Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ - ΦΡΑΓΜΑΤΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • [03] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ
  • [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ

  • [01] ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ - ΦΡΑΓΜΑΤΑ

    Οι βροχές των τελευταίων ημερών έφεραν και τη ροή νερού στο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, το φράγμα του Κούρη, ωστόσο τα αποθέματα παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

    Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Επαρχιακός Μηχανικός Λεμεσού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Νικόδημος Νικοδήμου, ανέφερε πως άρχισε η πρώτη ροή νερού που μπορούσε να μετρηθεί στο φράγμα του Κούρη και συγκεκριμένα 112 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

    «Αυτή τη στιγμή έχουμε 2.7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και εάν θεωρήσουμε ότι το 1 εκατομμύριο είναι ποσότητα που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, η πραγματική ποσότητα για σκοπούς υδατοπρομήθειας είναι 1.7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού», συμπλήρωσε ο κ. Νικοδήμου.

    Παρά τις ευεργετικές βροχές των ημερών, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική και σύμφωνα με τον Επαρχιακό Μηχανικό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, σε περίπτωση που δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ροή νερού στο φράγμα, η διαθέσιμη ποσότητα νερού μπορεί να διαρκέσει μόλις για ενάμιση περίπου μήνα, με τη βοήθεια του νερού που υπάρχει στην Αρμίνου.

    Η χειρότερη χρονιά για το φράγμα του Κούρη, πρόσθεσε ο κ. Νικοδήμου, ήταν το 1998 με 1.5 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού, ενώ πέρσι στο φράγμα υπήρχαν 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, δεκαπλάσια σχεδόν ποσότητα από ότι τη φετινή χρονιά.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

    Ως πολύ σημαντικό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος το έργο που επιτελεί η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γούλα Φράγκου, την οποία συνεχάρη στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο, παραλαμβάνοντας από την ίδια την ετήσια έκθεσή της για το 2006.

    ``Αλλωστε``, πρόσθεσε, ``είναι και υποχρέωση έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης`` και ``η προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Κύπρο είναι ένα πολυτιμότατο αγαθό, που διασφαλίζεται και από το Σύνταγμα και από την υπηρεσία της κ. Φράγκου``.

    Η Επίτροπος, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ``επιτελεί τα καθήκοντά της με πληρότητα και πλήρη αντικειμενικότητα``.

    Σε δηλώσεις της αργότερα στους δημοσιογράφους, η κ. Φράγκου ανέφερε ότι, κατά το 2006, υποβλήθηκαν στο γραφείο της συνολικά 180 περίπου παράπονα, από τα οποία το 46% περίπου αφορούσε περιπτώσεις αποστολής διαφημιστικών, πολιτικών και άλλων μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα ή σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεση των παραληπτών των μηνυμάτων αυτών.

    [03] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

    Η Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις Προεδρικές Εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Γι` αυτό, καλούνται οι νέοι, ηλικίας 18 χρονών και άνω, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, για να αποκτήσουν εκλογικό βιβλιάριο, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου του 2008. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Ιανουαρίου του 2008.

    Για σκοπούς των Προεδρικών Εκλογών, δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και τις 17.2.2008, που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών.

    Η αίτηση στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί προηγουμένως και οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι 2.1.2008. Μετά τις 2 Ιανουαρίου του 2008, καμμία νέα εγγραφή ή αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον εκλογικό κατάλογο, γι` αυτό, καλούνται οι νέοι εκλογείς να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους.

    Εντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.moi.gov.cy.

    [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ

    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κύπρου ολοκληρώνει την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro 2008.

    Η Εθνική Κύπρου θα αντιμετωπίσει στις 1830, στο ΓΣΠ, την Εθνική Τσεχίας.

    Σε περίπτωση νίκης της κυπριακής ομάδας και ήττας της Ουαλίας από τη Γερμανία, τότε η Εθνική μας θα κατακτήσει την τρίτη θέση του Δ` ομίλου της διοργάνωσης.

    Εξάλλου, για την ίδια διοργάνωση η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 2115 την Ουγγαρία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 November 2007 - 14:29:25 UTC