Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΑνΑΔ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
  • [03] ΛΕΩΦ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΕΡΓΑ
  • [04] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

    Ολες οι ομάδες από την Κύπρο, οι οποίες μετέβησαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Νέας Μάκρης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάριος Κυπριανού είπε ότι η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβη στην Ελλάδα για να βοηθήσει στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών χωρίστηκε σε τρεις ομάδες.

    Η πρώτη ομάδα, σημείωσε, από το βράδυ της Κυριακής ανταποκρίθηκε στην περιοχή Διόνυσος Νέα Μάκρη.

    Οπως ανέφερε, οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

    Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι όπως τους ενημέρωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Β. Διευθυντής Επιχειρήσεων Περικλής Νεοφύτου, οι καταστροφές από τις πυρκαγιές είναι πολλές, όπως ήταν και το 2007.

    Η ομάδα, είπε, αποτελείται από 37 Πυροσβέστες και δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου είπε ότι η ομάδα του Τμήματος, η οποία μετέβη στην Ελλάδα για να βοηθήσει στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αποτελείται από 16 άτομα, από τα οποία τα έξι είναι δασικοί υπάλληλοι και τα δέκα δασοπυροσβέστες.

    Σημείωσε, επίσης, ότι το Τμήμα Δασών έστειλε και δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα με τον εξοπλισμό τους.

    Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι η ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Κυριάκος Μονογιός, Α Δασικός Λειτουργός, βρίσκεται σε αποστολή στη Νέα Μάκρη.

    Ο Ανώτερος Λειτουργός της Πολιτικής Αμυνας Ανδρέας Φραντζής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 20 εθελοντές μέλη του Τμήματος Διάσωσης και Πυρόσβεσης της Δύναμης, με επικεφαλής τον Λειτουργό Α` Χρυσήλιο Χρυσηλίου.

    Η ομάδα της Πολιτικής Αμυνας, συνέχισε, βρίσκεται στη Νέα Μάκρη κοντά στη Μονή Αγίου Εφραίμ.

    Ο κ. Φραντζής ανέφερε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φραντζής είπε ότι στην αποστολή συμμετέχουν μέλη απ` όλες τις επαρχιακές Διεύθυνσης της Πολιτικής Αμυνας, τα οποία έχουν όλο το πρέποντα ατομικό εξοπλισμό.

    [02] ΑνΑΔ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

    Επιμόρφωση σε 626 ανέργους, προσέφερε σε τέσσερις μήνες η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το Κέντρο Παραγωγικότητας και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο.

    Κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου 2009, υλοποιήθηκαν 41 προγράμματα επιμόρφωσης ανέργων παγκύπρια. Συνολικά 626 άνεργοι συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά, ενώ η συνολική υπολογιζόμενη δαπάνη υλοποίησης των προγραμμάτων ανέρχεται στις 732.202 ευρώ. Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και στους συμμετέχοντες άνεργους καταβάλλεται επίδομα ύψους 8 ευρώ ανά ώρα, πέραν του ανεργιακού επιδόματος που δυνατόν να λαμβάνουν.

    Ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, η ΑνΑΔ ετοίμασε και έθεσε ήδη σε εφαρμογή από τον περασμένο Απρίλιο ειδικό Σχέδιο Πρόληψης Σχέδιο Δράσης για την καταστολή και πρόληψη της ανεργίας. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Λειτουργός Ανθρώπινου Δυναμικού Πανίκος Λασέττας, είπε πως «το Ειδικό Σχέδιο περιλαμβάνει ποικίλες αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις, που στοχεύουν τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καταστολή της ανεργίας και που απευθύνονται σε ανέργους, οικονομικά αδρανείς, και εργοδοτούμενους επιχειρήσεων».

    [03] ΛΕΩΦ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΕΡΓΑ

    Κλειστό για την κυκλοφορία είναι από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου, λόγω κατασκευαστικών έργων από το Τμήμα Δημοσίων Εργων, το τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την πάροδο Ζήνωνος Σώζου μέχρι τα φώτα τροχαίας παρά τον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης, τα έργα που διεξάγονται αφορούν εργασίες συντήρησης ενός ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα στον οποίο θα αντικατασταθεί η άνω πλάκα. Ετσι έπρεπε να αποκοπεί η Λεωφόρος Μακαρίου για να κατεδαφιστεί η παλιά πλάκα και να γίνει η νέα, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Οπως είπε, έχουν γίνει διευθετήσεις για διοχέτευση της κίνησης από άλλους δρόμους. Ετσι, κάποιος ο οποίος κατευθύνεται από το την περιοχή του Χίλτον προς το κέντρο της πόλης και θέλει να κινηθεί προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, δηλαδή δυτικά, μπορεί να πάει μέσω της Ζήνωνος Σώζου και της Γερασίμου Μαρκορά. Κάποιος ο οποίος θέλει να πάει ανατολικά, προς τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα θα στρίψει δεξιά από την οδό Καλαβρύτων και μέσω Δημητσάνης θα βγει στη Διγενή Ακρίτα.

    Ερωτηθείς για τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στη Λεωφόρο Λεμεσού, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας θέλει να βάλει αγωγό λυμάτων στη Λεωφόρο Λεμεσού . «Ομως, αυτό το οποίο έχουμε ξεκαθαρίσει στο Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας είναι ότι στη Λεωφόρο Λεμεσού δεν μπορεί η εργασία να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια λόγω του ότι είναι η κεντρική νότια είσοδος της Λευκωσίας. Αρα, είναι τόσος ο αριθμός των οχημάτων που είναι πολύ δύσκολο να γίνει εργασία κατά τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

    [04] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Στην πρωτεύουσα μεταφέρθηκε η εκστρατεία διαφώτισης του Δήμου Αμμοχώστου, καλώντας τους δημότες της πόλης του Ευαγόρα να τοποθετήσουν σε χάρτη, στο σημείο που βρίσκεται το σπίτι τους, τη σημαία της επιστροφής, διεκδικώντας το δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη του πλανήτη να κατοικεί στο σπίτι του.

    Από τις 9πμ της Δευτέρας που άρχισε στο μέγαρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής η εκστρατεία, οι Αμμοχωστιανοί, οι πλείστοι συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους, συγκεντρώνονται στο χώρο όπου γράφουν την οδό του σπιτιού τους πάνω σε μικρή σημαία και στη συνέχεια την εναποθέτουν πάνω σε τεράστιο χάρτη που έχει αναρτηθεί στο χώρο.

    Ακολούθως, οι Αμμοχωστιανοί συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στα πλαίσια καταγραφής των δημοτών της πόλης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 August 2009 - 11:29:21 UTC