Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚ
  • [02] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚ

    Η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ``μετρά διπλά``, γιατί στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, επί του οποίου στηρίζονται οι θέσεις που καταθέτει η ε/κ πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για επίλυση του Κυπριακού πλην των διαπραγματεύσεων.

    Οι τοποθετήσεις Στεφάνου έγιναν μετά και τις νέες αντιδράσεις στα κατεχόμενα αναφορικά με την απόφαση του ΔΕΚ στην υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη εναντίον του ζεύγους βρετανών Ντέιβιντ και Λίντα Οραμς, αλλά και των φωνών που, υπό το φως της υπόθεσης αυτής, καλούν τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να εγκαταλείψει τις συνομιλίες.

    ``Η απόφαση του ΔΕΚ``, είπε ο κ. Στεφάνου, ``είναι εκεί και στηρίζεται ακριβώς και πάνω στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στηρίζεται και πάνω στα δεδομένα που υπάρχουν στην Κύπρο έτσι όπως τα προσεγγίζει η ΕΕ και μέσα από το Πρωτόκολλο 10, ότι δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία είναι χώρα - μέλος της ΕΕ που μπήκε στην Ενωση με όλη της την επικράτεια και λόγω της κατοχής προσωρινά δεν εκτείνεται το κοινοτικό κεκτημένο λόγω αδυναμίας αποτελεσματικού ελέγχου``.

    [02] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Τις προοπτικές των διμερών σχέσεων και σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ των οποίων και την κατάσταση γύρω από τη διευθέτηση του Κυπριακού, συζήτησαν τηλεφωνικά οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας Μάριος Κυπριανού και Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ η συνομιλία έγινε «με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς».

    Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, έχει οριστικοποιηθεί ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 15 Ιουνίου και θα έχει συνάντηση με το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ και διαβουλεύσεις για το Κυπριακό με αξιωματούχους του ρωσικού ΥΠΕΞ.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Δικαίωση της πολιτικής της τόσο στο Κυπριακό όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση, χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του περασμένου Σαββάτου, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ταυτόχρονα όμως, ο κ. Στεφάνου υπέδειξε πως ήδη βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα και ``εμείς θέλουμε να δούμε πώς μέσα από ενότητα και συλλογική προσπάθεια βοηθούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανοίξει το δρόμο προς τη λύση, αλλά και ταυτόχρονα μέσα από συλλογική προσπάθεια θέλουμε να προχωρήσουμε για την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο οι πολίτες έχουν εκλέξει το Δημήτρη Χριστόφια στη Προεδρία``.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου είπε μεν πως η εκτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών αποτελεί υπόθεση των κομμάτων, πρόσθεσε δε πως η Κυβέρνηση δεν μένει αδιάφορη από τα αποτελέσματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 June 2009 - 15:29:15 UTC