Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • [01] ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ - ΝΕΠΟΜΑΚ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Με καλωσόρισμα από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες της 21ης συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), καθώς και του 3ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδρίων, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία, από τις 23 μέχρι τις 25 Αυγούστου, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ Χάρη Σοφοκλείδη, τον Πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, τον Πρόεδρο της ΝΕΠΟΜΑΚ Μένοικο Κούβαρο.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς και ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών των συνεδρίων.

    Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το μεσημέρι οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Το απόγευμα τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ θα επισκεφθούν την Πράσινη Γραμμή, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα και το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει δεξίωση προς τιμήν όλων των συνέδρων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, τον καθορισμό των επιτροπών και θα ακολουθήσει συζήτηση για την εκπαίδευση στη διασπορά τον 21ο αιώνα, την προώθηση εθνικής ταυτότητας και τη δημιουργία ευκαιριών για ενδυνάμωση εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας εξ αποστάσεως και μέσω ηλεκτρονικών μέσων και για την ιστορία της κυπριακής διασποράς.

    Την Παρασκευή θα γίνει συζήτηση για το Κυπριακό σε επιτροπή πάνελ του συνεδρίου, αργότερα ο ταμίας της ΝΕΠΟΜΑΚ θα παρουσιάσει την έκθεσή του και θα γίνουν εκλογές για το νέο εκτελεστικό συμβούλιο, την ελεγκτική επιτροπή και τους αξιωματούχους της οργάνωσης.

    Η συνεδρία θα κλείσει το απόγευμα μετά την υιοθέτηση ψηφισμάτων και καταστατικών τροποποιήσεων.

    Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του εκτελεστικού συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Δεν υπάρχει αδιέξοδο στις συναντήσεις των εκπροσώπων των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Τάσου Τζιωνή και Ρασίτ Περτέβ, παρατηρούνται ωστόσο κάποιες δυσκολίες και ίσως κάποιες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Μιλώντας ύστερα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία άρχισε στις 10:15 και ολοκληρώθηκε στις 13:45, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όταν έλθει η κατάλληλη ώρα, για να έχει ουσία και νόημα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανέγνωσε ο κ. Πασιαρδής, ``στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τη μέχρι σήμερα πορεία των συζητήσεων στις συναντήσεις των εκπροσώπων των ηγετών των δύο κοινοτήτων``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 August 2006 - 9:29:16 UTC