Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καταδίκασε την παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

    Μιλώντας εκτός κειμένου στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση για τους αγνοούμενους, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πανόραμα Αγνοουμένων στον Κόρνο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Ενώνω και τη δική μου φωνή καταδικάζοντας την παρουσία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας ακριβώς αυτές τις μέρες και αυτή την ώρα που οι πληγές του κυπριακού λαού και πάλι όπως και κάθε φορά αιμορραγούν».

    Απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, ο οποίος στο χαιρετισμό του είπε πως τα μηνύματα των καιρών παρά τις «ελπίδες» που δίνονται για λύση του Κυπριακού δεν είναι ευοίωνα επειδή η παρουσία του κ. Ερντογάν στέλνει μήνυμα που θολώνει τις καρδιές και μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν θα παύσει να εργάζεται σε λύση στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να του απαντήσει «εάν υπάρχει άλλος δρόμος από την ένταση των προσπαθειών ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία της Τουρκίας για να μπορέσουμε με τους Τ/Κ να βρούμε τη λύση που θα δικαιώνει ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Την ευχή όπως στη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 25 Ιουλίου διαπιστωθεί ότι «τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν πάρα πέρα», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    «Να διαπιστωθεί, δηλαδή», εξήγησε ο κ. Καρογιάν, «ότι υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος που να επιτρέπει την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «μέχρι τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια διαπίστωση».

    Απευθύνοντας χαιρετισμό «τιμής και εκτίμησης στους συγγενείς των αγνοουμένων μας», σε εκδήλωση για τους αγνοούμενους στο «Πανόραμα Αγνοουμένων» στον Κόρνο, ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι η νέα διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο, όπως είπε «παρά την καλή θέληση της δικής μας πλευράς, παρόλες τις ευέλικτες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τουρκική πλευρά εμμένει στις αδιάλλακτες θέσεις της».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 July 2008 - 9:29:19 UTC