Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
  • [02] ΗΛΙΟΣ ΔΙΚΗ

  • [01] ΥΠΟΙΚ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

    Στις προσπάθειες που καταβάλλονται, μέσω νομοσχεδίων, για να ενισχυθεί το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων με παρόμοια όπλα όπως αυτά που διαθέτει το Τμήμα ΦΠΑ έτσι ώστε να εισπραχθούν καθυστερημένοι φόροι και παράλληλα να μειωθεί η φοροδιαφυγή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην οποία συζητήθηκαν οι 20 προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σταυράκης είπε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε ``και μία πάρα πολύ σημαντική θετική εξέλιξη`` στο θέμα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου για μόνιμους κάτοικους Κύπρου, η οποία θα επιτρέπεται με γραπτή έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη νέα συνάντηση του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, στο πλαίσιο συζήτησης του κυβερνητικού πακέτου δημοσιονομικής εξυγίανσης, στην οποία παρευρέθηκαν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) Γιώργος Πούφος, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``δημιουργείται σε κάποιο βαθμό μία συναίνεση από πολλά πολιτικά κόμματα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των προτάσεων`` του Υπουργείου Οικονομικών για την φοροδιαφυγή ``θα μπορούν να εγκριθούν από τη Βουλή``, ενώ σημείωσε πως σε τρεις εβδομάδες θα πρέπει κάθε κόμμα να λάβει τις τελικές του θέσεις σε όλα τα προτεινόμενα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Ο κ. Σταυράκης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Μαΐου, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα κόμματα με θέμα τα μέτρα καλύτερης στόχευσης των κοινωνικών παροχών του κράτους, που είναι και μια επιθυμία, όπως είπε, όλων των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε ``να βρούμε εκείνους τους τρόπους ώστε οι κοινωνικές παροχές να επικεντρώνονται στα άτομα που τις έχουν περισσότερο ανάγκη``.

    Ανέφερε ότι την Πέμπτη θα παρουσιάσει στα κόμματα δύο ή τρεις εναλλακτικές προτάσεις -σενάρια για στόχευση των κοινωνικών παροχών.

    [02] ΗΛΙΟΣ ΔΙΚΗ

    Συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ηλιος», που κατέπεσε τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό.

    Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας κατηγορίας, Μάικλ Τζον Ουίλιαμς, Project Engineer στην ATC Lasham, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ρόλος του τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι όταν οι μηχανικοί δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα με εγχειρίδια, να επικοινωνεί με τον κατασκευαστή του αεροπλάνου για την εξεύρεση λύσης.

    Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ``Ηλιος`` Ανδρέας Δράκος, η εταιρεία ``Ηλιος`` ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ``Ηλιος`` Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ.

    Οι πέντε αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες, από 238 κατηγορίες ο κάθε ένας, για τις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή.

    Αντιμετωπίζουν τις σκληρότερες κατηγορίες του ποινικού κώδικα και ειδικότερα της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 29 April 2010 - 13:29:50 UTC