Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΕΣ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΦ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Η Κυβέρνηση θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί και πρέπει να δώσει την τεχνογνωμοσύνη της στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συνδρομή της ΕΕ στις συνομιλίες.

    ``Εμείς έχουμε τους δικούς μας τεχνοκράτες, οι οποίοι συμμετέχουν στη σχετική Ομάδα Εργασίας και ασφαλώς θα συμμετέχουν και σήμερα στη συνάντηση που έχει ο κ. Ιακώβου με τον κ. Ναμί, που είναι και οι σύμβουλοι, αντίστοιχα, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ταλάτ. Βεβαίως, υπάρχουν και οι σύμβουλοι των συμβούλων αναφορικά με τα ζητήματα που βρίσκονται υπό συζήτηση``, πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί η συνδρομή της ΕΕ, ο κ. Στεφάνου, είπε πως ``αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να γίνει από κοινού, σε ό,τι αφορά στην τεχνογνωμοσύνη της ΕΕ``.

    ``Εμείς, ασφαλώς και θεωρούμε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί και πρέπει να δώσει την τεχνογνωμοσύνη της. Αλλωστε, υπάρχει και ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έτσι όπως δηλώθηκε από τον κ. Ολι Ρεν αλλά και από τον κ. Μπαρόζο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να βοηθήσει και σε πολιτικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο``, συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς, αν η τουρκική πλευρά δεν δέχεται αυτή τη στιγμή την κάθοδο τεχνοκράτη από την ΕΕ, ο κ. Στεφάνου είπε: ``Δεν έχω πει αυτό το πράγμα``.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΕΣ

    Σκοπός των Γραφείων μας είναι να γνωριστούμε με τους εκπροσώπους όλων των κρατών - μελών τής ΕΕ, καθώς και με τις αντιπροσωπείες όλων των εκκλησιαστικών αρχών και να εργαστούμε μαζί για την ευόδωση των υψηλών οραματισμών της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την εμπέδωση της ειρήνης, της προόδου και της αγάπης σ όλο τον κόσμο, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά την τέλεση των εγκαινίων του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ.

    Σε ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ανέφερε πως ``δυστυχώς όμως οι ενέργειές μας δεν μπορούν να παραμείνουν μόνο στους υψηλούς αυτούς ιδεολογικούς στόχους``, αφού σημείωσε, ``η ιδιαίτερη μας πατρίδα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει υποστεί τη χειρότερη μορφή εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοουμένους και εκτοπισμένους``.

    Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς ενώπιον της απαράδεκτης κατοχής, του εκτοπισμού χιλιάδων αδελφών μας και της λεηλασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Εχουμε ηθικό χρέος, είπε, να καταγγέλλουμε την Τουρκία σε όλους τους θεσμούς της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% κυπριακού εδάφους-μέλους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Εχουμε ύψιστη υποχρέωση, συνέχισε, να ενημερώνουμε συνεχώς τους εταίρους μας για τη συνεχιζόμενη καταστροφή, βεβήλωση και λεηλασία των μνημείων μας από τον τουρκικό στρατό κατοχής και το παράνομο ψευδοκράτος.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΦ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει ως νέο αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Μπισπίκα, του οποίου η θητεία λήγει στις 10 Απριλίου, τον Αντιστράτηγο Τσαλικίδη Πέτρο.

    Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνεδρία του Σώματος, υπό τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας Μάριο Καρογιάν, ο Αντιστράτηγος Τσαλικίδης είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τάξεως 1973, και είναι αξιωματικός του όπλου του πεζικού, φοίτησε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του όπλου του καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας.

    Προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου στις 3 Μαρτίου 2006 και αποστρατεύθηκε το 2009 με τις τελευταίες κρίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

    Η ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων θα καθοριστεί από τον Υπουργό Αμυνας, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 March 2009 - 18:29:37 UTC