Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΝΑΠΟΛΗ
  • [03] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
  • [04] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

    Μόνο η αγάπη μπορεί να δείξει στα παιδιά, ιδιαίτερα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες ότι η κοινωνία δεν τους εγκαταλείπει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Πανηγύρι Αγάπης, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου.

    Σε δήλωσή του για την ημέρα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επικαλέστηκε το σύνθημα του φετινού Ραδιομαραθωνίου. ``Μόνο η αγάπη μπορεί να δείξει στα παιδιά, ιδιαίτερα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες ότι η κοινωνία δεν τους εγκαταλείπει, τους θέλει να είναι συμμέτοχοι και συνεργοί στην κοινωνική ανάπτυξη του τόπου``, ανέφερε.

    ``Και πιστεύω ότι (ο Ραδιομαραθώνιος) είναι μια μοναδική εκδήλωση του εθελοντισμού στην Κύπρο, για την οποία μπορεί να περηφανεύεται ολόκληρος ο λαός μας``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας τους κύριους χορηγούς του Ραδιομαραθωνίου, το ΡΙΚ και το συγκρότημα Μαρφίν Λαϊκής.

    Ραφαέλα Διακρίσεις - Παράπονα ---------------------- Μομφή εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, τα παράπονα που διατύπωσε η 14χρονη Ραφαέλα, στη Σύνοδο της Παιδοβουλής, σχετικά με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει λόγω του ότι υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση.

    ``Είναι μια μομφή εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι μίλησε χθες με τη 14χρονη μαθήτρια.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέδωσε τα προβλήματα αυτά ``κυρίως, στην έλλειψη αγάπης``.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΝΑΠΟΛΗ

    Βοήθεια στην περαιτέρω προβολή του θέματος της καταστροφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, σε ύψιστο πολιτικό επίπεδο, προθυμοποιήθηκε να προσφέρει ο Αγγλικανός Προκαθήμενος, Αρχιεπίσκοπος του Canterbury Rowan D. Williams, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυστόστομο Β να επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury χθες το απόγευμα, στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην 21η Διαθρησκευτική Συνάντηση με θέμα «Για ένα κόσμο χωρίς βία - θρησκείες και πολιτισμοί στο διάλογο», που οργανώνει η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου (Sant Egidio) και αρχίζει σήμερα επισήμως τις εργασίες της.

    Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη επαφή και γνωριμία των δύο θρησκευτικών ηγετών και, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, διεξήχθη μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό, ανοίγοντας μια νέα σελίδα επαφών.

    [03] ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Η καταψήφιση του σχεδίου Ανάν από την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν άλλαξε τη δέσμευσή της να εργαστεί αποφασιστικά για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς έννομης τάξης, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Σχέδιο Ανάν δεν έγινε αποδεκτό, ακριβώς γιατί δεν προνοούσε για την επανένωση, ούτε αντιμετώπιζε τα ουσιώδη θέματα και τις κύριες ανησυχίες με ικανοποιητικό τρόπο.

    Μιλώντας στο μνημόσυνο των πεσόντων αξιωματικών στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974 και των θανόντων μελών του κυπριακού στρατού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία Παναγίας Παλλουριωτίσσης, στη Λευκωσία, ο κ. Σοφοκλέους αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι ``γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης δημογραφικής αλλοίωσης και μιας μαζικής καταστροφής των κατεχόμενων εδαφών μας``.

    ``Προτεραιότητα και προσπάθειά μας``, είπε ο κ. Σοφοκλέους, ``είναι να υλοποιηθεί η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και να λειτουργήσουν το συντομότερο οι τεχνικές επιτροπές και οι ομάδες εργασίας``.

    [04] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

    Τα δάση αποτελούν εθνικό κεφάλαιο και η επέκταση και προστασία τους πρέπει να αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση δεντροφύτευσης από το Σύνδεσμο Παλαιών Προσκόπων Επαρχίας Λευκωσίας, στην Εγκωμη, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η Κυβέρνηση του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου πάντοτε είχε στις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων της τόσο την ανάπτυξη όσο και την προστασία του πρασίνου.

    ``Η νέα δασική πολιτική, η οποία συμβαδίζει πλήρως με τις ευρωπαϊκές αλλά και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις και αντιλήψεις``, είπε, ``έχει σαν κυριότερους στόχους την προστασία των κρατικών και των ιδιωτικών δασών, αλλά και την περαιτέρω επέκτασή τους με στόχο την αύξηση της δασοκάλυψης στο νησί μας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 21 October 2007 - 11:29:11 UTC