Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΑΗΚ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  • [03] ΠΡΟΕΔΕΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις τελευταίες αναθεωρημένες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, μετά τη συνεδρία, στις Βρυξέλλες, των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup και τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN), ο κ. Σταυράκης είπε ότι το 2009 ``εξακολουθούν να προβλέπονται για την κυπριακή οικονομία πολύ ψηλοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 2,9%, που είναι πανομοιότυποι με το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 3%, που είχε πρόσφατα προβλέψει το Υπουργείο Οικονομικών``.

    Εξίσου σημαντικό, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, ``είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στην Κύπρο σημαντική αύξηση της ανεργίας και ότι το 2009 θα υπάρχει στην Κύπρο σημαντική μείωση του πληθωρισμού κάτω από το 3%``.

    Οσον αφορά την πορεία των δημόσιων οικονομικών το 2009, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``η Κύπρος θα είναι από τις πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες, η οποία πιθανώς θα δείξει πλεόνασμα``.

    [02] ΑΗΚ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

    Η ΑΗΚ σε ανακοίνωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θα επιφέρει οποιεσδήποτε αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, σημειώνοντας ότι, αντιθέτως, με την κλιμακούμενη μείωση των τιμών των καυσίμων αναμένεται να υπάρξει σταδιακά σημαντική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

    «Ολες οι αυξήσεις που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της τιμής του καυσίμου και τονίζουμε εμφαντικά ότι ούτε ένα σεντ δεν έχει επωφεληθεί η ΑΗΚ», αναφέρεται.

    Σημειώνεται επίσης ότι η ΑΗΚ δεν έχει επιβάλει οποιαδήποτε αύξηση πάνω στις τιμές των διατιμήσεων που επιφέρουν αύξηση των εσόδων της από το 1983.

    «Η ΑΗΚ θεωρεί ατυχείς και άκαιρες τις χθεσινές δηλώσεις οι οποίες έδωσαν το έναυσμα σε κάποιους να κάνουν και πάλι επίθεση εναντίον της ΑΗΚ. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι κανένα νέο αίτημα αναφορικά με τις διατιμήσεις δεν έχει υποβληθεί από την ΑΗΚ. Προφανώς, έγινε σύγχυση αναφορικά με το παλιό αίτημα το οποίο έχει υποβάλει η ΑΗΚ προς τη ΡΑΕΚ από τον Νοέμβριο του 2006», σημειώνεται.

    [03] ΠΡΟΕΔΕΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) τρόπους για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας ΚΥΠΕ και κοινοβουλίου.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στην οποία παρακάθισε στα γραφεία του ΚΥΠΕ, με το ΔΣ του Πρακτορείου, ο κ. Καρογιάν είπε πως «έχουν τεθεί στο τραπέζι διάφορες σκέψεις, διάφορες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν άμεσα με στόχο και την εγκυρότερη και την πιο έγκαιρη ενημέρωση όλων εμάς από το ΚΥΠΕ για τα τεκταινόμενα τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «και εμείς βάλαμε κάποιες εισηγήσεις για το πώς μπορεί να αξιοποιήσουμε ως Βουλή των Αντιπροσώπων και την τεχνογνωσία και την εμπειρία, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί το ΚΥΠΕ να μας παράσχει, δεδομένου ότι συμμετέχει με μεγάλη επάρκεια και μεγάλη αποτελεσματικότητα και στα διεθνή και περιφερειακά φόρα».

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Κωστάκης Κωνσταντίνου δήλωσε πως η συνάντηση του ΔΣ του ΚΥΠΕ με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους συνεργάτες του ήταν πολύ αποτελεσματική και έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, «αφού στη συνάντηση με την ανταλλαγή απόψεων καταλήξαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν τόσο από το ΚΥΠΕ όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα αναβαθμίσουν την κάλυψη των δραστηριοτήτων της Βουλής, της προεδρίας αλλά διαφόρων επιτροπών, ιδιαίτερα της Επιτροπής Εξωτερικών, που αναβαθμίζεται ο ρόλος της μέσα στα νέα διεθνή δεδομένα και με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 November 2008 - 14:29:22 UTC