Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΕ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ
  • [03] ΑΜΚΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΕ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ολοι έχουμε υποχρέωση και να προσέλθουμε στις κάλπες αλλά και να ψηφίσουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι θα εκπροσωπήσουν σωστά την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Υγείας, Αντρούλλα Βασιλείου, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε στη Λεμεσό το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, το ΤΕΠΑΚ και το ΚΕΒΕ, με θέμα «Κύπρος - Ευρωπαϊκή Ενωση: 5 χρόνια ένταξης».

    Η κ. Βασιλείου ανέφερε πως στις 6 Ιουνίου θα δοθεί η δυνατότητα στους Κύπριους και σε 375 εκατομμύρια άλλους Ευρωπαίους να ακουστεί η φωνή τους στην ΕΕ και να συμβάλουν μέσω των αντιπροσώπων που θα εκλέξουν, στην παραπέρα διαμόρφωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

    Η σημασία της ΕΕ, συνέχισε, έχει υπογραμμιστεί μέσα από τις τελευταίες διεθνείς κρίσεις, όπως η οικονομική κρίση, η εμφάνιση του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1) αλλά και οι κλιματολογικές αλλαγές. Είπε ακόμα πως «οι περιπτώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο, σε μια Ευρώπη με αλληλοεξαρτήσεις μεταξύ των μελών κρατών και σε ένα πλαίσιο διασυνοριακών προβλημάτων που απαιτούν διασυνοριακή, συντονισμένη αντιμετώπιση».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ

    Τους στόχους και τις προτεραιότητες της επικείμενης Σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ στον τομέα του περιβάλλοντος, συζήτησαν τη Δευτέρα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης και ο Σουηδός Υπουργός Περιβάλλοντος Αντρέας Κάρλγκρεν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης, ο Σουηδός Υπουργός προέβη σε μια λεπτομερή παρουσίαση των στόχων και των προτεραιοτήτων της Σουηδικής Προεδρίας πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η αειφόρος ανάπτυξη, η βιοποικιλότητα, η πράσινη οικονομία και η οδηγία IPPC.

    Πρόσθεσε πως από την πλευρά του κυπριακού Υπουργείου υπογραμμίστηκαν οι ευαισθησίες τις οποίες έχει η Κύπρος σε διάφορα ζητήματα. «Σε πάρα πολλά ζητήματα θα έλεγα ότι συμβαδίζουμε, ωστόσο σε μερικά έχουμε εκφράσει από τώρα τους προβληματισμούς μας», είπε ο κ. Πολυνείκης.

    [03] ΑΜΚΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

    Ανοιξε τη Δευτέρα το βράδυ στο ΓΣΠ η αυλαία των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, όπου το Ολυμπιακό πνεύμα έσμιξε με τον πολιτισμό. Η Κύπρος διοργανώνει τους ΑΜΚΕ για δεύτερη φορά, αφού η προηγούμενη ήταν το 1989 και αποτελούν ακόμη σημείο αναφοράς.

    Ο στόχος των διοργανωτών επιτεύχθηκε: Εδωσαν την πλήρη εικόνα της διαχρονικής διαδρομής δημιουργίας και επιτευγμάτων της Κύπρου και την ίδια ώρα έστειλαν μήνυμα για ένα καλύτερο κόσμο και καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς ανταγωνισμούς αλλά στο πλαίσιο της σφυρηλάτησης δεσμών φιλίας και κοινής δημιουργίας.

    Στην Τελετή Εναρξης παρέστησαν όλοι οι αρχηγοί Κρατών που μετέχουν στους Αγώνες και πολλοί αξιωματούχοι του Ολυμπιακού Κινήματος, των Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 June 2009 - 9:29:13 UTC