Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΣΕΧΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΣτΕ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • [04] ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΣΕΧΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Την ευχή να λυθεί σύντομα το Κυπριακό εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η μη λύση του Κυπριακού οφείλεται στην τουρκική στάση και πρόσθεσε ότι αν αφήνονταν μόνοι τους οι Ε/Κ και οι Τ/Κ, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, θα μπορούσαν να λύσουν το Κυπριακό.

    Οι κύριοι Χριστόφιας και Τοπολάνεκ είχαν πρόγευμα εργασίας στο κτίριο που ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας υποδέχεται τους αξιωματούχους άλλων κρατών.

    Ο κ. Τοπολάνεκ είπε ότι έκανε το 1994 τρεις μήνες φοιτητής στην Κύπρο στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης του Κέντρου Παραγωγικότητας με υποτροφία της κυπριακής Κυβέρνησης και ανέφερε ότι ήταν ενοχλητικό να βλέπει τους κυανόκρανους με τα πολυβόλα τους καθημερινά και τη διαχωριστική γραμμή.

    Είπε ακόμη ότι η Κύπρος είναι μια όμορφη χώρα με φιλόξενο λαό.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η Κύπρος υποστηρίζει την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δεδομένου ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και των κρατών μελών της.

    Επίσης, ο κ. Χριστόφιας προσκάλεσε τον κ. Τοπολάνεκ να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο.

    Μετά το πέρας του προγεύματος, οι κύριοι Χριστόφιας και Τοπολάνεκ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΣτΕ

    Η Κύπρος υπέγραψε τη Συνθήκη για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Παρενόχληση. Ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρει ότι μαζί με την Κύπρο τη Συνθήκη επικύρωσαν άλλα 22 κράτη του ΣτΕ, περιλαμβανομένης της Αυστρίας, της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας και της Σερβίας.

    Η υπογραφή της Συνθήκης, η οποία έγινε με την ευκαιρία της 28ης Διάσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Δικαιοσύνης, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την πρόληψη σεξουαλικών αδικημάτων κατά των παιδιών, την ποινική δίωξη των ενόχων και την προστασία των παιδιών που έπεσαν θύματα, δήλωσε η αναπληρωτής ΓΓ του ΣτΕ Maud de Boer Buquicchio. «Για πρώτη φορά μια διεθνής Συνθήκη ποινικοποιεί τη σεξουαλική παρενόχληση παιδιών, ένα αδίκημα το οποίο συνήθως διαπράττεται από ενήλικες τους οποίους τα παιδιά ήδη γνωρίζουν και μπορεί να είναι άτομα της οικογένειας. Αυτό το αδίκημα αποτελεί μια από τις πλέον ζημιογόνες εμπειρίες για τα παιδιά», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Αναφορικά με τον τουρισμό που στόχο έχει τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, η Συνθήκη προνοεί όπως ορισμένα αδικήματα διώκονται ποινικά ακόμη και όταν η πράξη έχει γίνει στο εξωτερικό. Η Συνθήκη ποινικοποιεί τη σεξουαλική επαφή με άτομα κάτω της θεσμοθετημένης ηλικίας, την παιδική πορνεία και πορνογραφία, όπως επίσης και τη χρήση τεχνολογίας, όπως είναι το διαδίκτυο, για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, ένα φαινόμενο το οποίο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Το έπος του 1940 αποτελεί μήνυμα αγωνιστικότητας, ενότητας και πίστης στα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως στους μαθητές και τους σπουδαστές, ο κ. Κλεάνθους τους καλεί να αντλήσουν μηνύματα από το έπος του 1940 και να γίνουν οι πρωτοπόροι στο δύσκολο αντικατοχικό αγώνα που εδώ και 33 χρόνια διεξάγει η Κύπρος.

    ``Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εθνικές επετείους του ελληνισμού, την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ του 1940. Με το ηρωικό έπος που έγραψαν με το αίμα και τις θυσίες τους οι ρακένδυτοι τσολιάδες στα βουνά της Πίνδου, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου για την τελική ήττα του φασισμού και του ναζισμού``, αναφέρει ο Υπουργός. Η Κύπρος, προσθέτει, αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή και θα διασφαλίζει την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

    ``Δεν διεκδικούμε και δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ό,τι επιβάλλουν ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ και οι βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ``, συνεχίζει ο Υπουργός Παιδείας στο μήνυμά του. Καταλήγοντας, ο κ. Κλεάνθους αναφέρει ότι τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ``υποκλινόμαστε ευλαβικά και τιμούμε πρώτιστα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να μπορεί σήμερα η ανθρωπότητα να αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας``.

    [04] ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Ο νέος Πρεσβευτής της Δημοκρατίας στο Λουξεμβούργο, με έδρα τις Βρυξέλλες, Κωνσταντίνος Ηλιάδης, επέδωσε στις 18 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήρια του στο Μέγα Δούκα Henri στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μεγάλου Δουκάτου. Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Ηλιάδης έγινε δεκτός σε κατ` ιδίαν ακρόαση από το Μέγα Δούκα, τον οποίο ενημέρωσε για το Κυπριακό, τις προοπτικές σύσφιγξης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Λουξεμβούργου και τις κυπριακές θέσεις στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

    Ο Μέγας Δούκας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση των διμερών εμποροοικονομικών σχέσεων, και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην τελευταία επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο Λουξεμβούργο και παρακάλεσε τον κ. Ηλιάδη να διαβιβάσει τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα της εκμετάλλευσης των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

    Κατά την παραμονή του στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ηλιάδης είχε επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 October 2007 - 11:29:22 UTC