Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
  • [02] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΚΤ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

    Στην κοινή θέση ότι το Κυπριακό παραμένει υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να διαδραματίσει το δικό της ρόλο στη λύση του προβλήματος, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

    Ο κ. Γιάνσα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των εορτασμών για την εισαγωγή του ευρώ, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Τη μεταξύ τους συζήτηση απασχόλησαν οι προτεραιότητες της προεδρίας της ΕΕ, το Κυπριακό και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και θέματα που αφορούν την ΕΕ και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

    Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε το γεγονός ότι η Σλοβενία είναι η πρώτη από τις νέες χώρες της ΕΕ που ανέλαβε την προεδρία της Ενωσης και υιοθέτησε το ευρώ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια και την εμπειρία που η Σλοβενία μοιράστηκε με την Κύπρο κατά την περίοδο της προετοιμασίας για υιοθέτηση του ευρώ.

    Από την πλευρά του, ο Σλοβένος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ως ιστορική, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρωζώνη, ενώ διαβεβαίωσε πως η Κύπρος έχει την αλληλεγγύη και υποστήριξή της χώρας του ``για να λύσει το πρόβλημα και να το λύσει όπως πρέπει αυτό να γίνει και εννοώ να ενώσει το νησί ξανά και να φέρει το λαό της Κύπρου στο ασφαλές μέλλον μέσα στην ΕΕ``.

    [02] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΚΤ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

    Οι εορτασμοί για την έλευση του ευρώ είναι αποτέλεσμα των επιτυχημένων μακροοικονομικών πολιτικών, που άσκησαν οι κυπριακές αρχές τα τελευταία χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού που έγινε στην Κεντρική Τράπεζα στης Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

    Μακροπρόθεσμα, προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα οφέλη του ευρώ και να διασφαλιστεί διατηρήσιμη σύγκλιση, πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να εφαρμοστούν κατάλληλες πολιτικές, είπε ο κ. Τρισέ και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι μισθολογικές αυξήσεις θα πρέπει να είναι συγκρατημένες και τα δημόσια οικονομικά να διαθέτουν επαρκή περιθώρια ελιγμού, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η αναμενόμενη γήρανση του πληθυσμού.

    Στη δική του ομιλία, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης σημείωσε ότι «με την πλήρη ενσωμάτωση της χώρας μας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η εισαγωγή του ευρώ προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο», οι οποίες, όμως, συνοδεύονται από νέες προκλήσεις.

    Ο κ. Τρισέ επέδωσε στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας το 15ο αναμνηστικό ενθύμιο Euro Star, που δίνεται σε κάθε νέο κράτος μέλος στη ζώνη του ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 January 2008 - 20:29:11 UTC