Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΙΣ - ΓΡΙΠΗ Α

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επιδιαιτησία ή ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη καλή θέληση από την τουρκική πλευρά, διαφορετικά ο χρόνος θα κυλήσει και πάλι χωρίς λύση.

    Σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR), ο Πρόεδρος Χριστόφιας ρωτήθηκε κατά πόσον αναμένει από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ να ασκήσουν την επιρροή τους στην Αγκυρα, ιδιαίτερα μετά την επιστολή που απέστειλε προς τους ομολόγους του.

    «Είναι μία συνεχής υπόμνηση, μία συνεχής παράκληση και μία συνεχής, αν μπορώ να πω, απαίτηση προς τους εταίρους μας να επιδείξουν την αλληλεγγύη την οποία διακηρύττει συνεχώς η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι είναι συστατικό μέρος της ύπαρξής της, μεταξύ των μελών της. Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε», ανέφερε.

    Υπέδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, «τα συμφέροντα είναι πολύπλοκα και περίπλοκα, αλλά η απαίτηση μας είναι εκεί».

    «Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαστε ενοχλητικοί, απλώς διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε και ότι κάποια στιγμή τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ανταποκριθούν θετικά», πρόσθεσε.

    Σε παρατήρηση ότι ενώ συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες, ακούγονται διάφορες πληροφορίες από διάφορες πρωτεύουσες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο μπορεί να διαδίδεται από διάφορες πρωτεύουσες.

    «Υπάρχουν κύκλοι σε διάφορες πρωτεύουσες, οι οποίοι θέλουν να εξωραΐζουν τα πράγματα. Εγώ δεν θα ήθελα, ούτε και να τα κάνω χειρότερα απ` ό,τι είναι, είπα, ότι υπάρχει πρόοδος, δεν είναι η αναμενόμενη ούτε και η προσδοκώμενη πρόοδος. Εχουμε δρόμο πολύ να κόψουμε ακόμα», υπογράμμισε.

    Είπε, επίσης, ότι οι Κύπριοι δίνουν πάντοτε περισσότερη πίστη σε πληροφορίες που έρχονται απ` έξω, σε πληροφορίες οι οποίες έρχονται από την Τουρκία ή από την τουρκοκυπριακή πλευρά, παρά να ζητούν πληροφορίες και να θεωρούν ότι είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες, από τα υπεύθυνα πρόσωπα τα οποία είναι εντεταλμένα να χειριστούν το Κυπριακό.

    «Δεν είναι παράπονο αυτό, είναι μια διαπίστωση», συνέχισε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «εάν υπάρξει περισσότερη καλή θέληση και από την άλλη πλευρά, και όταν λέω την άλλη πλευρά εμπερικλείω σίγουρα και την Τουρκία, τότε μπορούμε να ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνημένη λύση, οι δύο κοινότητες, διαφορετικά, ο χρόνος θα κυλήσει και πάλι χωρίς λύση και το λέω ενσυνείδητα».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνέχισε λέγοντας ότι «ακούω από πλευράς Τουρκίας και από τον φίλο μου τον Ταλάτ- εννοώ τον συνομιλητή μου- πολλές φορές, τοποθετήσεις, ότι, μεταξύ μας δεν μπορούμε να τα βρούμε άρα, χρειάζεται διεθνής παράγοντας να παρέμβει δραματικά και καταλήγουν σε επί διαιτησία και σε χρονοδιαγράμματα».

    «Εάν οι σκληρές και εν πολλοίς υπερβολικές θέσεις, οι οποίες κατατίθενται σε διάφορες πτυχές του Κυπριακού, έχουν ως τακτικό στόχο να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο άρα σε ανάγκη επιδιαιτησίας, νομίζω ότι πλανώνται», υπογράμμισε.

    Δεν είναι δυνατόν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «να γίνει ξανά επιδιαιτησία και δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε. Ούτε και να καθοριστούν στενά και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Είναι μία μέθοδος, η οποία ακολουθήθηκε και έχει αποτύχει παταγωδώς».

    Ανέφερε ότι εκείνο που χρειάζεται, αν θέλουμε η λύση να είναι και βιώσιμη και λειτουργική, «πρέπει να είναι δίκαιη και για να είναι δίκαιη πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο κυπριακές πλευρές, αλλά και η Τουρκία να συναινέσει να αποσύρει τα στρατεύματα, να τερματίσει τον εποικισμό και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κύπρο».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΙΣ - ΓΡΙΠΗ Α

    Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των περιστατικών γριπώδους συνδρομής, που θα προσέρχονται για ιατρική αξιολόγηση και θεραπεία στους ιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), η οποία προσθέτει πως παρατηρείται μια αργή, αλλά σταθερή αύξηση των περιστατικών γριπώδους συνδρομής στον κυπριακό πληθυσμό με ήπια συμπτωματολογία στα περισσότερα από αυτά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ασθενείς που πιθανόν να έχουν τα συμπτώματα της Γρίπης Α έχουν την επιλογή να αποτείνονται στις Κλινικές Γρίπης του κρατικού τομέα, είτε στον προσωπικό ιατρό τους στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την οικονομική επιβάρυνση που μπορεί να προκύψει.

    Στις Κλινικές Γρίπης του κρατικού τομέα θα πρέπει να αποτείνονται μόνο άτομα, τα οποία παρουσιάζουν συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής και όχι άτομα τα οποία παρουσιάζουν άλλη ή καθόλου συμπτωματολογία, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των Κλινικών Γρίπης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 November 2009 - 14:29:14 UTC