Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
  • [04] ΕΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δυσμενή εξέλιξη θεωρεί η Κυβέρνηση την εκλογή του Ντερβίς Ερογλου στις λεγόμενες προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Σε δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι λαμβανομένων υπόψη των διαχρονικών θέσεων του κ. Ερογλου ενάντια στην ομοσπονδία και για ίδρυση δύο ανεξαρτήτων κρατών στην Κύπρο, θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στις ίδιες τις διαπραγματεύσεις.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μπροστά στα νέα δεδομένα επιβάλλεται ολόκληρη η πολιτική ηγεσία να επιδείξει υπομονή, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα ενόψει και της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί η αλλαγή στην τ/κ ηγεσία.

    Αναμένουμε, είπε, από τα Ηνωμένα Εθνη, την ΕΕ να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στη βάση λύσης του Κυπριακού, αλλά και όλη την διεθνή κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της προς την Αγκυρα να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αποφάσεις της ΕΕ για την Κύπρο.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ

    Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στη Λευκωσία Πίτερ Μίλετ, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο, ως μια εκ των εγγυητριών δυνάμεων, θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

    Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, πριν την αναχώρησή του και υπό τους περιορισμούς που έχει επιβάλει το Λονδίνο ενόψει των εκλογών του Μαΐου στη χώρα, ο κ. Μίλετ σημείωσε τη «σημαντική», όπως είπε, πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τ/κ κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τους τελευταίους 18 μήνες.

    Ο Υπατος Αρμοστής εξέφρασε την ελπίδα για «περισσότερη πρόοδο» στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι η παρούσα διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

    Στη συνέντευξή του είπε ακόμα ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης (ΜΣ) που υπέγραψαν η Λευκωσία και το Λονδίνο έχει δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες από τις οποίες και οι δύο χώρες μπορούν να επωφεληθούν.

    Αναφορικά με τη διμερή συνεργασία, είπε ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες ώστε να βοηθηθεί η Κύπρος να αντιμετωπίσει το χουλιγκανισμό, να βελτιώσει την οδική ασφάλεια, να περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα και να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη.

    Ο κ. Μίλετ χαρακτήρισε τη Βρετανία «σημαντικό οικονομικό εταίρο» της Κύπρου, σημειώνοντας ότι ο Κυπρο-Βρετανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος αποτελεί γερό θεμέλιο για τον επιχειρηματικό κόσμο πάνω στο οποίο μπορούν να οικοδομηθούν πιο στενές εμπορικές σχέσεις.

    Σε προσωπικό επίπεδο, ο Βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε ικανοποίηση που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει Κύπριους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και να αναπτύξει φιλικούς δεσμούς μαζί τους. Αναφέρθηκε ακόμα και στην περιοχή του Ακάμα, λέγοντας ότι πρέπει να προστατευθεί η ομορφιά του τοπίου.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Η σημερινή πτήση για Ρώμη των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και η μεσημεριανή πτήση προς Βιέννη, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκο Κυριάκου.

    «Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η πτήση CY302 για Βιέννη, στις 13.30», είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κυριάκου και συμπλήρωσε ότι, μέχρι στιγμής, 16 πτήσεις έχουν ακυρωθεί για σήμερα και δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω του νέφους της στάχτης που έχει καλύψει τον εναέριο χώρο αρκετών χωρών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

    Αναφερόμενος στις απογευματινές πτήσεις των ΚΑ, ο κ. Κυριάκου είπε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα (αν θα γίνουν), θα το εξετάσουμε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις στους αιθέρες της Βρετανίας, ιδιαίτερα πάνω από τη Σκωτία και εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση των πτήσεων, τότε οι πτήσεις αυτές θα γίνουν».

    [04] ΕΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Οι Υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθέτησαν κοινή πολιτική για την πραγματοποίηση των αεροπορικών πτήσεων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ ΚοζάκουΜαρκουλλή συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με Ευρωπαίους ομολόγους της τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της κατάστασης που δημιουργήθηκε στις αερομεταφορές λόγω της ηφαιστειακής τέφρας και της ακύρωσης των πτήσεων.

    Οπως είπε η κ. Μαρκουλλή, ``το επικρατέστερο σενάριο είναι η εισήγηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μεταφορών και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Siim Kallas, την οποία υποστηρίζει και το Eurocontrol``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 April 2010 - 9:29:17 UTC