Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΠΕΧΑΡ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΔΑΝΙΑΣ
  • [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

  • [01] ΣΠΕΧΑΡ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΗ

    Εφθασε την Πέμπτη το απόγευμα στην Κύπρο η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Υποθέσεων στη Γραμματεία του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Την κ. Σπέχαρ διόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν ως προσωρινή αντικαταστάτρια του μέχρι σήμερα Ειδικού του Αντιπροσώπου, Μάικλ Μόλερ, ο οποίος αναχωρεί από την Κύπρο.

    Η κ. Σπέχαρ, η οποία κατάγεται από τον Καναδά, θα υποδεχθεί την Κυριακή το απόγευμα το Βοηθό Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Λιν Πάσκοε, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

    Κατά την άφιξή της η κ. Σπέχαρ δεν προέβη σε δηλώσεις.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΔΑΝΙΑΣ

    Την ευχή όπως η Κύπρος επανενωθεί, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Per Stig Moller, σε δηλώσεις μετά από συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού.

    Ο κ. Μόλερ, που βρίσκεται στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη εργασίας, ανέφερε ότι προσβλέπει στην κοινή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα έχουν οι δύο χώρες το 2012, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει καταστεί ένας καλός εταίρος.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του Δανού Υπουργού στην Κύπρο και αναφέρθηκε στο ρόλο του κ. Μόλερ κατά τις διαπραγματεύσεις της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι σήμερα είχαν μια ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημέρωσε τον κ. Μόλερ για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

    «Κύπρος μαζί με τη Δανία και την Πολωνία θα έχουν την κοινή, 18μηνη προεδρία, και έκανε εισηγήσεις ο συνάδελφος πώς θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε. Η Δανία είναι η πιο έμπειρη στα θέματα προεδριών και όλοι θυμόμαστε την τελευταία προεδρία που ουσιαστικά άνοιξε τον τελευταίο δρόμο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ», σημείωσε ο ΥΠΕΞ.

    Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον κ. Μόλερ «για τη συμβολή του σε αυτήν την προσπάθεια της Κύπρου».

    Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους σε γεύμα εργασίας και θα ασχοληθούν με διμερή θέματα καθώς και θέματα που αφορούν την ΕΕ με τρίτες χώρες ενόψει του αυριανού άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

    Αναφερόμενος στη χθεσινή τελετή ονομασίας οδού της Πάφου προς τιμήν του Βασιλιά της Δανίας Ερρίκου Α` του Αγαθού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αν και η ονομασία της συγκεκριμένης οδού είναι «μικρή συμβολική χειρονομία, αυτές οι χειρονομίες βοηθούν περισσότερο την αλληλοκατανόηση και σύσφιξη των σχέσεων των λαών».

    Από την πλευρά του, ο κ. Μόλερ ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη χθεσινή εκδήλωση, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα καλό έναυσμα για τη συνεργασία των δύο χωρών.

    [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    Την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης παρά την αερογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας χαρακτήρισε την υπόθεση ``πρωτοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα`` και πρόσθεσε ότι ``η ποσότητα εκτιμάται ότι θα είναι πολύ περισσότερη από τα 150 κιλά ίσως και διπλάσια ακόμη``.

    Οπως ανέφερε η επιχείρηση ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη γιατί έγινε σε ώρα αιχμής, την στιγμή που πολλά αυτοκίνητα με κόσμο ήταν στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού.

    ``Ολοι οι κίνδυνοι είχαν σταθμιστεί και είχαν υπολογιστεί τα πάντα και η επιχείρηση ήταν αλά Τέξας, αλά Χόλιγουντ, γιατί αυτοί οι έμποροι δεν σταματούν στα μπλόκα, προτιμούν να σταματήσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς, να κτυπήσουν αυτοκίνητα και να διαφύγουν γιατί ξέρουν οι ποινές των δικαστηρίων είναι πάρα πολύ αυστηρές``, σημείωσε.

    Ερωτηθείς ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση έγινε κατόπιν πληροφοριών που κατείχε η Αστυνομία. ``Σίγουρα με πληροφορίες ενεργούμε, αλλά οι πληροφορίες αυτές τις επεξεργαζόμαστε, τις αξιοποιούμε και τελικά διεξάγουμε επιχειρήσεις``, σημείωσε.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται σπείρα. ``Πάντα πίσω από τέτοιου είδους επιχειρήσεις, ενέργειες κρύβεται ένας αριθμός ατόμων και πιο πάνω και πιο κάτω``, δήλωσε.

    ``Εχουμε υποσχεθεί στον πολίτη, έχουμε υποσχεθεί μέσω του στρατηγικού μας σχεδιασμού ότι θα κτυπήσουμε τους εμπόρους των ναρκωτικών και κάνουμε τα λόγια πράξη και κτυπάμε όλους αυτούς τους επιτήδειους οι οποίοι μολύνουν την νεολαία``, τόνισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

    Πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με ναρκωτικά ``θα μας βρουν μπροστά τους αργά ή γρήγορα, θα πέσουν στ αχ έρια της Αστυνομίας και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια``.

    ``Αυτή είναι η μοίρα τους και αυτή η κατάληξη τους αν δεν συνετιστούν με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αν δεν αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης``, υπέδειξε.

    ``Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Αστυνομία όπου και να είναι όπου και να πάνε``, κατέληξε ο Αρχηγός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 March 2008 - 20:29:15 UTC