Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Κύπρος ζητεί από τα Ηνωμένα Εθνη να εμπλέκονται και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυπριακό και να μην μονοπωλείται το Κυπριακό όπως γινόταν στο παρελθόν μόνο από δύο μέλη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπυλος από την Κίνα όπου ολοκλήρωσε την επίσκεψή του και επιστρέφει στην Κύπρο.

    «Η γραμμή μας είναι προς τα ΗΕ. Κάθε συζήτηση, πρωτοβουλία σκέψη για το Κυπριακό πρέπει να είναι αντικείμενο συζητήσεως και από τα πέντε μόνιμα μέλη», είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του στην Κίνα.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «πάντα ζητούμε από τους εκπροσώπους των ΗΕ και εγώ προσωπικά από τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι θέλω όλες οι απόψεις που συζητά μαζί με επιλεγόμενα κατά καιρούς μέρη να είναι συζητήσεις που να επεκτείνονται και τα πέντε μόνιμα μέλη», προσθέτοντας ότι το ίδιο ζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σιράκ, ο οποίος είπε ότι θα δώσει οδηγίες και έδωσε οδηγίες στον μόνιμο Αντιπρόσωπό του στον ΟΗΕ για να επιτευχθεί αυτό.

    Το ίδιο, συνέχισε, ζήτησε και από τον Ρώσο Πρόεδρο και από τον Κινέζο Πρόεδρο.

    Πρόσθεσε ότι και οι τρεις χώρες τον τελευταίο χρόνο διεκδικούν και έχουν άμεση εμπλοκή σε όλες τις εξελίξεις του Κυπριακού τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στην Κύπρο.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Μαικλ Μόλερ έχει μια φορά το μήνα συναντήσεις και με τους πέντε αντιπροσώπους των μονίμων κρατών στη Λευκωσία, κάτι που προηγουμένως δεν γινόταν.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει εμπλοκή στο θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι «καμιά εμπλοκή» δεν υπάρχει απλά είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης.

    Εμείς, συνέχισε, αποδίδουμε βαρύτητα και σημασία στη συζήτηση των θεμάτων ουσίας, ενώ η τουρκική πλευρά ενδιαφέρεται για τα θέματα της καθημερινότητας.

    "Εμείς λέμε μας ενδιαφέρει να λυθεί το Κυπριακό για την επανένωση, ενώ η τουρκική πλευρά φαίνεται να ενδιαφέρεται πως θα μάθουμε να ζούμε χωρισμένοι και να επιλύουμε τα προβλήματα που η διαίρεση προκαλεί", είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 December 2006 - 14:29:24 UTC