Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΕ ΙΑΚΩΒΟΥ - Τ/Κ - ΚΟΚΚΙΝΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  • [03] CHAMPIONS LEAGUE ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [04] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΗΕ ΙΑΚΩΒΟΥ - Τ/Κ - ΚΟΚΚΙΝΑ

    Γύρω στους 1100 Τουρκοκύπριοι θα μεταβούν την Παρασκευή στα Κόκκινα για την 44η επέτειο της λεγόμενης αντίστασης Κοκκίνων.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Λοχαγός Thomas Pavlik, τα Ηνωμένα Εθνη θα είναι παρών για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στους Τ/κ, αφού θα περάσουν από τη νεκρή ζώνη.

    Ερωτηθείς αν δόθηκε απάντηση από την τ/κ πλευρά στο αίτημα των Ε/κ να τους επιτραπεί να μεταβούν στην κατεχόμενη Μόρφου, μέσω του κλειστού οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη γιορτή του Αγίου Μάμα, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Λοχαγός Πάβλικ είπε ότι δεν έχει μια τέτοια πληροφόρηση ούτε και ξέρει πότε θα αποφασιστεί.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου είπε ότι είχε χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου, ο οποίος του διαβίβασε την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου να επιτρέψουν στους Τουρκοκύπριους να περάσουν αύριο από το οδόφραγμα του Κάτω Πύργου για να μεταβούν στα Κόκκινα, καθώς και την απόφαση όπως οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιήσουν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας επιτακτικά το άνοιγμα του οδοφράγματος.

    «Τηλεφώνησα στα ΗΕ, διαβίβασα μια περιγραφή της νέας κατάστασης ότι είναι ανοικτό (το οδόφραγμα) για τους Τ/κ να περάσουν και θα γίνει μόνο μια μικρή σιωπηρή διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα», είπε ο κ. Ιακώβου.

    Πρόσθεσε ότι «τα Ηνωμένα Εθνη αναμένουν πλέον ένα θέμα, αν σήμερα θα δώσουν την έγκριση για την επίσκεψη στον Αγιο Μάμα στις 2 Σεπτεμβρίου. Τα ΗΕ αυτό ζητούν να μας δώσουν, μια απάντηση», ανέφερε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    Πολύ ικανοποιητικά εξελίσσονται τα δημόσια οικονομικά στην Κύπρο παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα την οικονομική ανασκόπηση του πρώτου εξαμήνου του 2008, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2008, ήταν της τάξης του 3,9% και ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν για μια επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 3,5-3,7% φαίνεται ότι οι προοπτικές εξελίσσονται πολύ καλύτερα.

    Ετσι, όπως είπε, το 2008 θα κλείσει με ένα ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που θα πλησιάσει το 4%, που θα είναι ο δεύτερος ψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη μετά από τη Σλοβενία.

    Ο κ. Σταυράκης ανέφερε πως κινητήρια δύναμη του ψηλού αυτού ρυθμού ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι οι υπηρεσίες και κυρίως αυτές που ασχολούνται με ξένες επενδύσεις και παροχή διαφόρων υπηρεσιών σε διεθνείς εταιρείες.

    [03] CHAMPIONS LEAGUE ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ηττα πρόκρισης πήρε μέσα στη Βιέννη η Ανόρθωση, η οποία παρά το 3-1, έχοντας το 3-0 του πρώτου αγώνα, πέρασε στον 3ο προκριματικό του Champions League, που της εξασφαλίζει τουλάχιστον άλλα τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη.

    Ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε την αναμέτρηση με αντίπαλο την Ραπίντ. Ο Δέλλας πήρε θέση μεταξύ της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής, αντί του Νικολάου, ενώ ο Τσιταϊσβίλι βρέθηκε στον πάγκο, με τον Λαμπάν, να κερδίζει τη φανέλα του βασικού.

    [04] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η υφήλιος στρέφει και πάλι το βλέμμα της στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση κάθε τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Πεκίνο δείχνει έτοιμο να φιλοξενήσει την πανανθρώπινη αυτή σύναξη με αύξοντα αριθμό «29» στη σύγχρονη έκδοσή της. Κι όπως κάθε προηγούμενη, φιλοδοξεί να είναι η καλύτερη. Μόνο που αυτή τη φορά ο πήχης έχει εκτοξευθεί στα ύψη, λόγω της - κατά γενική ομολογία - άρτιας διοργάνωσης πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), η κινεζική πρωτεύουσα πήρε τη σκυτάλη και την Παρασκευή στις 3:08 ώρα Κύπρου, (8:08 στο Πεκίνο) θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της για να φιλοξενήσει 11,500 περίπου αθλητές από 205 χώρες, τα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας, αρχηγούς κρατών και άλλους επισήμους, πάνω από 20 χιλιάδες εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γύρω στα δύο εκατομμύρια επισκέπτες.

    Στο μεγαλύτερο ραντεβού της υφηλίου, παρούσα θα είναι και η Κύπρος. Με ολυμπιακή ομάδα δυνατή όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και με ελπίδες για διάκριση. Ενας στόχος που αρχίζει από την παρουσία αθλητών στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Η ομάδα της Κύπρου αποτελείται από 17 άτομα, που εκπροσωπούν έξι αθλήματα (στίβος, ιστιοπλοϊα, σκοποβολή, κολύμβηση, τοξοβολία και άρση βαρών). Σημαιοφόρος στη σημερινή τελετή θα είναι ο Γιώργος Αχιλλέως, που έφθασε χθες στο Πεκίνο.

    Στην παρέλαση των ομάδων, με τους κινέζικους χαρακτήρες θα μπουν στη «Φωλιά του Πουλιού» όλες οι ομάδες και η Κύπρος θα είναι στην 196η θέση, δηλαδή λίγο πριν το τέλος της παρέλασης. Πρώτη μπαίνει πάντοτε η ελληνική αποστολή (σημαιοφόρος θα είναι ο τζούντοκαν Ηλίας Ηλιάδης) για να τιμηθεί η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και τελευταία η διοργανώτρια χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 7 August 2008 - 11:29:15 UTC