Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑΣ
  • [02] ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΥΠΕΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  • [04] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΙΝΔΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑΣ

    Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στο χωριό Καλυβάκια, μεταξύ του Δήμου Κρεσταίνων και της Αρχαίας Ολυμπίας, και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τη βοήθεια πυροσβεστών από το Ισραήλ, επιχειρούν την κατάσβεσή της.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Νίκο Διαμαντή, οκτώ μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι σήμερα την Τρίτη το πρωί εκδηλώθηκαν συνολικά 56 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές, από τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και απασχολούν ιδιαίτερα στα Σύβοτα Αργυρότοπου Θεσπρωτίας και στο Αγκαθωτό Φλώρινας, στη Σέτα Ευβοίας, στην Κρέστενα, Λάλα και Ροδιά Ηλείας, στο Ισαρι Μεγαλόπολης Αρκαδίας και στις Κολλίνες Αρκαδίας.

    Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Καναλάκι Βοιωτίας, στο Περιβόλι - Ασβέστη Δομοκού Φθιώτιδας και στο Παλαιοχωράκι Ναυπάκτου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Ευβοίας.

    [02] ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

    Τμήμα Στρατονομίας στέλλει στην Ελλάδα το Υπουργείο Αμυνας στα πλαίσια της παροχής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το τμήμα αποτελείται από 32 Στελέχη, 5 οχήματα και 6 δίκυκλα, με επικεφαλής το Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατονομίας του ΓΕΕΦ, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Χαραλάμπους Ανδρέα.

    [03] ΥΠΕΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

    «Το Αλιβέρι σώθηκε χάρη στους Κύπριους», ήταν το μήνυμα που έδωσε η Δήμαρχος Αλιβερίου Κατερίνα Καραπά στον Υπουργό Εσωτερικών Χρίστο Πατσαλίδη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

    Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι, αφού πληροφορήθηκε από τον προϊστάμενο της κυπριακής αποστολής για την τεράστια ψυχολογική στήριξη και φροντίδα που εισέπραξαν οι Κύπριοι εθελοντές από τους κατοίκους της Κοινότητας, επικοινώνησε με την κ. Καραπά για να την ευχαριστήσει και να της εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης και ολόκληρου του κυπριακού λαού στις δύσκολες ώρες που περνούν εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

    Η Δήμαρχος Αλιβερίου εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη της προς την Κύπρο, την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους Κύπριους πυροσβέστες και τα μέλη της αποστολής της πολιτικής άμυνας που, όπως είπε, κατάφεραν να σώσουν την Κοινότητα.

    [04] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΙΝΔΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

    Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ινδίας πρόκειται να επισκεφθούν το λιμάνι της Λάρνακας στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας της Ινδίας, που σημειώνει ότι όλα τα πλοία αποτελούν μέρος της 1ης Εκπαιδευόμενης Μεραρχίας στο Kochi της Ινδίας, υπό τον Νότιο Ινδικό στόλο.

    Το ΙΝS Tarangini, το εκπαιδευτικό ινδικό ιστιοφόρο πλοίο, πρόκειται να επισκεφθεί τη Λάρνακα από τις 16-20 Σεπτεμβρίου 2007. Το όνομα του προέρχεται από την ινδική λέξη ``Tarang`` που σημαίνει κύματα. Το πλοκό κτίστηκε στην Goa Shipyard και εντάχθηκε στο στόλο στις 11 Νοεμβρίου 1997.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 August 2007 - 11:29:21 UTC