Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ - ΠΑΣΚΟ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] ΗΠΑ ΜΠΡΑΙΖΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΚΡΟΑΣΗ

  • [01] ΟΗΕ - ΠΑΣΚΟ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Θετικό πνεύμα διαπίστωσε κατά τις επαφές του στην Κύπρο ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Λιν Πάσκο καθώς και τη διαμόρφωση ενός πιθανού μομέντουμ, που θα διαβιβάσει στο Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας κατά την επιστροφή του στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τις δύο πλευρές στο Κυπριακό, ο κ. Πάσκο εξέφρασε την ελπίδα ότι η σκληρή δουλειά που αναμένει ότι θα γίνει στους επόμενους τρεις μήνες θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο τη διευθέτηση του προβλήματος.

    ``Οι δύο ηγέτες έχουν εστιάσει το βλέμμα στην εξεύρεση δίκαιης και διαρκούς λύσης και πιστεύω ότι οι Κύπριοι δίκαια έχουν υψηλές προσδοκίες. Είμαι ενθαρρυμένος και θα το διαβιβάσω στο ΓΓ όταν θα του μιλήσω``, είπε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ήρθε στην Κύπρο για να διαπιστώσει με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν τα ΗΕ τη διαδικασία.

    ``Οταν θα επιστρέψω θα διαβιβάσω τις εντυπώσεις στο ΓΓ και στο ΣΑ. Το μήνυμά μου θα είναι θετικό και ελπιδοφόρο``, είπε ο κ. Πάσκο.

    [02] ΗΠΑ ΜΠΡΑΙΖΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Με ανυπομονησία αναμένουν οι Αμερικανοί να ενημερωθούν για τα συμπεράσματα του βοηθού γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Λυν Πάσκοε, από την επίσκεψή του στην Κύπρο, πριν λάβουν τις δικές τους αποφάσεις.

    Ο υπεύθυνος για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Μπράιζα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, δίδει τις εκτιμήσεις του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό, καταγράφοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Εκφράζει την πεποίθηση ότι «πράγματι υπάρχει τώρα η ευκαιρία να αναζωογονηθεί η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για τη διευθέτηση», τονίζοντας «αυτή είναι μία κρίσιμη χρονιά».

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Μια λύση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον όλων και η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί αποτυχία της νέας προσπάθειας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τζιμ Μέρφι, σε ομιλία του σε ειδική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία παρευρέθη, επίσης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν.

    «Η αναζήτηση διευθέτησης στην Κύπρο», είπε ο κ. Μέρφι στο απόσπασμα της ομιλίας του που αφορούσε στο Κυπριακό, «είναι κάτι το σημαντικό. Είναι κάτι το σημαντικό και από μόνο του».

    [04] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΚΡΟΑΣΗ

    Θετικά σχόλια από κοινοτικούς αξιωματούχους απέσπασε η Ανδρούλα Βασιλείου στη διάρκεια της διαδικασία ακρόασης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ευρωβουλής, η οποία οφείλει να αξιολογήσει την καταλληλότητά της στο αξίωμα της Επιτρόπου.

    Για περισσότερες από τρεις ώρες, η κ. Βασιλείου παρουσίασε τα σχέδια της και στη συνέχεια απάντησε σε περίπου 60 ερωτήσεις ευρωβουλευτών. Η παρουσία της ήταν πολύ καλή, δήλωσε στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο προεδρεύων της Ευρωβουλευτής Γιοχάνες Μπλόκλαντ.

    Η κ. Βασιλείου απάντησε σε ερωτήσεις μελών τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών (Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, και Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων), σχετικά με θέματα που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της υγείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 April 2008 - 10:29:16 UTC