Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Η κυπριακή κυβέρνηση, διά του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χριστόδουλου Πασιαρδή, διαμήνυσε ότι συζητά και προωθεί στην ΕΕ τη δική της πρόταση για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ, σε συνδυασμό με την επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου και την κοινή διαχείριση του λιμανιού της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς επιστροφή των Βαρωσίων ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να προχωρήσει.

    Παράλληλα, ο κ. Πασιαρδής τόνισε ότι για την Λευκωσία δεν είναι αποδεκτή και ούτε θεμιτή μια μερική εφαρμογή των υποχρεώσεων της Τουρκίας τόσο ενώπιον της ΕΕ όσο και ενώπιον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι η Λευκωσία προωθεί την πρότασή της, στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς πιστεύει ότι ``η αποδοχή αυτής της πρότασης από την Τουρκία προσφέρει στην ίδια την Τουρκία μια διέξοδο και ταυτόχρονα προσφέρει και στο Κυπριακό μια αισιόδοξη προοπτική``.

    Επεσήμανε όμως ότι ``η υλοποίηση της συγκεκριμένης αυτής πρότασης δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΕ, η οποία και τη διαμόρφωσε, αλλά εξαρτάται βασικά από την ίδια την Αγκυρα και υλοποίηση αυτής της πρότασης δεν σημαίνει επιλεκτική εφαρμογή ενός μόνο μέρους της``.

    [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών και του Λιβάνου, σημειώνοντας πως δεν επικροτεί και τις απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών, τις οποίες το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για εκδήλωση επιθέσεων που οξύνουν περαιτέρω το κλίμα.

    Ταυτόχρονα η Βουλή σημειώνει πως αναμένει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιληφθεί επειγόντως του θέματος, ώστε να τερματισθούν οι ενέργειες του Ισραήλ.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι η έγκριση του ψηφίσματος αποφασίσθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

    Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρει ότι το σώμα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα την κλιμακούμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών και του κυρίαρχου κράτους του Λιβάνου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 July 2006 - 15:29:29 UTC