Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΟ
  • [03] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΚΛΗΡΩΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

    Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τα ζητήματα συντήρησης στην Εθνική Φρουρά, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Ο Υπουργός μίλησε επίσης για τους λόγους που δεν προχώρησε η μείωση της θητείας, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν έχει ενταφιαστεί το θέμα, ενώ ανέφερε πως έχει ήδη αρχίσει η αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.

    Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης του σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Καϊμακλίου, και ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις στη Βουλή ότι οι μειωμένοι προϋπολογισμοί για την Αμυνα θα επηρεάζουν την ασφάλεια, ο κ. Παπακώστας τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τα ζητήματα συντήρησης καθώς όπως είπε, όταν μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για θέματα που έχουν κυρίως σχέση με τη συντήρηση και όχι μόνο.

    Λέγοντας πως ο φετινός προϋπολογισμός είναι μειωμένος, σε σχέση με πέρυσι, μόνον κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Παπακώστας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ύψος του προϋπολογισμού τόσο σε θέματα που έχουν σχέση με τους εξοπλισμούς όσο και στα θέματα που έχουν σχέση με τη συντήρηση. «Σε σχέση με τη συντήρηση, έχουν προβλεφθεί οι βασικές ανάγκες και αν και εφόσον στην πορεία παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, που δεν νομίζω ότι θα παρουσιαστεί, τότε ναι υπάρχει και η μέθοδος των συμπληρωματικών προϋπολογισμών», ανέφερε ο κ. Παπακώστας.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΟ

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προσβλέπει στη συνεργασία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για επιτυχή εφαρμογή του εκτάκτου σχεδίου επιχορήγησης για απασχόληση ανέργων και για την έξοδο από την οικονομική κρίση χωρίς να υποβαθμίζεται το ανθρώπινο δυναμικό.

    Πρόσθεσε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου είναι 6 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ότι έγινε ήδη η πρώτη προκήρυξη με ημερομηνία λήξης στην υποβολή αιτήσεων την 31η Ιανουαρίου 2010 και θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις και εξήγησε ότι το σχέδιο έχει εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2010.

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας να ενημερώσει τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις πρόνοιες του προκηρυχθέντος νέου σχεδίου για επιδότηση πρόσληψης ανέργου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη συνάντηση της Υπουργού και λειτουργών του Υπουργείου της με στελέχη της ΠΕΟ. «Η προσπάθεια είναι μέσα από την ενημέρωση να παρακινηθεί η αξιοποίηση του σχεδίου», είπε η κ. Χαραλάμπους, διευκρινίζοντας πως το σχέδιο απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να προσλάβει άνεργο και επιδοτεί μέχρι και το 30% του μισθολογικού κόστους, με οροφή τα 600 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο.

    [03] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΚΛΗΡΩΣΗ

    Μεγάλο παιγνίδι στο Στρόβολο μεταξύ του Κεραυνού και του Απόλλωνα, έβγαλε η κληρωτίδα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου στην Καλαθόσφαιρα.

    Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Κεραυνός-Απόλλων, ΑΕΚ-ΕΘΑ, Αχιλλέας-ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια ή ΕΝΑΔ.

    Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν στην έδρα της πρώτης ομάδας μεταξύ 8 και 11 Ιανουαρίου 2010. Ο αγώνας μεταξύ Ομόνοιας και ΕΝΑΔ, που θα καθορίσει και το τέταρτο ζευγάρι θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 18:00 στο «Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία». Ο τελικός του θεσμού, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην οδική ασφάλεια, θα γίνει στις 5 Μαρτίου στο Κίτιον της Λάρνακας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 December 2009 - 12:29:16 UTC