Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  • [02] ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΑΔΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΑΔ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • [01] ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

    Αρχισαν την Τρίτη δουλειά οι ε/κ και τ/κ Τεχνικές Επιτροπές και οι Ομάδες Εργασίας, που έχουν καθοριστεί στα πλαίσια της συμφωνίας της 21ης Μαρτίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως όλες οι Ομάδες Εργασίας και όλες οι Τεχνικές Επιτροπές συνήλθαν από τις 1200 μέχρι τις 1430 στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. Ακολούθως έκαναν διάλειμμα μισής ώρας και επανάρχισαν στις 1500 τις εργασίες τους τις οποίες ολοκλήρωσαν στις 1800.

    ``Εξ όσων γνωρίζω, πήγαν όλα καλά. Είναι η πρώτη συνάντηση για όλες τις ομάδες και επιτροπές, είναι συνάντηση γνωριμίας. Η εντύπωση είναι ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα αρκετά γοργά``, ανέφερε ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας πως ``μπήκαν στα θέματα έκαναν μιαν ανασκόπηση και μιαν πρώτη τοποθέτηση``. Είπε ακόμη πως ``τα ΗΕ είναι παρόντα σε όλες τις ομάδες και επιτροπές``.

    Ο κ. Ιακώβου ανέφερε πως αύριο είναι αργία στα κατεχόμενα και οι Ομάδες Εργασίας και οι Τεχνικές Επιτροπές θα ξανασυναντηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη τις ίδιες ώρες όπως σήμερα. Οι επόμενες συναντήσεις έχουν καθοριστεί για την Τρίτη του Πάσχα.

    Ερωτηθείς αν θα συνέρχονται πάντα όλες οι επιτροπές, ο κ. Ιακώβου είπε πως οι ίδιες θα καθορίζουν την πορεία τους.

    Ερωτηθείς εάν μετά τις σημερινές συνεδρίες, θα έχει συνάντηση με τα μέλη των ε/κ Ομάδων Εργασίας και Τεχνικών Επιτροπών είπε πως του ζήτησε μια Ομάδα Εργασίας να συναντηθεί μαζί του και θα τη δει την Τετάρτη. Απέφυγε ωστόσο να πει ποιά είναι αυτή η ομάδα.

    [02] ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΑΔΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΑΔ

    Τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Δημάδη εναντίον Τουρκίας, καθώς κοστολογεί την περιουσία του στην Κερύνεια και επιβεβαιώνει ότι ο Δημάδης είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της περιουσίας του στα κατεχόμενα.

    Το Τέταρτο Τμήμα του ΕΔΑΔ επιδίκασε την Τρίτη αποζημιώσεις της τάξης των 835,000 ευρώ (785,000 για απώλεια χρήσης, 45,000 για ηθική βλάβη και 5,000 για έξοδα ) για το παραθαλάσσιο διώροφο σπίτι και τον κήπο που κατέχει ο Ε/κ πρόσφυγας στην Κερύνεια, σε περιοχή η οποία σήμερα είναι στρατιωτική ζώνη.

    Η Τουρκία έχει τρεις μήνες περιθώριο να εφεσιβάλει την απόφαση στην Ολομέλεια του ΕΔΑΔ κάτι που αναμένεται να γίνει. Εάν όμως δεν εφεσιβάλει την απόφαση ή δεν πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης εντός τριών μηνών από σήμερα, τότε θα πρέπει να πληρώσει τόκο 3% πιο πάνω από τον τόκο που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (5%) δηλαδή τόκο 8% το χρόνο.

    Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν έξι δικαστές και κατά ο Μετίν Χακί, ο δικαστής που εκπροσωπεί την Τουρκία.

    Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι με την απόφαση αυτή κοστολογείται ένα σπίτι που κατέχεται στην Κερύνεια. Το σπίτι της οικογένειας Δημάδη βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο Rock Ruby, το οποίο σήμερα είναι στρατιωτικό νοσοκομείο και λέσχη.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Η Κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου, καταδίκασε τα πρόσφατα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας και χουλιγκανισμού, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά της για αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία με την κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για αξιολόγηση της όλης κατάστασης, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει με αποφασιστικότητα και βδελυγμία τα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός γηπέδων», και πρόσθεσε ότι «ο χουλιγανισμός, η βία και γενικότερα το έγκλημα έχουν πολλές πτυχές και βαθιές κοινωνικές ρίζες».

    «Το έγκλημα γεννάται και αναγεννάται και ένεκα της παγκόσμιας κρίσης θεσμών και αξιών που υπάρχει και που αναπόφευκτα επηρεάζει και τη δική μας τη χώρα», επεσήμανε και σημείωσε ότι «η σημερινή σύσκεψη αποτελεί έκφραση και ένδειξη της στήριξης και της υποστήριξης που η Κυβέρνηση παρέχει στην Αστυνομία, που είναι βραχίονας της δικαιοσύνης, στη διεκπεραίωση της αποστολής της για τήρηση της δημόσιας τάξης».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 April 2008 - 17:29:14 UTC