Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
  • [02] ΔΕΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΟΛΕΡ
  • [03] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - 1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

    Με τις 35 ψήφους των βουλευτών των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ και του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων επανεξελέγη στο αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Εναντίον ψήφισαν οι 21 βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και Ευρωπαϊκού Κόμματος.

    Το αξίωμα διεκδίκησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης που εξασφάλισαν ο μεν κ. Αναστασιάδης εξασφάλισε 18 ψήφους των βουλευτών του κόμματος, ο δε κ. Συλλούρης τις 3 ψήφους των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

    Την υποψηφιότητα του κ. Χριστόφια κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, του κ. Αναστασιάδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης και του κ. Συλλούρη, ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού.

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους με δήλωση του από το Βήμα εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματος του στην υποψηφιότητα του κ. Χριστόφια, όπως και ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Στήριξη για τρεις λόγους στην υποψηφιότητα του επενεκλεγέντος Πρόεδρου της Βουλής δήλωσε και ο ΓΓ και βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

    Ο Προεδρεύων της συνεδρίας της Ολομέλειας της νέας Βουλής Κώστας Παπακώστας με τη σύμφωνο γνώμη των βουλευτών δεν έθεσε σε ψηφοφορία της υποψηφιότητες Αναστασιάδη και Συλλούρη καθώς η υποψηφιότητα του κ. Χριστόφια εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

    Κατόπιν τούτου ο κ. Παπακώστας κάλεσε τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής να πάρει τη θέση του στο Προεδρείο.

    [02] ΔΕΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΟΛΕΡ

    Το Τρίτο Μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, Κρίστοφερ Ζιρόντ, έφθασε στην Κύπρο σε μια ενημερωτική επίσκεψη ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του τον Ιούλιο, και έγινε δεκτός από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Μόλερ ``θα παρουσιάσει τον κ. Ζιρόντ σήμερα στον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και αύριο στον Ε/Κ ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο``. Προτού αναχωρήσει το Σαββατοκυρίακο, ο κ. Ζιρόντ θα έχει συνάντηση και με τα μέλη της ΔΕΑ, προσθέτει η ανακοίνωση.

    [03] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

    Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δεν αποφάσισε ακόμη κατά πόσο θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απόφαση του Προέδρου Παπαδόπουλου στο θέμα αυτό.

    Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι ο λόγω των δημοσιευμάτων και των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνεδρία στο θέμα αυτό και ``πληροφόρησε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν αποφάσισε κατά πόσο θα προβεί σε ανασχηματισμό``.

    Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω διευκρίνισε ότι το θέμα του ανασχηματισμού δεν είναι θέμα προς συζήτηση με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Απλώς, λόγω των συζητήσεων, των δημοσιευμάτων και του θορύβου γύρω από το θέμα, ο Πρόεδρος έκανε αναφορά στο θέμα για να επαναλάβει προηγούμενη δήλωσή του ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη κατά πόσον θα προβεί σε ανασχηματισμό», συνέχισε.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

    Δεν μπόρεσε τελικά ο Κύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής να περάσει στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που διεξάγεται στο Παρίσι.

    Ο Παγδατής, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που διήρκεσε τρεις ώρες και 76 λεπτά, ηττήθηκε με 3 - 2 σετ στον δεύτερο γύρο του γαλλικού τουρνουά από τον Γάλλο Ζουλιάν Μπενετό, νούμερο 93 στον κόσμο.

    Ο Κύπριος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στην 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε το πρώτο και τέταρτο σετ με 6 -3 και 7 - 6 αντίστοιχα, ενώ έχασε τα υπόλοιπα σετ με 6 - 4, 6 - 3 και 6 - 4.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 1 June 2006 - 15:29:57 UTC