Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ
  • [02] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
  • [03] ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ROLAND GARROS ΠΑΓΔΑΤΗΣ- ATP

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Εξελίσσεται πάρα πολύ καλά η υγεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του θεράποντα ιατρού του Ιωσήφ Κάσιου.

    «Εξελίσσεται πάρα πολύ καλά. Είναι καλά. Πριν το μεσημέρι θα μεταφερθεί στην Ευαγγελίστρια, όπου θα παραμείνει δύο τρεις ημέρες για παρακολούθηση», είπε ο κ. Κάσιος ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σε ερώτηση εάν θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Κάσιος είπε ότι ίσως εκδοθεί απόψε, γύρω στις 19:00.

    Ο κ. Κληρίδης υπεβλήθη χθες βράδυ στο ιδιωτικό νοσοκομείο ``Απολλώνειο`` σε χειρουργική επέμβαση για διάνοιξη μικρής αρτηρίας, που ήταν κλειστή.

    [02] ΕΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

    Η Πράσινη Βίβλος για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και η απλούστευση της λειτουργίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ήταν τα βασικά θέματα της χθεσινής συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. Στη συνεδρία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Πανίκος Πούρος.

    Η Πράσινη Βίβλος για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής στοχεύει στην αντιστροφή της σημερινής δυσμενούς κατάστασης για την ευρωπαϊκή αλιεία, δηλαδή της υπεραλίευσης, της μείωσης των αποθεμάτων ιχθύων, της μικρής οικονομικής ανθεκτικότητας του κλάδου κτλ.

    Στην παρέμβαση του ο κ. Πούρος τόνισε ότι η ενίσχυση και στήριξη της παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας πρέπει να είναι βασικός τομέας στο νέο διαφοροποιημένο καθεστώς αλιείας. Η προσέγγιση αυτή, υπογράμμισε, μπορεί να βοηθήσει τους μικρούς στόλους να προσαρμοσθούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οικονομική τους βιωσιμότητα και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην καθημερινή ζωή των παράκτιων κοινοτήτων.

    Επεσήμανε, ακόμη, ότι η μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής πρέπει να συμφωνεί με τις πρόνοιες της Ανακοίνωσης της Επιτροπής προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας και να καθιστά σαφές ότι η οικολογική βιωσιμότητα των αποθεμάτων θα πρέπει να είναι βασική αρχή για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Αλιείας.

    [03] ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ROLAND GARROS ΠΑΓΔΑΤΗΣ- ATP

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει σήμερα τον Αργεντινό Χουάν Μονάκο, σε αγώνα για τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

    Στο μεταξύ, μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τένις ανέβηκε ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής βρίσκεται από χθες στην 82η θέση με 860 βαθμούς, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Association of Tennis Professionals (ATP).

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Φώτος Καλλίας, με τη νέα κατάταξη του ATP, ανέβηκε δύο θέσεις και βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην 592η θέση με 70 βαθμούς.

    Ο Ισπανός αντισφαιριστής Ραφαέλ Ναδάλ παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με 14.960 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ με 10.470 βαθμούς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 May 2009 - 9:29:18 UTC