Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - UNDP- ΔΙΑΒΗΜΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΗΠΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [03] Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [04] ΠΟΛΩΝΙΑ - EXPO 2012

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - UNDP- ΔΙΑΒΗΜΑ

    Σε εντονότατο διάβημα προς τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση προβαίνει η κυπριακή Κυβέρνηση για τη μετακόμιση στα κατεχόμενα, τμήματος του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών «Συνεταιρισμός για το μέλλον» UNDP PFF.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής είπε πως είναι γεγονός ότι τμήμα των γραφείων του UNDP μετακινείται στις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς να ζητηθεί εκ των προτέρων η συναίνεση της Κύπρου ως φιλοξενούσας χώρας και όπως απαιτούν οι όροι λειτουργίας του γραφείου.

    «Ηδη η κυπριακή Κυβέρνηση προβαίνει σε εντονότατο διάβημα στα Ηνωμένα Εθνη», είπε ο Εκπρόσωπος.

    Σε παρατήρηση ότι το Πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για το Μέλλον» είναι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι θα γίνουν διαβήματα και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΗΠΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα της εξόρυξης πετρελαίου και αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αναγκαία η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα, και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ, ο κ. Πασιαρδής είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν διφορούμενες νομικές διαστάσεις στο θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, στο οποίο έχουν λόγο μόνο οι χώρες στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποταθεί και έχει υπογράψει μαζί τους συμφωνίες, δηλαδή ο Λίβανος και η Αίγυπτος.

    Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία διασύνδεση του Κυπριακού με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κύπρος στην προσπάθεια της για εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή, ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας έκανε λόγο για «εντεταλμένο χωροφύλακα» και «ανεξέλεγκτο πειρατή» της Ανατολικής Μεσογείου.

    [03] Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ, ενημέρωσε τα ελληνοκυπριακά και τα τουρκοκυπριακά κόμματα, που συμμετέχουν στις συναντήσεις στο Λήδρα Πάλας, για την πορεία της διαδικασίας για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Οπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα ε/κ και τ/κ κόμματα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων αφού ενημερώθηκαν από τον κ. Μόλερ, αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό και την πορεία των συζητήσεων για υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Επίσης, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν με τις προτάσεις της υποεπιτροπής που συστάθηκε με θέμα την επαναπροσέγγιση και ζήτησαν από την υποεπιτροπή όπως συναντηθεί ξανά στις 8 Φεβρουαρίου προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή των προτεινόμενων ενεργειών προς την κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης.

    [04] ΠΟΛΩΝΙΑ - EXPO 2012

    Επίσημη πολωνική αποστολή μετέφερε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ένα μήνυμα, ζητώντας την υποστήριξη της Κύπρου στην υποψηφιότητα της Πολωνίας να φιλοξενήσει τη διεθνή έκθεση EXPO 2012 στην πόλη Βρότσλαβ, με θέμα ``Ο Πολιτισμός της Ψυχαγωγίας στην Παγκόσμια Οικονομία``.

    Ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Πολωνού Προέδρου, Υφυπουργός Επιστήμης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, Κριστόφ Ζαν Κουρσιντλόφσκι, ο οποίος επέδωσε την επιστολή στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στη Λευκωσία, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι το μήνυμα παραλήφθηκε θερμά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 February 2007 - 14:29:16 UTC