Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Τις ευχαριστίες του Προέδρου της Γαλλίας Ζάκ Σιράκ προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον κυπριακό λαό για την βοήθεια που παρέχουν αυτή τη δύσκολη στιγμή σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Michele Alliot-Marie.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή της στην Κύπρο η κ. Alliot-Marie ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους στην Κύπρο που εμπλέκονται στην μεταφορά και φιλοξενία των ξένων υπηκόων από το Λίβανο καθώς και τους στρατιωτικούς για την βοήθεια που παρέχουν σε όλους.

    Η Γαλλίδα υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον επαγγελματισμό και την ταχεία αντίδραση των στρατιωτικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη βοήθεια που παρείχαν στους Γάλλους συναδέλφους τους, πρόσθεσε πως αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

    Η κ. Alliot-Marie ανέφερε ότι στις πέντε το απόγευμα θα επισκεφθεί δύο πλοία του γαλλικού ναυτικού τα οποία συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς ξένων υπηκόων από το Λίβανο.

    Τα πλοία αυτά είναι ένα πλοίο διοίκησης το οποίο παράλληλα προσφέρει όλη την νοσοκομειακή υποστήριξη και περίθαλψη που χρειάζονται άτομα τα οποία υπάρχει ανάγκη για μεταφορά τους από ένα μέρος σε άλλο, καθώς και μια φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού η οποία μεταφέρει Γάλλους υπηκόους και αναμένεται στο λιμάνι της Λάρνακας το απόγευμα.

    Την Γαλλίδα υπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας και ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κύπρο Αντελέν ντε λα Τουρ-ντε-Πεν.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Κλόκκαρης καλωσόρισε την Γαλλίδα Υπουργό και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία της στην Κύπρο σε μια στιγμή, όπως είπε «που βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης πληθυσμού από το Λίβανο δια μέσω της Κύπρου προς τις χώρες τους. Η Κύπρος» σημείωσε «παρέχει όλη την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια με όλα τα μέσα που διαθέτει».

    Πρόσθεσε ακόμα ότι η κ. Alliot-Marie θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η κυπριακή κυβέρνηση και ο κυπριακός λαός, είπε ο Υπουργός Αμυνας «εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποστήριξη την οποία η Γαλλία παρέχει στην Κύπρο σε όλα τα επίπεδα, και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών και στο επίπεδο της ΕΕ αλλά και σε διμερές επίπεδο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 23 July 2006 - 11:29:16 UTC