Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • [02] ΔΚΤ - ΧΡΗΜΑΤΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΕΠΟΠΤΕΙΑ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ``ΗΛΙΟΣ``

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη και δεν έχει αρχίσει η κατασκευή, δήλωσε ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου.

    Σε δηλώσεις μετά τη λήξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι όπως τον πληροφόρησαν τα ΗΕ, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλιστεί έγγραφες συγκαταθέσεις από τον κ. Ταλάτ και τον κ. Ερογλου, το θέμα είχε μια εμπλοκή κατά τη διάρκεια της ``εκστρατεία`` του Ντερβίς Ερογλου, αλλά είχε δώσει προφορικές διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει.

    ``Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν εξεδόθησαν από τον κατοχικό στρατό πάσα για να μπορούν να διέρχονται από τη στρατιωτική περιοχή, αυτή την οποία κατέχουν και είμαστε σε επαφή με τα ΗΕ ούτως ώστε να υλοποιηθεί το έργο και απαιτούμε ασφαλώς οι Τ/κ να υλοποιήσουν τη συμφωνία, την οποία έχουμε κάνει εδώ και τόσο καιρό``,.

    Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι με την «εκλογή» Ερογλου, ίσως να υπάρξει πισωγύρισμα όσον αφορά το οδόφραγμα, ο κ. Ιακώβου είπε ότι ο κ. Ερογλου γραπτώς και προφορικώς έχει διαβεβαιώσει τα ΗΕ, τον κ. Ντάουνερ και τον κ. Ζεριχούν, ο οποίος πριν αναχωρήσει το περασμένο Σάββατο, τον πληροφόρησε ότι ήταν σε επαφή με τις κατοχικές αρχές σε υψηλό επίπεδο. ``Η υπόσχεση ήταν, ακόμα και το Σάββατο, ότι θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν``. Είναι, πρόσθεσε, σε επαφή με τα ΗΕ.

    [02] ΔΚΤ - ΧΡΗΜΑΤΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΕΠΟΠΤΕΙΑ

    Στην ανάγκη να προβεί και η Κύπρος, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, σε βελτιωτικές αλλαγές του ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου του χρηματοπιστωτικού τομέα και για μεταφορά και άλλων εποπτικών αρμοδιοτήτων στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), αναφέρθηκε ο Διοικητής της ΚΤΚ Αθανάσιος Ορφανίδης, σε ομιλία του στην εκδήλωση της Κυπριακής Εταιρείας Ανάπτυξης Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου στο 3ο Banking Forum με θέμα ``Η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα: προβληματισμοί και συμπεράσματα από την κρίση``.

    Ο κ. Ορφανίδης τόνισε ότι πέραν της ενοποίησης της εποπτείας των τραπεζικών και των συνεργατικών ιδρυμάτων, ``υπάρχουν δυνητικά σημαντικά οφέλη και συνεργίες στην περίπτωση άσκησης της εποπτείας και ρύθμισης όλων των τομέων του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας από ένα και μόνο οργανισμό, όπως για παράδειγμα εξοικονομήσεις πόρων και βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητα της εποπτείας``.

    ``Ενας πρακτικός τρόπος ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου που αποφεύγει ριζικές, χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες θα ήταν η σύνδεση των υπόλοιπων εποπτικών αρχών με την ΚΤΚ, ώστε να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η ανεξαρτησία τους``, είπε ο κ. Ορφανίδης, εκφράζοντας την ανάγκη οι αλλαγές αυτές ``να υιοθετηθούν έγκαιρα ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στο μέλλον``.

    Αυτό θα συνάδει, συνέχισε, και με τις υφιστάμενες τάσεις διεθνώς και θα συμβάλει στην επιτυχία του στόχου για διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ``ΗΛΙΟΣ``

    Με την εξέταση του Μίροσλαβ Σερνέκ (Τσεχία) πιλότου αυτή τη στιγμή της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ``Emirates``, και ο οποίος την περίοδο 2001-2004 εκτελούσε χρέη πιλότου, εκπαιδευτή και εξεταστή στην εταιρεία ``Ηλιος``, συνεχίστηκε στο κακουργιοδικείο η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ``Ηλιος``.

    Οπως ο ίδιος ανέφερε στο Δικαστήριο, κατά την περίοδο απασχόλησης του στην εταιρεία ``Ηλιος`` ήταν υπεύθυνος, μαζί με τον Αρχιπιλότο της εταιρείας και σήμερα ένα εκ των πέντε κατηγορούμενων, Γιάνκο Στοϊμένοφ, σε ό,τι αφορούσε την εκπαίδευση και την εξέταση - αξιολόγηση των πιλότων της εταιρείας.

    Στα πλαίσια της κατάθεσης του ο μάρτυρας κατέθεσε στο Δικαστήριο ως τεκμήρια της κυρίως εξέτασης του έγγραφα τα οποία επεξηγούν ποιές ακριβώς είναι οι συνήθεις διαδικασίες λειτουργίας - standard operating procedures (SOPs), τι ορίζεται ως διαχείριση ανθρώπινων πόρων πληρώματος - crew resource management (CRM) και τι είναι ο έλεγχος ικανότητας χειριστού - operator proficiency check (OPC) και ο έλεγχος επάρκειας για διατήρηση της άδειας - licence proficiency control (LPC).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 27 April 2010 - 17:29:15 UTC