Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Παρίσι - Αφιξη
  • [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [03] Χριστόφιας - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [04] Υπουργός Συγκοινωνιών - Σχέδιο αναδιάρθρωσης ΚΑ - ΕΕ
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - ΓΓ ΣΕΚ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [06] Κασουλίδης - Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόταση
  • [07] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [08] ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [09] ΕΔΗ - Παπαπέτρου - ΓΓ ΣΥΝΥΚΑ - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [10] Ρίκκος Ερωτοκρίτου - Ευρωπαϊκό Κόμμα - ΚΑ
  • [11] Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων - ΚΑ
  • [12] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Σχέδιο Ανάν - ΗΠΑ
  • [13] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τουρκία - Βέτο - Κύπρος
  • [14] ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία - Βέτο
  • [15] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Λουρουτζίνα - Συμβούλιο Ασφαλείας - Καταγγελία
  • [16] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό
  • [17] Κομισιόν - Αντιπροσωπεία - Ντομάτες από Τουρκία - Καταγγελίες
  • [18] Μητροπολίτης Κιτίου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές
  • [19] Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος

  • Εκπομπή για Ομογένεια 04/11/2005

    [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Παρίσι - Αφιξη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έφθασε χθες απόγευμα στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.

    Φιλαρμονική της χωροφυλακής απέδωσε τιμές ενώ έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Γαλλίας και της Κύπρου.

    Στο αεροδρόμιο στρώθηκε κόκκινο χαλί και κυμμάτιζαν οι σημαίες των δύο χωρών.

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και η συνοδεία του είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με την κ. Κολονά. Ακολούθως αναχώρησαν για την πόλη του Παρισιού.

    Αργότερα χθες είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ζαν Λουί Ντεμπρέ και με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Κριστιάν Πονσελέτ.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε δείπνο στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Παρίσι, με προσωπικότητες, κατά το οποίο έγινε συζήτηση για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβης Τάσος Τζιωνής. Μαζί του μετέβη στο Παρίσι και η σύζυγός του Φωτεινή Παπαδοπούλου.

    [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι προθυμότατη να πουλήσει» τις Κυπριακές Αερογραμμές εάν υπάρχουν αγοραστές, σημειώνοντας παράλληλα πως κανένας επενδυτής δεν επενδύει για να πάρει ζημιές.

    Είπε ακόμα πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών ετοιμάστηκε «πολύ έγκαιρα» και ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει ανανέωση της πληρωμής του δανείου των 30 εκατομμυρίων που πήρε η εταιρεία «μόνο εάν υποβάλει μέχρι σήμερα το αργότερο» στην Ευρωπαϊκή Ενωση το σχέδιο αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, εξήγησε, η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει αυτά τα χρήματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις από τους εργαζομένους στις Κυπριακές Αερογραμμές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό θα είναι «λογικό», προσθέτοντας πως εάν το σχέδιο δεν γίνει αποδεκτό «απλώς δεν θα εφαρμοστεί».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και παράπονα ορισμένων κομμάτων ότι δεν είχαν την κατάλληλη ενημέρωση για το θέμα του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, μη μπορώντας έτσι να διαδραματίσουν το ρόλο που ήθελαν να διαδραματίσουν και αναφέρθηκε σε προχθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων ότι παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό.

    Πρόσθεσε ακόμα πως το σχέδιο ετοιμάστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, εδόθη στις συντεχνίες για συζήτηση, οι πιο πολλές από τις οποίες είπαν ότι το σχέδιο δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης και «παρά τις προσπάθειες του Υπουργού και του Διοικητικού Συμβουλίου σε επανειλημμένες επαφές με τις συντεχνίες, η στάση τους παρέμεινε αμετακίνητη».

    Ανέφερε πως το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η ΕΕ όταν εξασφαλίστηκε το πρώτο δάνειο λήγει στις 3 Νοεμβρίου, δηλαδή η εγγύηση που είχε δοθεί για να ληφθεί δάνειο από τράπεζα της Γερμανίας εκπνέει σήμερα και επομένως «η κυβέρνηση μπορεί να πάρει ανανέωση της πληρωμής μόνο εάν υποβάλει μέχρι σήμερα το αργότερο αυτό το σχέδιο».

    ''Φτάσαμε στη θέση αυτή, αναγκαστικά λόγω των προηγούμενων χρονοδιαγραμμάτων, ότι πρέπει να υποβληθεί ένα σχέδιο στις 3 Νοεμβρίου. Εάν δεν υποβληθεί το σχέδιο αυτό τα 30 εκατομμύρια που έχουν δοθεί στις Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να τα πληρώσει η κυβέρνηση», είπε και εξήγησε πως τα 30 εκατομμύρια έχουν εξαντληθεί στη λειτουργία της εταιρείας, η οποία πραγματοποιεί ζημιές κάθε μήνα.

    Σε ερώτηση εάν για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι εργαζόμενοι ή και αυτοί που έπρεπε να ετοιμάσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας έγκαιρα, ο Πρόεδρος τόνισε ότι το σχέδιο έχει ετοιμαστεί «πολύ έγκαιρα».

    «Δεν συμφωνώ πως η σημερινή κατάσταση της εταιρείας δεν είναι και αποτέλεσμα των πολύ ψηλών ωφελημάτων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εξασφαλίσει οι εργαζόμενοι», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν είναι σε αυτούς που είναι η κύρια ευθύνη».

    Σημείωσε πως δεν είναι θέμα ποιος έχει ευθύνη αλλά ότι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία «η οποία για να μπορέσει να λειτουργήσει πρέπει να έχει σχέδιο που να προνοεί αποδοτική ή τουλάχιστον όχι ζημιογόνο λειτουργία».

    Δεν είναι θέμα να αρνηθεί κανένας την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση, ανέφερε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «αυτό είναι ένα συσσωρευμένο αποτέλεσμα μιας σειράς ετών που αργά ή γρήγορα έπρεπε να έρθει στο σημείο της κρίσης και τώρα είναι το σημείο της κρίσης».

    Ερωτηθείς εάν μία από τις λύσεις για συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών είναι και η ιδιωτικοποίησή της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «η κυβέρνηση είναι προθυμότατη να πουλήσει την εταιρεία εάν υπάρχουν αγοραστές» και πρόσθεσε πως «δεν ξέρω κανένα επενδυτή που επενδύει για να πάρει ζημιές».

    [03] Χριστόφιας - Κυπριακές Αερογραμμές

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές αποτελούν τον κρατικό αερομεταφορέα, είναι το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνή χώρο και πρέπει να διατηρηθούν στη ζωή και η εταιρεία να καταστεί κερδοφόρα, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι διαχρονικά υπάρχουν πολλές ευθύνες, για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι ΚΑ και ότι «έχουν εξανεμισθεί πολλά εκατομμύρια τα οποία δεν πετούν στον αέρα, αλλά κάπου υπάρχουν».

    Είπε ότι η κυβέρνηση δήλωσε ότι θέλει να βάλει μια τάξη στις Κυπριακές Αερογραμμές και ο στόχος, όπως δηλώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι να επιζήσουν οι ΚΑ.

    «Δυστυχώς θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο το οποίο θα επιβάλει πολλές περικοπές», είπε, προσθέτοντας ότι θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι δεν πρέπει οι περικοπές να είναι μονόπλευρες και δεν πρέπει να θυματοποιούν απλούς ανθρώπους.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ευχή μέσα από το διάλογο η διοίκηση της εταιρείας, οι συντεχνίες και η κυβέρνηση να βρουν τη χρυσή τομή και τις καλύτερες λύσεις ώστε να σωθεί η εταιρεία. Επεσήμανε ότι «τώρα καλώς ή κακώς τελούμε υπό τον έλεγχο της ΕΕ και πρέπει να ληφθεί και αυτό υπόψη».

    [04] Υπουργός Συγκοινωνιών - Σχέδιο αναδιάρθρωσης ΚΑ - ΕΕ

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου δήλωσε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών έχει ήδη αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και «θα δοθεί και δια χειρός εν καιρώ».

    Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών».

    Είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να πουλήσει την εταιρεία, εάν υπάρξουν αγοραστές, ήθελε να δείξει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί αγοραστής που θα αγοράσει τις ζημιές αυτής της εταιρείας.

    Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες των συντεχνιών ότι η κυβέρνηση σκόπιμα άφησε να φτάσουν τα πράγματα σ' αυτό το σημείο και ότι δεν τις έχει ενημερώσει, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως ο ίδιος προσωπικά είδε όλες τις συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Πρόσθεσε πως ο Υπουργός Οικονομικών είδε τους ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση και της ΣΕΚ Δημήτρη Κιττένη.

    Αρα, συνέχισε, είναι «λανθασμένη και εσφαλμένη η εντύπωση ότι δεν έχουμε συναντηθεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις». Πρόσθεσε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για διαπραγματεύσεις.

    Το σχέδιο για αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών αποστέλλεται στις Βρυξέλλες, είπε ο Υπουργός, «αλλά δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται τροποποιήσεις».

    Πρόσθεσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις, και η πρώτη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της εταιρείας και όλες τις συντεχνίες των εργαζομένων.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στις οποίες «θα εμπλακεί και η κυβέρνηση».

    [05] Υπουργός Οικονομικών - ΓΓ ΣΕΚ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Δημήτρη Κιττένη, ο κ. Σαρρής, αφού σημείωσε ότι το σχέδιο θα αποσταλεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), είπε ότι ευελπιστεί και αισιοδοξεί πως η ανταπόκριση και η απάντηση της ΕΕ θα είναι θετική, προσθέτοντας ότι ίσως η απάντηση της ΕΕ ''να είναι απάντηση με ορισμένα σχόλια στα οποία πρέπει να απαντήσουμε''.

    Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο σχέδιο, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτές ''έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της πιο δίκαιης κατανομής του βάρους της αναδιάρθρωσης και της αύξησης της πειστικότητας με την οποία θα δει κάποιος τις πιθανότητες επιτυχίας και βιωσιμότητας του σχεδίου''.

    Σημείωσε ότι έχει συσταθεί υποεπιτροπή από τέσσερεις Υπουργούς για να αντιμετωπίζει όλα τα ενδεχόμενα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, για αυτό το θέμα, όπως αυτά θα εγείρονται.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πώλησης των ΚΑ, ο κ. Σαρρής είπε ότι ''προς το παρόν δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας'', αλλά ''να δούμε βραχυπρόθεσμα πως θα βγούμε από αυτή την κρίση και μεσοπρόθεσμα να δούμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρατηθεί η σύνδεση της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο''.

    Ο κ. Κιττένης είπε ότι το σχέδιο αυτό θα έπρεπε να ετίθετο προς συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους και ειδικότερα με τους εργαζόμενους στις ΚΑ και πρόσθεσε: ''Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ας γίνει τώρα ο διάλογος''.

    Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ θα συνεχίσει να αντικρίζει υπεύθυνα το θέμα και σημείωσε ότι η ΣΕΚ θα συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο μέσα στις βασικές αρχές που διέπουν τα εργασιακά θέσμια που είναι μεταξύ άλλων η συζήτηση, η ενημέρωση και η διαφάνεια.

    [06] Κασουλίδης - Κυπριακές Αερογραμμές - Πρόταση

    Ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης πρότεινε όπως το κράτος προχωρήσει στην παραχώρηση προς το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών ή τα ταμεία προνοίας του, σημαντικού αριθμού μετοχών της εταιρείας.

    «Η ζημιογόνα πορεία των τελευταίων χρόνων έφερε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο να περιορίζεται σε αξία κάτω των 11 εκατομμυρίων λιρών. Εισηγούμαι όπως το κράτος, το οποίο διαθέτει σήμερα ποσοστό της τάξης του 70% στο μετοχικό κεφαλαίο των Κυπριακών Αερογραμμών, προχωρήσει στην παραχώρηση προς το προσωπικό ή τα ταμεία προνοίας του, σημαντικού αριθμού μετοχών της εταιρείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κασουλίδης.

    Προσθέτει πως η παραχώρηση σε όλους τους εργαζόμενους και προς αυτούς που προτείνεται να αποχωρήσουν ή έχουν ήδη αποχωρήσει από αυτή - ποσοστού της τάξεως για παράδειγμα του 15%, με περιορισμό στην δυνατότητα διάθεσης των μετοχών για ένα χρονικό διάστημα λίγων ετών, θα αποτελέσει σημαντικό καταλύτη στην προσπάθεια για να σωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας.

    Σημειώνοντας πως η πρόταση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στο κράτος και δεν αποτελεί παρέμβαση στο διάλογο που πρέπει έστω και την υστάτη να διεξαχθεί μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζομένων, ο κ. Κασουλίδης θεωρεί πως η υιοθέτηση της πρότασής του μπορεί να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους να μοχθούν περισσότερο για την μελλοντική καλή πορεία της εταιρείας, νοουμένου ότι θα είναι και δική τους.

    [07] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Για μια χωρίς προγραμματισμό και με αυθαίρετο τρόπο εκπόνηση αποτυχημένων σχεδίων που οδηγούν από το κακό στο χειρότερο τις Κυπριακές Αερογραμμές έκανε χθες λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «καλό είναι να σεμνύνονται κάποιοι, διότι διόρισαν ερευνώντα λειτουργό για να αποδείξουν ότι ισχυρίζονται σήμερα (ότι δηλαδή φέρει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Κυπριακές Αερογραμμές) για να τους απαντήσει ότι ουδεμία ευθύνη έφεραν τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια της προηγούμενης διακυβέρνησης».

    «Αντίθετα εκείνο που παρατηρείται είναι μια κακοδιαχείριση, μια χωρίς προγραμματισμό και με αυθαίρετο τρόπο εκπόνηση σχεδίων αποτυχημένων που οδηγούν από το κακό στο χειρότερο την εταιρεία», ανέφερε.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε εξάλλου ότι ο ερευνών λειτουργός σημειώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούνται ζημιές είκοσι εκατομμυρίων, για να διερωτηθεί «πώς τα προηγούμενα χρόνια με κακή διαχείριση πραγματοποιούντο κέρδη».

    [08] ΚΣ ΕΔΕΚ - Ομήρου - Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε χθες την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι Κυπριακές Αερογραμμές και πρόσθεσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα έστω την υστάτη, είναι δυνατό να οδηγηθούν σε τερματισμό της λειτουργίας τους.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου είπε ότι ''δυστυχώς λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, σπατάλες, αγορές αεροπλάνων χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, κακή οργάνωση της εταιρείας και απουσία υπεύθυνης διαχείρισης οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα''.

    ''Η αναδιοργάνωση, ο εκσυγχρονισμός και η εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών είναι η μόνη διέξοδος στα συσσωρευμένα αδιέξοδα'', είπε.

    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ κάλεσε την κυβέρνηση, το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους να ενεργήσουν με γνώμονα την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών, και σημείωσε πως ''η σωτηρία της εταιρείας δεν πρέπει να οδηγήσει σε θυματοποίηση των εργαζομένων''.

    Πρόσθεσε πως ''θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους'' και επεσήμανε ότι ''απουσίασε ο αναγκαίος διάλογος για τα αναγκαία μέτρα εξυγίανσης των Κυπριακών Αερογραμμών τόσο με τους εργαζομένους, όσο και με τις πολιτικές δυνάμεις''.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, ''η απουσία του διαλόγου δημιούργησε τετελεσμένα γεγονότα με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να λαμβάνονται υπό το κράτος ενός κλίματος καθόλου υποβοηθητικού για την ψύχραιμη λήψη των επιβαλλόμενων αποφάσεων''.

    [09] ΕΔΗ - Παπαπέτρου - ΓΓ ΣΥΝΥΚΑ - Κυπριακές Αερογραμμές

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στον κρατικό αερομεταφορέα, τα στελέχη και τον κόσμο των Κυπριακών Αερογραμμών αφ' υψηλού και εκ του μακρόθεν.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με αντιπροσωπεία της συντεχνίας υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών ΣΥΝΥΚΑ, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι «η απαξίωση με την οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος για τον κρατικό αερομεταφορέα είναι η χειρότερη συνεισφορά στην υπόθεση της διάσωσης του».

    Ο ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ Ανδρέας Πιερίδης είπε ότι οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν ''απαράδεκτες τις τακτικές εκβιασμού των τελευταίων εικοσιτετραώρων'' και ζητούν την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης στο διάλογο για την επιβίωση των ΚΑ.

    «Ως εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές», είπε, «θα αγωνιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο στη διατήρηση του εθνικού μεταφορέα και δεν πρόκειται ετσιθελικά να δεχτούμε τις οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, που γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν στους υπαλλήλους των ΚΑ».

    Σε ό,τι αφορά το σχέδιο ανασυγκρότησης των ΚΑ, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως «χρειάζεται η εμπλοκή της ίδιας της κυβέρνησης στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο, ώστε και οι ανησυχίες των εργαζομένων να ικανοποιηθούν, αλλά και η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στο μέλλον των ΚΑ».

    [10] Ρίκκος Ερωτοκρίτου - Ευρωπαϊκό Κόμμα - ΚΑ

    Το Ευρωπαϊκό Κόμμα υποστηρίζει ότι πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου για αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών και να εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε ιδέα πώλησης του στόλου της, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

    Πρόσθεσε ότι «πρώτα και σε τακτό χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να διερευνηθούν οι σκοτεινές συνθήκες ανανέωσης του στόλου από τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία με προσφορές, αγορές, ενδεχομένως και προμήθειες οδήγησαν τις ΚΑ στο χείλος της καταστροφής».

    Ο κ. Ερωτοκρίτου υπογράμμισε ότι οι ευθύνες για τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια, είναι ασήκωτες και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι κάποιες από αυτές ενδεχομένως να αγγίζουν και, ασήκωτες ποινικές ευθύνες».

    Ανέφερε ακόμα ότι η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί τελικά για το μέλλον των ΚΑ πρέπει να είναι ηθικά τεκμηριωμένη στη συνείδηση των εργαζομένων, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις ιδιωφέλειες και τους υπόγειους βηματισμούς που είχαν σχέση με την ανανέωση του στόλου της εταιρείας οδήγησαν την εταιρεία εδώ που είναι.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι αναφέρεται σε προηγούμενο ή προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια που είχαν διεκπεραιώσει την ανανέωση του στόλου, υπό συνθήκες σκοτεινές και άκρως ύποπτες.

    Πρόσθεσε ότι σε αυτό το σημείο ελέγχεται και η παρούσα κυβέρνηση που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να ερευνήσει αυτό το μεγάλο ζήτημα.

    [11] Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων - ΚΑ

    Το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της κυπριακής οικονομίας και όχι μόνο τον ίδιο τον κρατικό αερομεταφορέα, και από αυτή την οπτική γωνία θα πρέπει το κράτος, η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που βρίσκεται ενώπιον τους, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων.

    Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι ιδιαίτερα για την τουριστική βιομηχανία, η διατήρηση και ενίσχυση των ΚΑ είναι ζωτικής και κρίσιμης σημασίας μια και μεταφέρουν το ένα τρίτο περίπου των τουριστικών μας αφίξεων.

    Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να συναισθανθούν τις ευρύτερες επιπτώσεις των αποφάσεων τους και μέσα από διάλογο να καταλήξουν, το συντομότερο δυνατό, σε μια κοινά αποδεχτή λύση.

    ''Οι κατά καιρούς εκτιμήσεις και προβλέψεις ότι, η φιλελευθεροποίηση των αιθέρων θα προσέλκυε αερομεταφορείς χαμηλού κόστους ή άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο αποδείχθηκαν ανεδαφικές, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η Κύπρος χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τις ΚΑ'', σημειώνεται.

    Ο Σύνδεσμος εκτιμά πως ο κυπριακός τουρισμός, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, θα πληγεί καίρια και ανεπανόρθωτα εάν οι ΚΑ οδηγηθούν σε κλείσιμο.

    [12] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Σχέδιο Ανάν - ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι υπάρχει διαφοροποίηση στη στάση των ΗΠΑ στο θέμα των αλλαγών που επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά στο σχέδιο Ανάν αφού, όπως επεσήμανε, «μέχρι πρόσφατα οι ΗΠΑ έλεγαν ότι (η λύση του Κυπριακού) είναι το σχέδιο Ανάν με ελαφρές τροποποιήσεις».

    ''Σήμερα έχουμε δυο-τρεις λίγο διαφορετικές δηλώσεις. Αλλοι λένε ότι είναι δυνατό να επέλθουν αλλαγές για να ικανοποιηθούν λογικές ανησυχίες της ε/κ πλευράς και άλλοι λένε ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να είναι συμφωνημένες», σημειώνοντας πως «δεν είναι σαφείς οι θέσεις» των ΗΠΑ.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο έναρξης συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτά είναι θέματα που «επαφίονται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος θα αποφασίσει πώς και σε ποια ένταση και πότε θα αναλάβει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μπράϊζα ότι ενδεχόμενη νέα προσπάθεια για λύση του Κυπριακού θα ξεκινήσει στη βάση του σχεδίου Ανάν, αλλά εάν συμφωνηθούν αλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να τις αποδεχθούν.

    Αυτό, είπε, «είναι παλιά θέση των ΗΠΑ» αφού, όπως εξήγησε, αυτό αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον πρώην απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον ακόμα και πριν το δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου, ότι δηλαδή «εάν συμφωνηθούν μεταξύ των δύο πλευρών οιεσδήποτε αλλαγές (στο σχέδιο Ανάν) αυτές θα είναι αποδεκτές».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλίας.

    [13] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τουρκία - Βέτο - Κύπρος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν υπάρχουν μέτρα επιβολής κυρώσεων» για την παράβαση της Τουρκίας να θέσει βέτο στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό Ελέγχου Εξαγωγών και στο αίτημα της Κύπρου να λάβει το καθεστώς του παρατηρητή στον Οργανισμό Παρευξεινίων Χωρών.

    Σημείωσε επίσης πως όταν το 2006 θα γίνει αξιολόγηση της Τουρκίας ''αυτό θα καταγραφεί σε βάρος της Αγκυρας και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις και από μας και από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπενθύμισε πως η παράγραφος 7 στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της Τουρκίας «υποχρεώνει την Τουρκία να συνεργάζεται με όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ σε όλους τους άλλους οργανισμούς που εμπίπτουν μέσα στα πλαίσια της Ενωσης».

    Αυτό, συνέχισε, είναι «υποχρέωση της Τουρκίας» και επιβεβαιώνεται τόσο στο διαπραγματευτικό πλαίσιο όσο και στη διακήρυξη της 21ης Σεπτεμβρίου που προνοεί ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας θα αξιολογηθούν στην περίοδο αξιολόγηση της χώρας που είναι το 2006».

    Κληθείς να σχολιάσει το ξεπούλημα γης ιδιοκτησία Ε/Κ στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι γνωστό πως το ψευδοκράτος είχε «ξεκινήσει μια προσπάθεια σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών» και πρόσθεσε πως λήφθηκαν τα μέτρα «τα οποία κρίναμε ότι ήταν δυνατό να ληφθούν». Σημείωσε ακόμα πως «αυτός ο σφετερισμός δεν έχει ανακοπεί εντελώς», ωστόσο είπε πως «έχει μειωθεί».

    Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβένρηση δεν έχει στρατηγική, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι αυτές οι κατηγορίες γίνονται από «την επομένη της αλλαγής της κυβέρνησης. Δεν είναι τώρα που λέγεται αυτό, πάντοτε ήταν η θέση» του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Πρόσθεσε πως «όλος ο κόσμος βλέπει τη στρατηγική και τη βλέπει να εφαρμόζεται» και σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο επανειλημμένα την έχει συζητήσει.

    Εάν, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΔΗΣΥ «δεν θέλει να βλέπει τη στρατηγική της κυβέρνησης είναι δικαίωμά του, όπως δικαίωμά του είναι να λεει ότι η στρατηγική που είναι συμφωνημένη δεν είναι καλή. Αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «η αντιπολίτευση σκέφτεται και κρίνει πώς θα ασκήσει την αντιπολίτευσή της, δεν έχω λόγο εγώ».

    [14] ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία - Βέτο

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καταγγέλλει την προκλητική τουρκική συμπεριφορά άσκησης βέτο για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ''διεθνή οργάνωση για το καθεστώς ελέγχου εξαγωγών'' και στον ''Οργανισμό Παρευξείνιας Συνεργασίας''.

    Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι ''οι δύο αυτές θρασύτατες ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφωρα και βάναυσα ρητές υποχρεώσεις της Τουρκίας, που ανέλαβε στα πλαίσια του διαπραγματευτικού πλαισίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    ''Αποτελεί καθήκον της ΕΕ'', είπε, ''να παρέμβει άμεσα για να επιβάλει στην Τουρκία συμμόρφωση με τις ρητές υποχρεώσεις της στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που οδήγησαν στις 3 Οκτωβρίου στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων''.

    Πρόσθεσε ότι ''είναι αδιανόητο να επιτρέπεται στην Τουρκία να περιφρονεί με τόσο κυνικό τρόπο τις αποφάσεις της ΕΕ''.

    Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ομήρου είπε ότι ''θα πρέπει να γίνει σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές'', προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ''δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να ανακόψει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας''.

    [15] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Λουρουτζίνα - Συμβούλιο Ασφαλείας - Καταγγελία

    Η τουρκική προκλητική επιδρομική συμπεριφορά στη Λουρουτζίνα θα πρέπει να καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας με ανυποχώρητο αίτημα την αποκατάσταση του παραβιασθέντος στάτους κβο, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η παραβίαση από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις του στάτους κβο αποτελεί στην πραγματικότητα παραβίαση της εκεχειρίας και της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

    ''Θεωρούμε'', είπε, ''ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όχι με απλή καταγγελία''.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Ομήρου είπε ότι ''αφού εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες ενέργειες καταγγελιών για αποκατάσταση του παραβιασθέντος στάτους κβο, στη συνέχεια μπορεί να δικαιολογείται προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας''.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, ''υπήρχε μια διαβούλευση με την ειρηνευτική δύναμη που εκπροσωπεί τον ΟΗΕ σε μιαν προσπάθεια αποκατάστασης του παραβιασθέντος στάτους κβο στην περιοχή'', προσθέτοντας ότι θέλει να ελπίζει ότι ''έστω και τώρα θα υπάρξει αποκατάσταση του στάτους κβο με την παρέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης''.

    [16] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό

    Αν δεν αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο την περίοδο κατά την οποία η Τουρκία θα υφίσταται τον έλεγχο κατά πόσο η νομοθεσία της συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και προσχηματικά αφήνουμε τις πρωτοβουλίες σε τρίτους, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι το τσιμέντωμα της κατοχής, την παγίωση των τετελεσμένων, την οριστική διχοτόμηση και την τουρκοποίηση των κατεχομένων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Ερωτηθείς εάν συμμερίζεται τις απόψεις ότι θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μέσα στον Δεκέμβριο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ''θα ευχόμουν και θα προσευχόμουν να ήμασταν μπροστά σε μία νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό''.

    Εχουμε μπροστά μας δώδεκα ωφέλιμους μήνες, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, «κατά τους οποίους η Τουρκία θα υφίσταται τον έλεγχο κατά πόσο η νομοθεσία της συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αν αυτή την περίοδο δεν την αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο και προσχηματικά αφήνουμε τις πρωτοβουλίες σε τρίτους, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι το τσιμέντωμα της κατοχής, την παγίωση των τετελεσμένων, την οριστική διχοτόμηση, και την τουρκοποίηση των κατεχομένων».

    [17] Κομισιόν - Αντιπροσωπεία - Ντομάτες από Τουρκία - Καταγγελίες

    Ούτε το τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο, ούτε οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οποιαδήποτε πληροφόρηση για αντικανονικές διαδικασίες σχετικά με προϊόντα που διέρχονται από την Πράσινη Γραμμή.

    Αυτό αναφέρεται σε απάντηση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Κύπρο, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες για εισαγωγή, μέσω των κατεχομένων, στις ελεύθερες περιοχές ντομάτων από την Τουρκία.

    Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις καταγγελίες αυτές, η Αντιπροσωπεία σημειώνει πως στην απάντηση που έλαβε από την εκπρόσωπο της Κομισιόν προστίθεται ότι «μέχρι τώρα έχουμε λάβει μόνο δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε''.

    ''Μπορούμε να δηλώσουμε ωστόσο ότι το τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο πάντοτε εργαζόταν αποτελεσματικά και επαγγελματικά. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το Επιμελητήριο εξέδωσε οποιαδήποτε συνοδευτικά έγγραφα για προϊόντα τα οποία προέρχονταν από περιοχή άλλη από το βόρειο τμήμα της Κύπρου», καταλήγει η απάντηση της εκπροσώπου της Επιτροπής.

    [18] Μητροπολίτης Κιτίου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές

    Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου πρόταση να μην διεξαχθούν Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ζώντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, κάνοντας λόγο για ''μωροφιλοδοξίες'' ορισμένων Ιεραρχών.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαρόνι, ο Κιτίου Χρυσόστομος ανέφερε πως ορισμένα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χθες σενάρια με το περιεχόμενο της πρότασής του σε μια προσπάθεια όπως είπε «να ναυαγήσουν αυτή την ειρηνευτική προσπάθειά» του.

    Σημείωσε ακόμα πως η πρότασή του θα δοθεί «στους Αγίους Αδελφούς, από κει και πέρα θα τη συζητήσουμε, ίσως να την τροποποιήσουμε και θα προχωρήσουμε».

    Ο Κιτίου Χρυσόστομος είπε πάντως πως «εάν θέλουν οι Ιεράρχες να γίνουν εκλογές υπάρχει τρόπος», τον οποίο και θα εισηγηθεί.

    Διαφορετικά, συνέχισε, χωρίς ομοφωνία η θέση της πλειοψηφίας είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές και κάλεσε όλους να το καταλάβουν αυτό.

    [19] Χρηματιστήριο - Μικρή άνοδος

    Μικρά κέρδη, παρά τις αρχικές πιέσεις, παρουσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω της θετικής παρουσίας των τραπεζικών τίτλων. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,71%, κλείνοντας στις 1.620,64 μονάδες. Κέρδη σε ποσοστό 0,67% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος έκλεισε στις 104,78 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 990 χιλιάδες λίρες, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία συγκέντρωσε το 60,9% του ημερήσιου τζίρου.

    Μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,71% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 548,73 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 November 2005 - 15:23:11 UTC