Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ - ΘΡΑΣΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΥΔΑΤΙΚΟ - ΣΥΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    «Μεγάλο ορόσημο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος την ομόφωνη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένταξη της Κύπρου και της Μάλτας στην Ευρωζώνη την 1ην Ιανουαρίου 2008.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη επιτυχία, μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, την ένταξή μας στη ζώνη του Ευρώ.

    Ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε οδηγίες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) να ορίσει την ισοτιμία της κυπριακής λίρας σε σχέση με το ευρώ στην επόμενη συνεδρία του στις 10 Ιουλίου.

    Χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο βήμα ως προς την ενίσχυση των θεσμών τόσο της Ενωσης όσο και των εθνικών κοινοβουλίων» την τροποποιητική συνθήκη για την ΕΕ που επιτεύχθηκε τις πρωινές ώρες.

    Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε την περασμένη βδομάδα με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ήταν συνηθισμένη συνεδρία, προσθέτοντας ότι έχουν τακτικές συναντήσεις, και έγινε ενόψει της αναχώρησής του για τις Βρυξέλλες.

    Ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα των Προεδρικών εκλογών και ότι η συζήτηση έγινε μέσα σε φιλικό κλίμα.

    [02] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ - ΘΡΑΣΟΥ

    Το νέο αεροδρόμιο της Πάφου αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη του 2008, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου μετά από επίσκεψη στο εργοτάξιο του αεροδρομίου.

    Ο κ. Θράσου ανέφερε η κατασκευή του κτιρίου του νέου αεροδρομίου της Πάφου άρχισε τον Ιούνιο του 2006 και αναμένεται να συμπληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του 2008, αφού οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

    Το νέο κτίριο επιβατών, σημείωσε ο Υπουργός, που είναι ένα έργο σύγχρονο και υψηλών διαγραφών θα έχει εμβαδόν 18,000 τ.μ., θα διαθέτει χώρους στάθμευσης για 760 ιδιωτικά οχήματα, 36 λεωφορεία και 84 ταξί.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΥΔΑΤΙΚΟ - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Το υδατικό ισοζύγιο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι το διαθέσιμο νερό ανέρχεται σήμερα στα 62 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι αν μέχρι το τέλος του 2007 δεν έχουμε βροχόπτωση η διαθέσιμη ποσότητα θα είναι μόνο 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα».

    Ο κ. Φωτίου μιλούσε μετά από σύσκεψη κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα και εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για την κάλυψη των υδατικών αναγκών μέχρι το τέλος του 2007, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης και τη δημιουργία πλωτών/κινητών μονάδων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή νερού ύδρευσης.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη λειψυδρία αποφασίστηκε «η ενεργοποίηση της απόφασης για την προώθηση της χρήσης πλωτών/κινητών μονάδων αφαλάτωσης με απλουστευμένες διαδικασίες μέχρι τη δημιουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Λεμεσού και των άλλων μονάδων, που προγραμματίζονται να γίνουν στην Πάφο και


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 23 June 2007 - 13:29:15 UTC