Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
  • [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΔΑΝΕΙΑ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    Η αποδοχή από μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του συμβιβασμού που επετεύχθη μεταξύ της Ανδρομάχης Αλεξάνδρου και της Τουρκίας αναφορικά με περιουσία της στα κατεχόμενα, δεν συνιστά αναγνώριση της νομιμότητας ή της αποτελεσματικότητας της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι το ΕΔΑΔ εκδικάζοντας την ουσία της προσφυγής της κ. Αλεξάνδρου, έκρινε πως η Τουρκία προβαίνει σε παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πλην όμως η αιτήτρια επέλεξε το δρόμο του συμβιβασμού.

    ``Τονίζεται ότι ο συμβιβασμός δεν καθορίζει πότε χρονικά θα επιστραφεί το μέρος της περιουσίας της αιτήτριας που απεδέχθη η Τουρκία να επιστρέψει ούτε και προβλέπεται κάποια ρύθμιση για το πώς θα επιστραφεί ή αν μπορεί η αιτήτρια να τη διαχειριστεί ελεύθερα``.

    Είμαι φανερό, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, ότι καμιά λεγόμενη ``επιτροπή αποζημιώσεων`` και κανένας εξωδικαστικός συμβιβασμός εναγόντων ενάντια στην Τουρκία, μπορούν αποτελεσματικά να αποκαταστήσουν το δικαίωμα στην περιουσία. Αυτό το δικαίωμα, πρόσθεσε, παραβιάζει η Τουρκία στην Κύπρο από το 1974 με την παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ``Αυτό το δικαίωμα μπορεί να αποκατασταθεί μόνο δια μέσου της συνολικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, συστατικό μέρος του οποίου είναι το περιουσιακό πρόβλημα, που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού, τα οποία παραβιάζει η Τουρκία``.

    [02] ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΔΑΝΕΙΑ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Επιδείνωση του λόγου δανείων προς καταθέσεις των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας συνεπεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με τις νομισματικές και χρηματοοικονομικές στατιστικές για το μήνα Ιούνιο, που εξέδωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα, οι συνολικές καταθέσεις στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων και των κυβερνητικών καταθέσεων ύψους 2,8 περίπου δισ. ευρώ, έφτασαν τον Ιούνιο τα 58,13 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 6,94% σε σχέση με τον Ιούνιο το 2008 (54,35 δισ. ευρώ).

    Αντίστοιχα, τα συνολικά δάνεια έφθασαν τα 56,85 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση σε ποσοστό 21,75% σε σύγκριση με 46,70 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2008.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 July 2009 - 13:29:21 UTC