Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ
  • [02] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΘΕΣΗ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

    Η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ ενημερώθηκε στις Βρυξέλλες από τον εκπρόσωπο της Κύπρου για την εξέλιξη της ασθένειας του αφθώδους πυρετού στο νησί.

    Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση τα κράτη μέλη ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Κύπρο, σχετικά με τον αφθώδη πυρετό.

    «Η κατάσταση εξακολουθεί να παρακολουθείται στενά και από τότε που επιβεβαιώθηκε η εμφάνισή της, στις αρχές Νοεμβρίου, έχουν εφαρμοστεί από τις κυπριακές αρχές μέτρα εκρίζωσης της ασθένειας και ελέγχου», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή θα επανεξετάσει την κατάσταση στην επόμενη συνεδρία της σε περίπου δύο βδομάδες.

    Εξάλλου, μιλώντας μετά το πέρας τη συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας Φώτης Φωτίου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τις αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους που επηρεάστηκαν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του αφθώδους πυρετού, αλλά απεναντίας είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τους κτηνοτρόφους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

    [02] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΘΕΣΗ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    «Ενας Πολιτισμός Χάνεται» είναι ο τίτλος φωτογραφικής έκθεσης για την πολιτιστική κληρονομιά στα κατεχόμενα, που εγκαινιάστηκε στην πρεσβεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες, παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή και του Υπουργού Αμυνας, Χριστόδουλου Πασιαρδή.

    Η φωτογραφική έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Κύπρου στο Βέλγιο, ενώ τα εγκαίνια τέλεσε ο Βέλγος ομοσπονδιακός γερουσιαστής Φιλίπ Μονφίς και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βελγίου-Κύπρου. Στην τελετή παραβρέθηκαν αξιωματούχοι των κοινοτικών οργάνων, μέλη της βελγικής Βουλής, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και μέλη της κυπριακής και ελληνικής παροικίας του Βελγίου.

    Ο κ. Μονφίς, τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, τόνισε πως η πολιτιστική καταστροφή που συντελείται σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν συμβαίνει 5 αιώνες πριν, ούτε από κάποιους βάρβαρους Ταλιμπάν. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι ένα κράτος που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ είναι ο συνένοχος - αν όχι ο υποκινητής - στην πολιτιστική καταστροφή που συντελείται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Αυτό είναι το σκανδαλώδες», επεσήμανε.

    Ο Βέλγος Γερουσιαστής αναρωτήθηκε αν αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι πως τη στιγμή που θέλουν να ενταχτούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι μόνο ο σεβασμός του κοινοτικού κεκτημένου σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό που έχει σημασία. «Υπάρχει επίσης ο σεβασμός των θεμελιωδών αξιών. Και ο πολιτισμός είναι μια αξία θεμελιώδης της ΕΕ», πρόσθεσε.

    Ο κ. Μονφίς έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την ελπίδα πως όλοι αυτοί που θα επισκεφτούν την έκθεση θα μεταφέρουν το μήνυμα «Σταματήστε αυτή την καταστροφή».

    Από την πλευρά της, η κ. Μαρκουλλή σημείωσε πως η έκθεση είναι απλώς ένα μικρό δείγμα της τραγωδίας και των συνεπειών της τουρκικής κατοχής της Κύπρου, προσθέτοντας πως «υπάρχουν πολλές άλλες συνέπειες - είναι το θέμα των 200.000 προσφύγων, το θέμα των αγνοουμένων, το θέμα του εποικισμού, το θέμα της Αμμοχώστου - και πρέπει να θυμούμαστε πάντα αυτές τις απαράδεκτες συνέπειες της τουρκικής εισβολής και να μην χάνουμε καμιά ευκαιρία για να τις καταδικάζουμε αλλά και να απαιτούμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 November 2007 - 18:29:20 UTC