Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΟΛΛΕΡ ΕΚΚΛΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΡΩ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ WIMBLEDON
  • [04] ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΙ ΠΛΑΤΡΩΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

  • [01] ΜΟΛΛΕΡ ΕΚΚΛΗΣΗ

    Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Μάικλ Μόλλερ, κάλεσε τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να προχωρήσουν στην εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Μιλώντας σε τελετή απονομής μεταλλίων σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Μόλλερ είπε ότι ``μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την υπογραφή της Συμφωνίας, είναι καιρός να εκπληρωθούν οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, όταν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων υπέγραψαν την πρώτη, από την δεκαετία του 1970, συμφωνία ``.

    Ο κ. Μόλλερ σημείωσε ότι ``τώρα όσο ποτέ, το νησί χρειάζεται μια ανανέωση της αυτοπεποίθησης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με μια κοινή δέσμευση για μια οριστική λύση του Κυπριακού``.

    Στην ομιλία του ο Δανός διπλωμάτης υπενθύμισε την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους δύο ηγέτες να οικοδομήσουν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα ``και να προχωρήσουν από τις συζητήσεις για τα διαδικαστικά στην πραγματική εμπλοκή επί της ουσίας``.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στην έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας προς όλα τα μέρη στην Κύπρο να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι το στάτους-κβο είναι απαράδεκτο, καθώς και ότι ο χρόνος ``δεν είναι με την πλευρά μιας συνολικής διευθέτησης``.

    ``Bεβαίως, όλοι συμφωνούν``, τόνισε, `` ότι το κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να βρει μια κυπριακή λύση. Για να συμβεί αυτό``, κατέληξε ο κ. Μόλλερ, ``πρέπει να επιτραπεί στην κοινωνία των πολιτών να εμπλακεί ελεύθερα και να εκφράσει τον εαυτό της μέσα και μεταξύ των δύο κοινοτήτων της``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΡΩ

    Πολύ σημαντική πληροφόρηση και σημαντικό στοιχείο, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, το κλείδωμα της ισοτιμίας της κυπριακής λίρας με το ευρώ που θα γίνει στις 10 Ιουλίου και το οποίο θα καθορίσει, όπως είπε, ``την αμετάκλητη και διαχρονική σχέση`` των δύο νομισμάτων.

    ``Οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η ισοτιμία των δύο νομισμάτων θα παραμείνει εκεί που ήταν. Δεν υπήρξε ποτέ καμιά πίεση πάνω στην κυπριακή λίρα``, επισήμανε ο κ. Σαρρής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας από το γεγονός αυτό.

    Μιλώντας σε συνάντηση με τους οικονομικούς συντάκτες, ο κ. Σαρρής είπε ότι το θέμα του κλειδώματος της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων, είναι θέμα που θα εξετάσουν από κοινού Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυπριακές αρχές (Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου).

    Πρόσθεσε ότι μετά το κλείδωμα θα αρχίσει η ενίσχυση της ενημερωτικής εκστρατείας και η διπλή αναγραφή τιμών, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα και υποχρεωτικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2007.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ WIMBLEDON

    Στα προημιτελικά του Γκραντ Σλαμ του Γουίμπλεντον, που διεξάγεται στη Βρετανία, προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής, ύστερα από τη του νίκη με 3 - 0 σετ επί του Ρώσου Νικολάι Νταβιτένκο, 4ο στον κόσμο.

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής, ο οποίος βρίσκεται στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Novak Djokovic.

    [04] ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΙ ΠΛΑΤΡΩΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

    Αρχίζει την Κυριακή το Δεύτερο Διεθνές Ράλι Πλατρών, με τη συμμετοχή 51 πληρωμάτων, που θα καλύψουν μία διαδρομή περίπου 90 χιλιομέτρων με πέντε δοκιμασίες ακριβείας.

    Τον αγώνα διοργανώνει ο σύνδεσμος Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΠΑ), σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών και το Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης Τροόδους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΦΙΠΑ, το Ράλι περιλαμβάνεται στην κατηγορία Β της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 5 July 2007 - 17:29:17 UTC