Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΑΓΩΓΕΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ
  • [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ

  • [01] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΑΓΩΓΕΣ

    «Να είναι η τελευταία φορά που κάνουμε εκδηλώσεις και ζητούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη», ευχήθηκε, δύο χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Νικόλας Γιασουμής, Πρόεδρος της Επιτροπής των Συγγενών των Θυμάτων του Αεροπορικού Δυστυχήματος. Δυο χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό Αθηνών, συγγενείς των θυμάτων έχουν καταθέσει προσφυγές σε ελληνικά και κυπριακά δικαστήρια κατά της εταιρείας Μπόινγκ, της εταιρείας Ηλιος αλλά και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ευθύνες που φέρει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε ο κ. Γιασουμής.

    Ο κ. Γιασουμής είπε ότι το Σάββατο, με κεντρικό σύνθημα «Κρατούμε άσβεστη τη μνήμη και ζητούμε δικαιοσύνη», οι συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της 14ης Αυγούστου του 2005 θα ανάψουν κεριά σε κεντρικές πλατείας σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ενώ την Κυριακή θα τελεστούν τα μνημόσυνα για τους 121 νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει αντιπροσωπεία των συγγενών, που θα αριθμεί περί τα 120 άτομα, για να τελέσει τρισάγιο στο Γραμματικό, εκεί όπου κατέπεσε το μοιραίο Μπόινγκ αφαιρώντας τη ζωή από 121 άτομα.

    Αναφορικά με τις προσφυγές ο κ. Γιασουμής είπε ότι «έχουν κατατεθεί στην Ελλάδα κατά της εταιρείας Μπόινγκ και της Ηλιος από Κύπριους και Ελλαδίτες συγγενείς, αλλά ταυτόχρονα, έχουν κατατεθεί προσφυγές και στα κυπριακά δικαστήρια εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ευθύνες που καταλογίζονται στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας».

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ

    Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι Ομηρος Μαυρομμάτης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Filip Vujanovic, ως ο πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στο Μαυροβούνιο. Παρών στην τελετή διαπίστευσης ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Milan Rocen.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, στην κατ ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος Vujanovic δήλωσε την υποστήριξη της χώρας του για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού.

    Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Κύπρου στον οικονομικό τομέα, ο κ. Vujanovic υπογράμμισε ότι η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ζήτησε τη βοήθεια της χώρας μας στην ανάπτυξη της οικονομίας του Μαυροβουνίου και, ιδιαίτερα, στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας.

    [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ

    Οι ισχυρές πτωτικές τάσεις που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές επηρέασαν τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), το οποίο σημείωσε μεγάλη πτώση, δεχόμενο πιέσεις κυρίως από τους τραπεζικούς τίτλους.

    Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική πτώση της τάξης του 3,19% και έκλεισε στις 4.720,08 μονάδες. Το ΧΑΚ παρουσίασε εβδομαδιαίες ζημιές της τάξης του 5%.

    Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανέβηκε στα 23,82 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 9,22 εκατομμύρια ευρώ την Πέμπτη.

    Πτώση σε ποσοστό 3,23% κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 1.617,19 μονάδες.

    Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε τη χαμηλότερη του τιμή στις 4.659,09 μονάδες και τη ψηλότερή του στις 4.816,99.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 11 August 2007 - 9:29:19 UTC