Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

    Εννέα υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για διεκδίκηση της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τρεις εκ των υποψηφίων στηρίζονται από συνδυασμούς κομμάτων.

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογής Λάζαρος Σαββίδης με την εκπνοή του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων ανέγνωσε τα ονόματα των υποψηφίων με τη σειρά των επωνύμων τους ως εξής: Ευστρατίου Ανδρέας, Θεμιστοκλέους Κώστας, Κασουλίδης Ιωάννης, Κυριάκου Ούτοπος Κώστας, Ματσάκης Μάριος, Μιχαήλ Αναστάσης, Νεοφύτου Χριστόδουλος, Παπαδόπουλος Τάσσος και Χριστόφιας Δημήτρης.

    Ο κ. Σαββίδης είπε πως με τη λήξη του χρόνου υποβολής των ενστάσεων, η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών θα ετοιμάσει το ψηφοδέλτιο και το πρωί της Δευτέρας στις 8.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα εξετάσουν με τον έφορο και την Υπηρεσία Εκλογών το δείγμα του ψηφοδελτίου που στο μεταξύ θα έχει ετοιμασθεί.

    Ερωτηθείς στη βάση ποιών δεδομένων θα μπορεί κανείς να εξαγάγει το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκλεγεί κάποιος εκ των υποψηφίων, είπε πως θα αναμένει εάν υποβάλει κάποιος ένσταση, να υποβάλει και το δικαιολογητικό της ένστασης και δεν θα διευκρινίσει περαιτέρω του λόγους που μπορεί να γίνει αποδεκτή μια ένσταση.

    Ο Εφορος Γενικής Εκλογής είπε πως ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που υπήρξε από της εγκαθιδρύσεως ήταν το 2003 που είχαμε δέκα υποψηφιότητες και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων.

    Ο κ. Σαββίδης είπε πως άλλα δύο άτομα δήλωσαν ότι θα υποβάλουν υποψηφιότητα εκ των οποίων ο ένας δήλωσε ότι απεσύρθη και ο άλλος δεν παρουσιάσθηκε εντός του καθορισμένου χρόνου.

    Ο Γενικός Εφορος εξήγησε ακόμα πως με βάση τα στοιχεία που υποβλήθηκαν ενώπιον του, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες υπό συνασπισμούς κομμάτων και οι υπόλοιποι είναι ανεξάρτητοι.

    Ανέφερε πως με βάση τους τίτλους, φαίνεται ότι στη σειρά στο ψηφοδέλτιο θα είναι πρώτος ο Ιωάννης Κασουλίδης με την επωνυμία Αλλαγή - Κοινωνική Συμμαχία, δεύτερος ο Δημήτρης Χριστόφιας με την επωνυμία Ανανέωση και Ενότητα, τρίτος ο Τάσσος Παπαδόπουλος με την επωνυμία Επιλογή Εμπιστοσύνης και θα ακολουθήσουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι με βάση των επώνυμο τους.

    Εξήγησε ακόμα πως στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν φωτογραφίες όλων των υποψηφίων, ενώ για όσους εκ των υποψηφίων έχουν υποβληθεί και σύμβολα, αυτά θα τοποθετηθούν πάνω από τις φωτογραφίες, ενώ κάτω από τις φωτογραφίες θα τοποθετηθούν τα ονόματα των υποψηφίων.

    Ο Γενικός Εφορος είπε ακόμα πως κάτω από το όνομα θα υπάρχει μεγάλο τετράγωνο στο οποίο ο εκλογέας θα πρέπει να τοποθετήσει ένα από τα σημεία (χι, σταυρό, νι) με μπλε ή μαύρο μελάνι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 January 2008 - 10:29:11 UTC