Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΠΑΜ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ
  • [03] ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΑΠΗΣ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΡΟΤΙΔΕΣ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 12 Απριλίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο οποίο θα παρακαθίσουν και οι αρχηγοί των κομμάτων.

    [02] ΥΠΑΜ ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

    Τελέστηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά στον Αγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό, η κηδεία του πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή του 1974, έφεδρου στρατιώτη του 251ου Τάγματος Πεζικού Κωστάκη Ιακωβίδη από τη Λάπηθο τα οστά του οποίου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στον Βοτανικό Κήπο της Κερύνειας και αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA στα πλαίσια των εργασιών της ΔΕΑ.

    Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, προβαίνοντας σε εκτενή αναφορά στη ζωή αλλά και στη θυσία του Κωστάκη Ιακωβίδη.

    Ο κ. Παπακώστας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του μέχρι πρότινος αγνοούμενου ήρωα.

    «Το πρωί της 25ης Ιουλίου, δύο ένοπλοι Τούρκοι μπήκαν απρόοπτα στο σπίτι. Συνέλαβαν δύο από τους επτά Ελληνοκύπριους και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δύο αυτοί συμπατριώτες μας, που ήταν αδέλφια, δεν έδωσαν δυστυχώς από τότε σημεία ζωής.Οι άλλοι πέντε εθνοφρουροί της ομάδας του Κωστάκη δεν έγιναν αρχικά αντιληπτοί από τους Τούρκους. Ομως, λίγη ώρα αργότερα, οι στρατιώτες του Αττίλα, περικύκλωσαν το σπίτι και άρχισαν να πυροβολούν» είπε.

    «Οι πέντε συμπατριώτες μας συνελήφθησαν από τους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι τους μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Κερύνεια. Εκεί, ένας Τούρκος στρατιώτης, οδήγησε χωρίς λόγο και αιτία τον εικοσάχρονο νέο, σε σημείο από το οποίο δεν υπήρχε δυνατότητα οπτικής επαφής με τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί Από τότε ο Κωστάκης δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και η τύχη του αγνοείτο μέχρι και πρόσφατα» συνέχισε.

    Ο Υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο συνεχιζόμενο δράμα των αγνοουμένων.

    «Οι αγνοούμενοι μας, είναι μια άκρως τραγική και ευαίσθητη πτυχή του προβλήματος, που ταλανίζει την πατρίδα μας» είπε, σημειώνοντας ότι «όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα μας θυμίζουν το χρέος και την ευθύνη μας απέναντι σε εκείνους, που μαρτύρησαν για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας της πατρίδας μας, αλλά και απέναντι στις νεότερες γενιές».

    [03] ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΑΠΗΣ

    Με τη συμμετοχή διακόσιων περίπου μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις και επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, δόθηκε από την Τάφρο ΝτΑβίλα η επίσημη εκκίνηση της δέκατης ετήσιας «Διαδρομής Αγάπης» που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Κάνε μια Ευχή».

    Οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν την προσπάθεια τους από την Παρασκευή, θα πορευτούν σε ολόκληρη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

    Κατά τη διάρκεια της «Διαδρομής Αγάπης» οι μοτοσικλετιστές θα σταθμεύουν σε πόλεις και χωριά όπου εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, συνεργατικών ιδρυμάτων, σωματείων, εταιρειών καθώς και απλοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις εισφορές τους.

    Το σύνθημα για την εκκίνηση της πορείας έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν μαζί και μια επιταγή ύψους 500 ευρώ, συμβολική εισφορά, όπως είπε, της Βουλής προς το Σύνδεσμο αλλά και τη δέσμευση πως μέσα στους επόμενους μήνες η Βουλή θα βρεθεί και πάλι κοντά στις ανάγκες του «Κάνε μια Ευχή».

    Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Κάνε μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ επεσήμανε ότι η «Διαδρομή Αγάπης» των μοτοσικλετιστών έχει τριπλό στόχο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και αφετέρου να προωθήσει τη συλλογή χρημάτων για το Σύνδεσμο, η οποία όπως υπέδειξε, είναι και η κινητήρια δύναμη για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στην προσπάθεια που καταβάλλει για να επιτελέσει το έργο του, όπως επίσης και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δεκάδες μοτοσικλετιστές στο να δώσουν το δικό τους μήνυμα «ότι ως άνθρωποι και μέλη αυτής της κοινωνίας, προσφέρουν και συμβάλλουν στην ανακούφιση των παιδιών που υποφέρουν».

    Σημειώνεται ότι το κοινό μπορεί να προβαίνει σε εισφορές και στους λογαριασμούς:

    ΣΠΕ Στροβόλου: 10033-40-13194-4 Alpha Bank: 213-101-004810-9 Ελληνική Τράπεζα: 126-01-246432-01 Τράπεζα Κύπρου: 0113-01-046830 Λαϊκή Τράπεζα: 055-11-013463

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΡΟΤΙΔΕΣ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

    Την κορύφωση της εκστρατείας για τη χρήση κροτίδων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η χρήση κροτίδων παρ όλο που θεωρείται έθιμο, είναι επικίνδυνη συνήθεια, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την κατασκευή και χρήση κροτίδων είναι πολλοί και ποικίλοι, όπως τραυματισμοί, εγκαύματα, ακρωτηριασμοί, κώφωση, τύφλωση, ακόμα και ο θάνατος.

    Η Αστυνομία σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και εκκλησιαστικές αρχές, ``θα προχωρήσει καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην αστυνόμευση των λειτουργιών και ειδικά της Σταύρωσης, του Επιτάφιου και τη νύκτα της Ανάστασης``, πρόσθεσε.

    Στην προσπάθεια αυτή, είπε ο κ. Κατσουνωτός, η Αστυνομία αναμένει τη συνεισφορά όλων, ειδικά των γονιών για τα κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τέτοιες συμπεριφορές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 27 March 2010 - 12:29:11 UTC