Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 - ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [04] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - `ΗΛΙΟΣ`

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 - ΤΑΛΑΤ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα καταγγείλει την απαράδεκτη και προκλητική θεατρική παράσταση που οργάνωσε η Αγκυρα με πρωταγωνιστή τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο του αγώνα της Φόρμουλα 1, που διεξήχθη στην Τουρκία, και θα ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να αντιδράσει στην ανεπίτρεπτη αυτή εκτροπή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, προσθέτοντας πως σε παρόμοιο διάβημα θα προβεί και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε πως «επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη θεατρινίστικη κίνηση της τουρκικής πλευράς, να εμφανίσει και να διαφημίσει τον Τ/Κ ηγέτη ως δήθεν πρόεδρο ενός ανύπαρκτου κράτους».

    Ανέφερε πως στην ουσία «η τουρκική πλευρά εξαπάτησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα καθαρά αθλητικό γεγονός, χρησιμοποιώντας προκλητικά τεχνάσματα και καταφεύγοντας σε φαιδρές προπαγανδιστικές μεθόδους».

    «Ο κ. Ταλάτ δεν είναι πολίτης ούτε αξιωματούχος της Τουρκίας, της οργανώτριας χώρας, για να κληθεί να βραβεύσει το νικητή της Φόρμουλα 1. Εκτός και εάν ο ίδιος βέβαια θεωρεί τον εαυτό του Τούρκο πολίτη ή η ίδια η Τουρκία τον θεωρεί εκπρόσωπό της», είπε ο Εκπρόσωπος.

    «Εάν πάλι ο κ. Ταλάτ θέλει να θεωρείται πρόεδρος έστω και κατ επίφαση ενός δήθεν κράτους, πώς είναι δυνατόν ένας ξένος ηγέτης, φιλοξενούμενος της οργανώτριας χώρας, να πρωταγωνιστεί στην τελετή της βράβευσης», διερωτήθηκε.

    Πρόσθεσε πως «μπορεί όλη αυτή η προμελετημένη σκηνοθεσία να ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του κ. Ταλάτ και τις πολιτικές σκοπιμότητες της τουρκικής πλευράς. Δεν μπορεί όμως να ικανοποίησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία οργάνωσε τη Φόρμουλα 1 και της οποίας νόμιμο μέλος από κυπριακής πλευράς είναι μόνο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου``.

    Σε διαβήματα προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) θα προβεί και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Ο Πρόεδρος του ΚΣΑ Φίλιος Ζαχαριάδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ``πρόκειται περί πολιτικής εκμετάλλευσης ενός αθλητικού γεγονότος, με το οποίο, κατά τη δική μου άποψη, την τελευταία στιγμή έχει ξεγελαστεί η FIA και έχουν εμφανίσει τον κ. Ταλάτ εκεί``, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ζαχαριάδης.

    [02] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    Η σύλληψη και προσαγωγή σε παράνομο δικαστήριο του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Αδωνη Παλληκαρίδη και του εικονολήπτη του σταθμού Νικήτα Δαλίτη από τις κατοχικές αρχές αποτελεί μια νέα παράνομη και προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το απολυταρχικό πρόσωπό του και αποκαλύπτει ξανά τις ανελεύθερες και αυταρχικές νοοτροπίες και συμπεριφορές του, θύματα της οποίας είναι κατ εξακολούθηση οι Ε/Κ δημοσιογράφοι, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Ο κ. Πασιαρδής είπε πως η κυπριακή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, αλλά και άλλα οργανωμένα σύνολα, έχουν προβεί σε διαβήματα τα οποία φαίνεται δεν έπεισαν τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τους δυο δημοσιογράφους.

    Η Ενωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου, για ``την ανυπόφορα αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση στα μπρουντρούμια της κατοχικής δύναμης και του κατοχικού καθεστώτος του δημοσιογράφου Αδωνη Παλληκαρίδη και του εικονολήπτη Νικήτα Δαλίτη, του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα``.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει τη δαπάνη της ευρωπαϊκής διαδρομής της, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Παράλληλα κατάστησε σαφές πως «αυτή την ώρα δεν συζητούμε υπαλλακτικές μεθόδους και σενάρια ως προς το τι θα γίνει ή πρέπει να γίνει στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να μη συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της», αλλά το μόνο που απασχολεί και ενδιαφέρει την πλευρά μας αυτή τη στιγμή είναι να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [04] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - `ΗΛΙΟΣ`

    Με την κατάθεση τεσσάρων προσώπων επανήρχισε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της μονομελούς ερευνητικής επιτροπής που έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσει το θέμα της ευθύνης για τη συντριβή του αεροσκάφους της ``Ηλιος`` στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 August 2006 - 11:29:25 UTC