Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΡΟΖΟ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [04] ΥΠΕΞ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΑΡΟΖΟ

  • [01] ΜΠΑΡΟΖΟ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει την Πέμπτη νωρίς το πρωί στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για μονοήμερη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Μπαρόζο το πρωί θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, συνοδευόμενος από την Επίτροπο Ανδρούλα Βασιλείου.

    Αργότερα θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και μετά με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

    Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Μπαρόζο στον Πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Ταλάτ.

    Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, στο Σπίτι της ΕΕ.

    Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνοδευόμενος από την κ. Βασιλείου.

    Ο κ. Μπαρόζο θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της ΕΕ και θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον κ. Μπαρόζο στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Μπαρόζο θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Σε υπογραφή Τουριστικής Συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας θα προχωρήσουν, την Παρασκευή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ουκρανίας Vasyl Vovkun.

    Η Συμφωνία, η οποία θα προνοεί συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας στον τομέα του τουρισμού, θα συνομολογηθεί μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας και θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπειών των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εμπορίου, την Παρασκευή το πρωί. Η Τουριστική Συμφωνία αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων Κύπρου και Ουκρανίας, καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων αρχών της κάθε χώρας στον τομέα του τουρισμού.

    Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, μια γενικότερη ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας και θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δύο Υπουργείων.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ

    Για να παραστεί στα εγκαίνια της «Γιορτής του Κρασιού και Εμπορικής Εκθεσης», που διοργανώνει για 26η συνεχή χρονιά η εφημερίδα «Παροικιακή», ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης αναχωρεί την Παρασκευή για το Λονδίνο. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Alexandra Palace» και θα διαρκέσει δυο μέρες, θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το Σάββατο, 27 Ιουνίου.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, στην εκδήλωση, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες της κυπριακής παροικίας, συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο Εμπορίου «αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την τεράστια σημασία που η Κυβέρνηση αποδίδει σε εκδηλώσεις της παροικίας, αλλά και στις κυπριακές παραδόσεις».

    Κατά την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Πασχαλίδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοκύπριων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο Νόελ Ιωσηφίδης, ενώ αναμένεται να έχει και σειρά επαφών με Κύπριους επιχειρηματίες.

    [04] ΥΠΕΞ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΑΡΟΖΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού χαρακτήρισε «άδικη και παραπλανητική» την αναφορά του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η ε/κ πλευρά παρεμβάλλει εμπόδια στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις μετά το γεύμα που παρέθεσε η Πρεσβεία της Τσεχίας στην Κύπρο στους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Κυπριανού, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναφορά, είπε ότι «νομίζω ότι δεν αξίζει καν σχολιασμό». Είναι και άδικη και παραπλανητική».

    «Πιστεύω ότι είναι σαφές ποια πλευρά είναι εποικοδομητική, ποιοι υποβάλλουν προτάσεις, οι οποίες εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον και των δύο πλευρών στην Κύπρο, προτάσεις εποικοδομητικές που συνάδουν με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης, αυτήν που υποστηρίζουν και τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 24 June 2009 - 11:29:12 UTC