Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΜΠΡΑΪΖΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Μεταφέροντας τους αδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον αγώνα τον οποίο διεξάγει ο κυπριακός λαός, έφτασε στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η επίσκεψη του στο νησί εντάσσεται στα πλαίσια της δημιουργικής συνεργασίας που έχει η Βουλή των Ελλήνων με την Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον κ. Σιούφα, ο οποίος έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Σιούφα, ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι «είναι με μεγάλη χαρά που υποδέχομαι στην Κύπρο τον φίλο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα, έναν άνθρωπο στον οποίο είχα πολλές φορές την ευκαιρία να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μας για το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του σε σχέση με το Κυπριακό αλλά ταυτόχρονα και τη μεγάλη του αγάπη προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

    Πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη του Προέδρου Σιούφα στην Κύπρο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των συχνών και συστηματικών επαφών που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο Προέδρους αλλά και στα δύο Κοινοβούλια μας και θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για ζητήματα που αφορούν τον περαιτέρω συντονισμό των δύο μας Κοινοβουλίων. Πολλές είναι οι φορές που έχουμε συναντηθεί με τον κ. Σιούφα, πολλές είναι οι φορές που συζητούμε πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες μας και τα δύο Κοινοβούλια μας έτσι που να έχουμε μια κοινή γραμμή και ένα κοινό προσανατολισμό» είπε.

    Θα ήθελα συνέχισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής «να διερμηνεύσω και τη σημερινή παρουσία του κ. Σιούφα στην Κύπρο ως ακόμα μία ένδειξη του ενδιαφέροντος, της αγάπης αλλά και των προσπαθειών του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ιδίου προσωπικά να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και για επανένωση της Κύπρου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τόσο την Βουλή των Ελλήνων όσο και τις πολιτικές δυνάμεις, την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη σταθερή, τη συνεχή και τη συνεπή υποστήριξή τους στα δίκαια και τα δικαιώματα του κυπριακού λαού» ανέφερε.

    Ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε επίσης τον κ. Σιούφα «για την εδώ παρουσία του και ταυτόχρονα για τα όσα σημαντικά προσφέρει και από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τον κυπριακό λαό ευρύτερα».

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας ανέφερε πως βρίσκεται «για ακόμα μια φορά στην Κύπρο μας, την αδελφή χώρα , στην Κύπρο το μέλος της ΕΕ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Μάριο Καρογιάν για την θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε και αυτή τη φορά. Η έλευσή μου στην Κύπρο είναι στα πλαίσια της δημιουργικής συνεργασίας που έχει η Βουλή των Ελλήνων με την Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

    Πρόσθεσε πως «είμαι εδώ για σημαντικούς λόγους ο πρώτος των οποίων είναι οι επαφές που θα έχω με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν αύριο. Αλλά θεωρώ, και αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα το ότι πρόκειται να γίνω επίτιμος δημότης της μαρτυρικής Μόρφου και αυτό στο πρόσωπό μου αντανακλά σε ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων, εκ μέρους της οποίας βρίσκομαι εδώ μεταφέροντας τους αδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον αγώνα τον οποίο κάνει ο κυπριακός λαός, ένα αγώνα στον οποίο η Βουλή των Ελλήνων θα είναι σταθερά, αδιάπτωτα και δυνατά μέχρι τη πλήρη δικαίωσή του» είπε.

    «Με αυτά τα αισθήματα», συνέχισε «βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Στεφάνου και τους συνεργάτες μας. Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τη θερμή υποδοχή» είπε απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Σιούφας.

    [02] ΜΠΡΑΪΖΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι ΗΠΑ δεν έχουν οποιονδήποτε ρόλο να παίξουν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού πέραν του ότι ενδιαφέρονται να υπάρξει μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση που θα βοηθήσει στην επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε στη Λευκωσία ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα, προσθέτοντας πως η χώρα του προσβλέπει και προσδοκεί να υπάρξει μια συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντησή του με τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου, ο κ. Μπράιζα εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το οδόφραγμα του Λιμνίτη, σημειώνοντας πως αποτελεί το πιο χειροπιαστό και εποικοδομητικό βήμα προς τα εμπρός εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα.

    Ο κ. Μπράιζα είπε πως είχε μια σε βάθος και εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ιακώβου και πως βρίσκεται στο νησί για να ακούσει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 30 June 2009 - 9:29:14 UTC