Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΣΥΡΙΑ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΨΗΦΟΣ
  • [04] ΑΜΚΕ - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εργάζεται με πολλή συνέπεια και ζέση για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ερωτηθείς αν είναι εις γνώση της κυβέρνησης η πρόθεση του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη να εγκατασταθούν πολίτες στα Κόκκινα, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθούμε στην διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη για την οποία διάνοιξη «προσπαθούμε πολύ έντονα από τον Μάρτιο του 2008, όπως άλλωστε υπάρχει και η αναφορά στη συμφωνία της 21ης Μαρτίου 2008».

    Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι μετά την διάνοιξη του οδοφράγματος της Λήδρας οι δύο κοινότητες δεσμεύτηκαν να εργαστούν για τη διάνοιξη περισσοτέρων οδοφραγμάτων με προτεραιότητα τον Λιμνίτη.

    «Εμείς έκτοτε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εργάζεται με πολλή συνέπεια, με πάρα πολύ ζέση, να ανοίξει αυτό το οδόφραγμα. Ακόμα περιμένουμε τη διάνοιξη του οδοφράγματος», κατέληξε.

    [02] ΥΠΕΞ - ΣΥΡΙΑ - ΕΠΑΦΕΣ

    Σειρά συναντήσεων με στελέχη της συριακής κυβέρνησης θα έχει τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού στη Δαμασκό.

    «Η Συρία είναι μια φίλη χώρα και παραδοσιακά έχουμε πολύ στενές σχέσεις Κύπρος και Συρία από την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου μέχρι σήμερα» είπε ο Υπουργός.

    Βεβαίως είναι η πραγματικότητα, συνέχισε, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών και πιστεύουμε ότι σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας και καλής θέλησης και πολιτικής βούλησης μπορούν να ξεπεραστούν».

    [03] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΨΗΦΟΣ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών Λάζαρος Σαββίδης αναφέρει ότι λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων στις επικείμενες ευρωεκλογές, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι διοικητικές και νομοθετικές διευθετήσεις είναι τέτοιες που διασφαλίζουν την πλήρη μυστικότητα της ψήφου των εκλογέων, ιδιαίτερα των εγκλωβισμένων, των φυλακισμένων, των Τουρκοκυπρίων και των κοινοτικών εκλογέων.

    Οι εκλογείς οφείλουν να εισέρχονται μέσα στους εκλογικούς θαλάμους ψηφοφορίας και πίσω από την κουρτίνα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η μυστικότητα της ψήφου τους, αφού θα ελέγχεται η είσοδος και κάθε κίνηση τους, σε τρόπο ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο για τυχόν επηρεασμό τους από οποιοδήποτε πρόσωπο.

    [04] ΑΜΚΕ - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

    Η Κύπρος υποδέχεται τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, στις 21:00, στο ΓΣΠ, τους 13ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

    Την τελετή έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και θα κλείσει ο Ελληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης, σε μια εκδήλωση όπου το Ολυμπιακό πνεύμα θα σμίξει με τον πολιτισμό.

    Στους αγώνες συμμετέχουν οκτώ χώρες, η Κύπρος, η Ισλανδία, η Ανδόρα, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Μάλτα και το Σαν Μαρίνο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 June 2009 - 11:29:12 UTC