Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [02] ΓΡΙΠΗ Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Το άνευ όρων και προϋποθέσεων άνοιγμα του κεφαλαίου της Ενέργειας, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ, ζητά, με ψήφισμά της η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την στρατηγική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2009.

    Το Ευρωκοινοβούλιο, στο ψήφισμα του, εκφράζει την αποδοκιμασία του για την συνεχιζόμενη αθέτηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας και καλεί την Τουρκία να προχωρήσει στην πλήρη και χωρίς διακρίσεις υλοποίησή τους.

    Καλεί ακόμη την τουρκική κυβέρνηση και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν ενεργά στην ταχεία επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών στις οποίες στηρίζεται η ΕΕ.

    Εκφράζει, όμως, την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, στην κατεύθυνση της εκπλήρωσης των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης και προτρέπει την κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Τουρκίας, να επιτύχουν συναίνεση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των καίριων μεταρρυθμίσεων.

    [02] ΓΡΙΠΗ Α ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση στα σχολεία της Κύπρου σε σχέση με τη γρίπη Α, καθώς μόνο το 1,1% του μαθητικού πληθυσμού έχει νοσήσει, διαμηνύει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος δημοσιοποιεί τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία μέχρι σήμερα. Παράλληλα, αναφέρει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τα ηγετικά στελέχη των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ως «όχημα», όπως είπε, για την ικανοποίηση άλλων επιδιώξεων.

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δημητρίου αναφέρει πως «η κατάσταση στα σχολεία μας σήμερα όσον αφορά τη γρίπη Α παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Ο αριθμός των περιστατικών που έχουν καταγραφεί από τις 10/9/2009 μέχρι τις 26/11/2009 ανέρχεται στα 1.450, ποσοστό που αναλογεί περίπου στο 1.1% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού».

    Ο κ. Δημητρίου σημειώνει, επίσης, ότι όλα τα εν λόγω περιστατικά ήταν ήπιας μορφής και ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων παγκύπρια, «ώστε τα περιστατικά να παρακολουθούνται στενά, ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας η κάθε περίπτωση σχολείου αντικρίζεται ξεχωριστά».

    Ο κ. Δημητρίου αναφέρει πως η δημοσιοποίηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα σχολεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα αποτελεί εξαίρεση στην ακολουθούμενη πολιτική. «Θεωρήθηκε, όμως, επιβεβλημένη εξαιτίας των παραπλανητικών δεδομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες», προσθέτει.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Κεντρικός άξονας της Κυβέρνησης είναι να εργαστούμε όλοι μαζί και η Κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό της, αλλά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για να επαναφέρουμε την οικονομία σε πορεία ανάκαμψης``, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας για το 2010.

    Σημείωσε ότι την Παρασκευή προκηρύσσεται το σχέδιο των έξι εκατομμυρίων ευρώ για κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων και συνεχώς αυτές οι πολιτικές θα αξιολογούνται και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

    Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία το 2ο τρίμηνο του 2009, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν στις 382,9 χιλιάδες άτομα (άνδρες 211,4 χιλιάδες και γυναίκες 171,5 χιλιάδες).

    Το ποσοστό ανεργίας, σημείωσε, για το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος - Ιούνιος) του 2009 ανήλθε στο 5,2% του εργατικού δυναμικού (άνδρες 4,9% και γυναίκες 5,5%), ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 το ποσοστό ήταν χαμηλότερο στο 3,1% (άνδρες 2,6% και γυναίκες 3,9%).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 November 2009 - 18:29:16 UTC