Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΠ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ
  • [02] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΠ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ

    Τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου οικήματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου της ΟΥΕΦΑ και Αντιπροέδρου της ΦΙΦΑ Μισιέλ Πλατινί και του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ της ΦΙΦΑ Ουρς Λίνσι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ Μάριος Λευκαρίτης, Υπουργοί, βουλευτές, αθλητικοί παράγοντες και άλλοι επίσημοι.

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αξιόλογο έργο, που επιτελεί η ΚΟΠ και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης όπως στηρίξει τα φιλόδοξα και μακρόπνοα προγράμματα ανάπτυξης ενός υγιούς και δημιουργικού ποδοσφαίρου στον τόπο.

    Στην δική του ομιλία, ο Μισιέλ Πλατινί έκανε αναφορά στη σημασία της άθλησης για τους νέους. «Πρέπει να οργανώνουμε ποδοσφαιρικές συναντήσεις για τους νέους. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο», είπε ο κ. Πλατινί.

    [02] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Καθησυχαστικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για το ψήφισμα, που πρόκειται να υιοθετηθεί την προσεχή Πέμπτη για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης.

    Μετά την ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα, Μάικλ Μόλερ, διαμηνύθηκε στους Κύπριους διπλωμάτες ότι στο ψήφισμα δεν υπάρχουν εκπλήξεις και πρόθεση των 5 μονίμων μελών είναι να κλείσει το προσχέδιο στη διάρκεια των ανεπισήμων διαβουλεύσεων, που θα έχουν απόψε αργά το βράδυ.

    Διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ωστόσο έγινε γνωστό ότι στο βρετανικό προσχέδιο υπάρχουν σημεία που θα προσπαθήσει η Κύπρος να αλλάξουν, μεταξύ αυτών και η πάγια πρόθεση των Βρετανών, μετά το 2004, να υιοθετείται από το Σ.Α η έκθεση του γενικού γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 June 2007 - 19:29:15 UTC