Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΑ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΔΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΜΟΦΟΒΙΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ

    Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τίτος Χριστοφίδης, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι ``είναι γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Ερογλου απηύθυνε επιστολή πρόσκληση για δείπνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια πριν από την έναρξη των συνομιλιών στις 26 Μαϊου``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με απαντητική του επιστολή, δεν απέρριψε την πρόταση, εισηγήθηκε, όμως, εναλλακτικά όπως η κοινωνική αυτή συνάντηση πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, είτε στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο είτε σε συγκεκριμένο εστιατόριο εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που έχει χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις``, αναφέρει.

    Με αφορμή δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο, όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση, ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει ότι ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παρόμοιων κοινωνικών συναντήσεων εν ευθέτω χρόνω``.

    Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρεται σε γραπτή πρόσκληση Ερογλου προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για δείπνο στα κατεχόμενα, πριν την έναρξη του νέου γύρου των συνομιλιών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για κοινωνική συνάντηση, παρουσία όμως του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    [02] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΑ

    Την βαθιά του θλίψη για τα επεισόδια πριν, κατά και μετά τον αγώνα Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο εξέφρασε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

    «Θλίβομαι πραγματικά και θέλω να πιστεύω ότι θλίβεται μαζί μου κάθε Κύπριος που νοιάζεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον αυτού του τόπου για τα επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί το περασμένο Σάββατο, τόσο πριν τον αγώνα, κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά τον αγώνα» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενος στα επεισόδια που αφορούν τον αγώνα Κυπέλλου.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής βράβευσης του πρωτεύσαντα στο «Πρόγραμμα Διερεύνησης Οδικών Τροχαίων Δυστυχημάτων» για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στην Αστυνομική Ακαδημία ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ακόμα ότι τα επεισόδια ήταν «προγραμματισμένα και τούτο αποδεικνύεται από τα γεγονότα από τα τεκμήρια από τα περιστατικά της υπόθεσης».

    Ο Αρχηγός είπε ότι πριν την διεξαγωγή του αγώνα είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο μεγάλος αριθμός λοστών, πέτρες, αριθμός κρανών και αριθμός μολότοφ.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΔΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ

    Στις 12 Ιουλίου του 2010, ορίστηκε η δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, των τριών κατηγορουμένων, για τη σύληση του τάφου και την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου, την 11η Δεκεμβρίου του 2009.

    Τη συγκεκριμένη ημέρα θα εξεταστεί ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων, ο Ινδός πολίτης, ο οποίος παραδέχτηκε ενοχή στις πέντε από τις δεκαπέντε κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν από την κατηγορούσα αρχή και ενδεχομένως την ίδια ημέρα θα του απαγγελθεί και η ποινή.

    Η ακροαματική διαδικασία, για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, του Κυπρίου ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές και του αδελφού του, θα συνεχιστεί μέχρι τις 16 Ιουλίου και κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα εκείνη το Κακουργιοδικείο θα καταλήξει και στην ποινή που θα τους επιβάλει.

    Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν καμιά από τις κατηγορίες που τους απήγγειλε η κατηγορούσα αρχή.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΜΟΦΟΒΙΑ

    Η κυπριακή κοινωνία έχει τη χαμηλότερη ``βαθμολογία`` στην ΕΕ απέναντι σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και χαρακτηριστικά ομοφοβικά, όπως διαφάνηκε από τις ομιλίες των παρευρισκομένων στη διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση της λειτουργίας της μοναδικής ακτιβιστικής ομάδας στην Κύπρο που διεκδικεί την πλήρη ισότητα όλων των πολιτών της κυπριακής κοινωνίας σε ισότιμη βάση, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων διακρίσεων, την ομάδα Accept.

    Η ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία, στο σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιώργης Ρεγγίνος ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το 2006 στην Κύπρο, το 51% των Κυπρίων «νιώθουν άβολα γύρω από ομοφυλόφιλα άτομα», το 75% «θα είχαν πρόβλημα αν κάποιος φίλος τους ήταν ομοφυλόφιλο άτομο» και μόνο 3% των Κυπρίων «δεν θα άλλαζαν τη συμπεριφορά τους προς το παιδί τους αν μάθαιναν ότι αυτός ή αυτή είναι ομοφυλόφιλο άτομο». Πώς αντιμετωπίζεται όμως αυτή η κατάσταση διερωτήθηκε, για να εξηγήσει ότι τον Οκτώβριο του 2009 μια ομάδα πολιτών μαζεύτηκε για να αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα και κατέληξε ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό, «να μάθει κάποιες αλήθειες για το θέμα και σιγά σιγά, ευελπιστούμε, να αρχίσει να αλλάζει άποψη».

    Οραμα της ομάδας Accept, συνέχισε, είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητάς του. «Μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις, ιδίως όσον αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου».

    Ηδη, είπε, ένα πρώτο καταστατικό της ομάδας έχει συνταχθεί και τυγχάνει επεξεργασίας από νομική ομάδα που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς θα ασχολείται με τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της κυπριακής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις. Ο κ. Ρεγγίνος είπε ότι περί μαζών πρόκειται, ενάντια στο κατεστημένο και την προκατάληψη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 May 2010 - 13:29:44 UTC