Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
  • [02] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [03] ΔΕΑ ΕΚΤΑΦΕΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

    Νέα τριήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στις 26, 27 και 28 Απριλίου, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία έληξε γύρω στο μεσημέρι.

    Κατά την τριήμερη συνεδρία αναμένεται να γίνει μια λεπτομερής συζήτηση για το Κυπριακό και την εξέλιξη των συνομιλιών.

    Στη σημερινή συνεδρία συμμετείχαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, το μέλος της ομάδας του Κυπριακού Τουμάζος Τσελεπής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    [02] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη, αναφορικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, που υπέβαλε η Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη.

    Στη σύσκεψη έχουν κληθεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στην απογευματινή σύσκεψη.

    Σε δηλώσεις μετά την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα οικονομίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια, ο κ. Σταυράκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αναλύθηκαν οι πλείστες μεγάλες δαπάνες όλων των Υπουργείων και η προσπάθεια είναι να εξοικονομηθούν χρήματα χωρίς σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σταυράκης είπε ότι το 2010 δεν θα είναι εύκολος χρόνος για την κυπριακή οικονομία και πρόσθεσε ότι «ακολουθούμε την πιο σωστή οικονομική πολιτική για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση».

    Αναφορικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν διάφορα μέτρα τα οποία θα φέρουν την καθολική επιτυχία του στόχου.

    [03] ΔΕΑ ΕΚΤΑΦΕΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

    Τα λείψανα συνολικά 649 ατόμων έχουν εκταφεί από διάφορα σημεία σε όλο το νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση Προόδου για το έργο της Επιτροπής.

    Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 217 λείψανα ατόμων, 166 Ελληνοκυπρίων και 51 Τουρκοκυπρίων. Από τους 166 Ελληνοκύπριους, οι 32 ήταν γνωστό ότι ήταν νεκροί.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το τρίτο μέλος της ΔΕΑ Κριστόφ Ζιρόντ υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και οι εκταφές συνεχίζονται.

    Ερωτηθείς για το ρυθμό των εκταφών, ο κ. Ζιρόντ ανέφερε πως «θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά μπορώ να πω ότι η διαδικασία προχωρεί εντάξει, δεδομένου ότι πρέπει να προσλάβουμε κόσμο, να ενοικιάσουμε ή να αγοράσουμε εκσκαφείς. Θεωρώ αρκετά εντυπωσιακό το τι έχουν κάνει οι Κύπριοι μέσα σε τρία χρόνια».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

    Προώθηση σχεδίου δράσης για τη μείωση των οδικών δυστυχημάτων με νεαρούς οδηγούς, αποφάσισε η Κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

    Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη σύμβαση για τη διεξαγωγή μελέτης με σκοπό την εκπόνηση σχεδίου δράσης για τη μείωση των οδικών δυστυχημάτων με νεαρούς οδηγούς.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων και στην παρουσία της Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μάκης Κωνσταντινίδης και ο Αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

    Σημειώνεται ότι το πρόβλημα των οδικών δυστυχημάτων στην Κύπρο με την εμπλοκή νεαρών οδηγών είναι ιδιαίτερα οξύ, αφού το ποσοστό αυτών των θανατηφόρων δυστυχημάτων αποτελεί πέραν του 1/3 του συνόλου. Σε απόλυτους αριθμούς κάθε χρόνο στην Κύπρο χάνουν τη ζωή τους σε οδικά δυστυχήματα, κατά μέσον όρο, 24 νεαροί οδηγοί ηλικίας μέχρι 25 ετών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 April 2010 - 11:29:15 UTC