Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΟΥΒΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΣΤΡΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΥΒΑ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  • [03] ΑΠΟΕΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΟΥΒΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΣΤΡΟ

    Επιστρέφει απόψε από την Κούβα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, έχοντας ολοκληρώσει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα, στα πλαίσια της οποίας εγκαινίασε την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αβάνα.

    Την Τρίτη ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε συνάντηση διάρκειας περίπου δυο ωρών με τον τέως Πρόεδρο της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην οικία του Κάστρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΥΒΑ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

    Πέντε συμφωνίες και τρία μνημόνια συναντίληψης υπεγράφησαν μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κούβας, στην Αβάνα, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Κράτους της Κούβας, Ρικάρντο Καμπρίσα Ρουίς.

    Τις συμφωνίες υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης και εκ μέρους της Κούβας, Υπουργοί της κυβέρνησης.

    Πρόκειται για το μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία σε γεωργικά θέματα, τη συμφωνία για συνεργασία στην έρευνα και ανάπτυξη, τη συμφωνία για οικονομική, βιομηχανική και τεχνική συνεργασία, το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας, το μνημόνιο συναντίληψης στον τομέα της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πετρελαίου, αερίου και των τεχνολογιών τους, το μνημόνιο συναντίληψης στο πεδίο του αθλητισμού μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών των δύο χωρών και της συμφωνίας στον τουριστικό τομέα, της συμφωνίας σε θέματα αθλητισμού.

    [03] ΑΠΟΕΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

    Ολοκληρώνεται την Τετάρτη το βράδυ η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους αγώνες του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Ομίλου. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Κύπρο είναι το μεγάλο ραντεβού που δίνουν την Τετάρτη το βράδυ, στο ΓΣΠ, ΑΠΟΕΛ και Τσέλσι. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Γάλλος Bertrand Layec, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Michael Annonier και David Benech. Ο Layec είχε διαιτητεύσει το περσινό παιχνίδι της φάσης των ομίλων μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ανόρθωσης.

    Το εξαιρετικό ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ στη Μαδρίτη (0-0 με την Ατλέτικο) είναι γεγονός πως δημιούργησε νέα δεδομένα στον 4ο όμιλο.

    Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα εναντίον της Τσέλσι εξέφρασε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα. Παράλληλα, ο κ. Γιοβάνοβιτς έπλεξε το εγκώμιο της αγγλικής ομάδας, υπογραμμίζοντας πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πως δεν έχει καμία σχέση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία ο ΑΠΟΕΛ απέσπασε ισοπαλία στο Βιθέντε Καλτερόν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 September 2009 - 9:29:13 UTC