Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΒΟΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
  • [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  • [01] ΕΥΒΟΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Η κυπριακή αποστολή πυροσβεστών και μελών της Πολιτικής Αμυνας που επιχειρεί στην Εύβοια κράτησε σήμερα το χωριό Κάτω Σέτα στην Εύβοια, πετυχαίνοντας μια μικρή νίκη κατά της πύρινης λαίλαπας που πλήττει την Ελλάδα.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της πρώτης αποστολής Κυπρίων στην Ελλάδα, Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάμπος Χαραλάμπους, η κυπριακή αποστολή έφθασε στην Κάτω Σέτα γύρω στις 8.00 το πρωί, με αποστολή να προφυλάξει το χωρίο από την επέλαση της φωτιάς.

    «Τώρα μπορώ να πω ότι πετύχαμε την αποστολή μας, κρατήσαμε την πυρκαγιά έξω από το χωριό, παρόλο που έχει κάψει τα πάντα γύρω από το χωριό», είπε ο κ. Χαραλάμπους.

    «Και η δεύτερη αποστολή που ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου με την Πολιτική Αμυνα στέφθηκε με επιτυχία», είπε, αναφέροντας πως οι κυπριακές δυνάμεις θα επιτηρούν την περιοχή της πυρκαγιάς, αναπτύσσοντας τα έξι πυροσβεστικά οχήματα επανδρωμένα με δύο πυροσβέστες και δύο μέλη της Πολιτικής Αμυνας έκαστο, ώστε να κατασβήνουν τις όποιες αναζωπυρώσεις παρουσιαστούν στη διάρκεια της νύχτας.

    Ο κ. Χαραλάμπους είπε πως το πρωί θα αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως υπάρχουν σημεία στα οποία μαίνονται μέτωπα.

    [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Η λεκτική, σε έντονο ύφος, παρέμβαση του στρατού στις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία προκαλούν ανησυχία στην Κύπρο όπως και σε όλη την ΕΕ, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, επαναλαμβάνοντας πως άσχετα με τις οποίες εκλογικές διαδικασίες στην Τουρκία, το Κυπριακό συνεχίζει να παραμένει στα χέρια του τουρκικού στρατού.

    Σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από τη Σλοβενία, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε πως παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία, προσθέτοντας πως «μας ανησυχεί, όπως ανησυχεί βέβαια και όλη την ΕΕ, η παρέμβαση από το στρατό, σε ένα πολύ έντονο ύφος, έστω και αν μέχρι στιγμής είναι λεκτική».

    Συνεχίζοντας η κ. Μαρκουλλή επανέλαβε ότι «το Κυπριακό, βρίσκεται ακόμα, δυστυχώς, στα χέρια του τουρκικού στρατού», προσθέτοντας πως η άποψη της πλευράς μας βασίζεται στις πραγματικότητες και στη μέχρι τώρα συμπεριφορά του τουρκικού στρατού.

    Αναφορικά με τις τουρκικές απειλές, που εκτοξεύτηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι «σίγουρα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη».

    «Παρακολουθούμε στενά και ενημερώνουμε συνεχώς τους εταίρους μας», είπε, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των επαφών της στη Σλοβενία, σε όλες τις συναντήσεις που είχε εξέθεσε «όλες αυτές τις απειλές της Τουρκίας και για το θέμα των πετρελαίων, αλλά και για άλλα θέματα και τις σοβαρές ανησυχίες μας και βεβαίως ζήτησα την αλληλεγγύη των εταίρων μας στην ΕΕ».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 August 2007 - 19:29:19 UTC