λόγω του νέφους της στάχτης που έχει καλύψει τον εναέριο χώρο αρκετών ευρωπαϊκών χωρών από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

    Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δυστυχώς, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας έχει επηρεαστεί και πάλι το πρόγραμμα διεξαγωγής πτήσεων από και προς τα δυο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου. Συνολικά έχουν επηρεαστεί 23 πτήσεις», είπε και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για περιπτώσεις όπου έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή επαναπρογραμματισμός της ώρας ή και του αεροδρομίου εκτέλεσης των πτήσεων».

    [04] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Την βαθιά του θλίψη για τα επεισόδια πριν, κατά και μετά τον αγώνα Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

    «Θλίβομαι πραγματικά και θέλω να πιστεύω ότι θλίβεται μαζί μου κάθε Κύπριος που νοιάζεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον αυτού του τόπου για τα επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί το περασμένο Σάββατο, τόσο πριν τον αγώνα, κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά τον αγώνα» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενος στα επεισόδια που αφορούν τον αγώνα Κυπέλλου.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής βράβευσης του πρωτεύσαντα στο «Πρόγραμμα Διερεύνησης Οδικών Τροχαίων Δυστυχημάτων» για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στην Αστυνομική Ακαδημία ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ακόμα ότι τα επεισόδια ήταν «προγραμματισμένα και τούτο αποδεικνύεται από τα γεγονότα από τα τεκμήρια από τα περιστατικά της υπόθεσης».

    Ο Αρχηγός είπε ότι πριν την διεξαγωγή του αγώνα είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο μεγάλος αριθμός λοστών, πέτρες, αριθμός κρανών και αριθμός μολότοφ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 May 2010 - 19:29:12 UTC