Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-10-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Βρετανία - Εγγραφο
  • [02] Βουλή - ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Πρέσκοτ - Ταλάτ
  • [03] Πρέσκοτ - Κύπρος - Επαφές
  • [04] Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Σλοβακίας
  • [05] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΗΕ - Ταλάτ
  • [06] ΟΗΕ - Μαυρογιάννης - Τουρκικές παραβιάσεις - Καταγγελία
  • [07] Εκπρόσωπος - Μέτρα κοινωνικής συνοχής - Αντιπολίτευση
  • [08] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Παρίσι - Πρόγραμμα επίσκεψης
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Τελετή υποδοχής
  • [10] Ταλάτ - Πρόγραμμα επίσκεψης στις ΗΠΑ
  • [11] Υπουργός Εξωτερικών - ΑΧΕΠΑ- Συνάντηση
  • [12] Βουλή - Υπουργός Εξωτερικών - Νέος Πρεσβευτής ΗΠΑ
  • [13] Ε/Κ - Τ/Κ - Επέτειος ίδρυσης ΟΗΕ
  • [14] Αθήνα - Γεωργής - Εκδήλωση - 45 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [15] Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών - Απονομή
  • [16] Σόλων Νικήτας - Κηδεία
  • [17] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αλκηστη Πρωτοψάλτη
  • [18] Ραδιομαραθώνιος - Εισφορές - Εκδηλώσεις
  • [19] ΑΚΕΛ - Ραδιομαραθώνιος - Εισφορά
  • [20] Λονδίνο - Ραδιομαραθώνιος
  • [21] Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου - ''Το ΟΧΙ της Κύπρου το '40''
  • [22] Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες

  • Επομπή για Ομογένεια 25/10/2005

    [01] Εκπρόσωπος - Βρετανία - Εγγραφο

    Το επίσημο σχέδιο και το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ, το οποίο είχε τεθεί στη διάθεση της κυβέρνησης περιέχουν τη σωστή περιγραφή και ορολογία, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, στο οποίο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποκαλείται ''πρόεδρος'', ο Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ ''πρωθυπουργός'' ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται ως Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι το επίσημο έγγραφο ''αναφέρεται σαφώς και απεριφράστως στις ιδιότητες του κάθε ενός''.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε ότι δεν υποβλήθηκε το έγγραφο στο οποίο ο Ταλάτ αναφέρεται ως ''πρόεδρος'', ο Εκπρόσωπος είπε: ''Το επίσημο έγγραφο, το οποίο έχει τεθεί εκ μέρους της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στη διάθεση της κυβέρνηση περιέχει τους σαφείς όρους''.

    [02] Βουλή - ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Πρέσκοτ - Ταλάτ

    Την εκτίμηση ότι σύντομα η Γενική Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αρχίσει διαβουλεύσεις για να βρεθεί τρόπος προώθησης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, διατύπωσε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, σε δηλώσεις του στη Βουλή, όπου συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο προϋπολογισμός και η πολιτική του Υπουργείου του για το 2006.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την παρατηρούμενη τελευταίως κινητικότητα εκ μέρους των Βρετανών στο Κυπριακό και την επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ στην Κύπρο, ο κ. Ιακώβου είπε πως ''έρχεται ο κ. Πρέσκοτ και η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο με τις άλλες 24 χώρες, στο πλαίσιο της Προεδρίας''.

    ''Φυσικά'', συνέχισε, ''υπάρχει και ένα πολύ υψηλού επιπέδου ενδιαφέρον για το Κυπριακό από πολλές πλευρές και -όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις τελευταίες δηλώσεις του- υπάρχει προσδοκία ότι σύντομα και η Γενική Γραμματεία (του ΟΗΕ) θα εκδηλωθεί, αν όχι με συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σίγουρα με έναρξη διαβουλεύσεων για το πώς θα προχωρήσει στο μέλλον''.

    Ερωτηθείς για την πρόσκληση του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Ιακώβου είπε ότι ''η απόφαση για την επίσκεψη του κ. Ταλάτ είναι πιο παλαιά''.

    ''Απλώς'', πρόσθεσε, ''ανεβλήθη επανειλημμένως για διάφορους λόγους και τελικώς, κάτω από τις πιέσεις της Τουρκίας για να υλοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να επανενεργοποιήσουν αυτή την υπόθεση''.

    Ως προς τη διαδικασία των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, ο κ. Ιακώβου ανέφερε πως όταν ομιλεί για ''πρωτοβουλία'', έχει υπόψη του ''κάτι το πολύ συγκεκριμένο, που έχει δομή, έχει κανόνες και για αυτό'', πρόσθεσε, ''δεν χρησιμοποιώ τον όρο 'πρωτοβουλία'. Μόνον όταν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά'', πρόσθεσε, ''αρχίζω να τη χρησιμοποιώ''.

    ''Είναι μία προσδοκία βασισμένη πάνω σε πληροφόρηση'', είπε ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας ότι ''και η λέξη πρωτοβουλία επιδέχεται διάφορες ερμηνείες''.

    ''Το να έρθει ένα ανώτατο στέλεχος της Γραμματείας'', είπε ο κ. Ιακώβου, ''μπορεί να ερμηνευθεί ότι είναι μία πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα''.

    [03] Πρέσκοτ - Κύπρος - Επαφές

    O Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Πρέσκοτ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, θα γίνει δεκτός στις 11 το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Βρετανός αξιωματούχος θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

    Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Πρέσκοτ, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ για αυτό το εξάμηνο, αναμένεται να συναντηθεί και με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    [04] Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Σλοβακίας

    Την άποψη ότι η ΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση εάν η χώρα αυτή δεν αναγνωρίσει de jure και de facto την Κυπριακή Δημοκρατία, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας Πάβολ Χρουσόφσκι.

    Μιλώντας σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη ύστερα από συνομιλίες στη Μπρατισλάβα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία, ο κ. Χρουσόφσκι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στο Κυπριακό.

    Είπε πως ''το Κυπριακό είναι πολύ σοβαρό και περίπλοκο πρόβλημα'' σημειώνοντας πως ''δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά την εξεύρεση λύσης, βάσει του διεθνούς δικαίου''.

    Σημείωσε ότι ''δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οποιεσδήποτε άλλες προσπάθειες λύσης οι οποίες μόνο θα δυσχέραιναν αυτό το πρόβλημα''.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη στάση αρχών που τηρεί η Δημοκρατία της Σλοβακίας στον αγώνα του ενάντια στην τουρκική κατοχή για διευθέτηση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ.

    Είπε ότι ''η Δημοκρατία της Σλοβακίας δεν αρκείται στο ευχολόγιο και στην απλή διατύπωση θέσεων αλλά στην πράξη υποστηρίζει αυτές τις αρχές σε όλα τα διεθνή φόρα όπου συζητείται το Κυπριακό είτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είτε στα ΗΕ είτε στην ίδια την ΕΕ''.

    Ερωτηθείς ο κ. Χρουσόφσκι, αν με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η Τουρκία θα αλλάξει στάση όσον αφορά το Κυπριακό είπε πως ''αυτό αρχικά θα εξαρτηθεί από την ίδια την Τουρκία και κυρίως από την εσωτερική της κατάσταση''.

    ''Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας δεν εμπνέουν και πολλή αισιοδοξία όσον αφορά την πολιτική της Τουρκίας για λύση του κυπριακού προβλήματος'', πρόσθεσε.

    Διευκρίνισε ότι το Κυπριακό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει για να γίνει η Τουρκία δεκτή ως μέλος κράτος της ΕΕ.

    ''Αναμένουμε'', συνέχισε, ότι ''η Τουρκία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα ιστορικά της προβλήματα, να λύσει ορισμένους φόβους και υποψίες για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που υπάρχουν στην χώρα, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να πείσει τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ένταξη της στην ΕΕ».

    Ο κ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στην υποστήριξη που δίνει η Σλοβακία στην Κύπρο, είπε πως ''αυτή την ώρα η Δημοκρατία της Σλοβακίας διατηρεί απόσπασμα στην Ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που αριθμεί το 1/4 του συνολικού αυτής της δύναμης. Την ώρα που κάποιοι στο διεθνή χώρο προσπαθούσαν ουσιαστικά να διαλύσουν αυτή τη Δύναμη και να μας αφήσουν έρμαιους στα χέρια του εισβολέα''.

    Υπενθύμισε ακόμη ότι ο Πρεσβευτής της Δημοκρατίας της Σλοβακίας συνεχίζει με συνέπεια τη δουλειά προηγούμενων συναδέλφων του, ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ε/κ και τ/κ κομμάτων με τακτικές συναντήσεις υπό τη δική του προεδρία.

    Αυτό έχει τεράστια σημασία, εξήγησε ο κ. Χριστόφιας, γιατί αν υπάρξει αλληλοκατανόηση των ανησυχιών και των δύο κοινοτήτων, της μιας κοινότητας από την άλλη, τότε θα κτίσουμε τις προϋποθέσεις κοινού αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας σε βάση αρχών και χωρίς τις ξένες επεμβάσεις και ξένη παρουσία.

    Κρίνουμε, είπε ο κ. Χριστόφιας, ότι η ΕΕ έχει κάνει ένα μεγάλο συμβιβασμό απέναντι στην Τουρκία. Η Τουρκία, πρόσθεσε, ξεκινά διαπραγματεύσεις χωρίς την αναγνώριση ενός κράτους-μέλους της Ενωσης και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με αυτή την χώρα-μέλος, την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Κρίνοντας αυστηρά, σημείωσε, αυτός είναι ένας συμβιβασμός αρχών που έκαμε η ΕΕ. ''Η Κύπρος, μια πολύ μικρή χώρα και ανυπεράσπιστη, ουσιαστικά υποχρεώθηκε να ανεχθεί αυτόν το συμβιβασμό με την προσδοκία ότι στην πορεία η ΕΕ θα απαιτήσει την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ως όρους για να προχωρήσει η Τουρκία την ευρωπαϊκή της πορεία'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Υπέδειξε ότι το πιο σοβαρό θέμα είναι ''η Τουρκία να αλλάξει στάση και φιλοσοφία στο Κυπριακό και να περάσει σε μια πολιτική καλής θέλησης, η οποία θα σεβαστεί τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της ΕΕ για να δοθεί μια συμβιβαστική μεν αλλά δίκαιη στις συνθήκες, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό πρόβλημα''.

    [05] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΗΕ - Ταλάτ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα ήθελε να ξεκινήσει μια προσπάθεια στο Κυπριακό, η οποία να έχει προετοιμαστεί καλά για να διασφαλίζονται προοπτικές επιτυχίας και ''δεν θα ήθελε να ξεκινήσει πρόχειρα μια νέα διαδικασία απλώς για να υπάρξει μια νέα διαδικασία χωρίς προοπτικές επιτυχίας''.

    Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι τα ΗΕ με παρότρυνση των ΗΠΑ και των Βρετανών θα επιχειρήσουν την έναρξη μιας διαδικασίας απλώς και μόνο για να ακυρώσουν τις δυνατότητες αντίδρασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Εκπρόσωπος είπε πως είναι δυνατόν στο μεταξύ να υπάρξει μια διαφοροποίηση αφού ο ίδιος ο ΓΓ είχε πει ότι ανέμενε την 3η Οκτωβρίου 2005 προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

    Σε ερώτηση αν ο ΓΓ θα ρίσκαρε την έναρξη μιας διαδικασίας, η οποία θα είχε μειωμένες προοπτικές επιτυχίας, ο Εκπρόσωπος παρέπεμψε στην έκθεση του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, που περιέγραφε την κατάσταση ως έχει και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινούσε μια διαδικασία εκ μέρους των ΗΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκονται στη διάθεση των μερών όμως δεν επιδιώκεται να υπάρξει προσπάθεια η οποία να μην είναι καλά προετοιμασμένη.

    ''Δεν έχω υπόψη μου να έχει αλλάξει αυτή η πολιτική του ΓΓ στο μεταξύ'', είπε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κάποια διαφορετική επίσημη ενημέρωση.

    Ο Εκπρόσωπος συμφώνησε ότι δεδομένου του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών δεν αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα μια νέα πρωτοβουλία.

    Ωστόσο, συμπλήρωσε πως δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ''αν στο μεταξύ υπάρξει αλλαγή στα συγκεκριμένα δεδομένα, δηλαδή να έχει διαφανεί εκ μέρους της τουρκικής πλευράς οποιαδήποτε αλλαγή όσον αφορά τις δικές της θέσεις που να δικαιολογεί διαφοροποίηση της πολιτικής του ΓΓ''.

    Σε ερώτηση αν γίνονται κάποιες επαφές για να διαπιστωθεί το έδαφος μεταξύ των πλευρών, ο Εκπρόσωπος είπε πως αυτό εξαρτάται πλήρως από τον ΓΓ, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει οποιεσδήποτε νέες επαφές. Οσον αφορά την κυβέρνηση, είπε πως βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τον ΓΓ μέσω και του Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην εφημερίδα ''Αλήθεια'' ότι για ένα έγγραφο 125 σελίδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος υπέβαλε 139 προτάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε: ''οι συνηθισμένες υπερβολές Ταλάτ, οι οποίες διοχετεύονται μέσω του Τύπου χωρίς καμιά επιφύλαξη''.

    ''Ο αριθμός 139 είναι φανταστικός αριθμός που κυκλοφορεί στο μυαλό του κ. Ταλάτ'', είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει την ενίσχυση του κατοχικού στρατού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κατά καιρούς και η κυπριακή κυβέρνηση καταθέτει διαμαρτυρίες και καταγγελίες στα Ηνωμένα Εθνη.

    [06] ΟΗΕ - Μαυρογιάννης - Τουρκικές παραβιάσεις - Καταγγελία

    Τις νέες μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων (FIR) Λευκωσίας από τουρκικά μαχητικά, κατήγγειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο διεθνή οργανισμό Πρέσβης Αντρέας Μαυρογιάννης.

    Οι παραβιάσεις αυτές, τονίζει στην επιστολή του με ημερομηνία τις 17 Οκτωβρίου, είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν πρωτοφανή αισθήματα ανασφάλειας, ανησυχίας και φόβου στους κατοίκους του νησιού και θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή αεροπλο&#912;α, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις παραβιάσεις αυτές.

    Στην επιστολή του, η οποία κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου ως έγγραφο του ΟΗΕ, ο κ. Μαυρογιάννης σημειώνει επίσης ότι οι παραβιάσεις επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση ενώ υποσκάπτουν τις προσπάθειες για εξεύρεση αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    [07] Εκπρόσωπος - Μέτρα κοινωνικής συνοχής - Αντιπολίτευση

    Οι αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης και η προσπάθεια μείωσης της σημασίας των μέτρων κοινωνικής συνοχής που έχουν ληφθεί για στήριξη των ευπαθών ομάδων είναι αστήρικτες και εντελώς άδικες και στοχεύουν απλώς στη διοχέτευση της εικόνας ότι πρόκειται για μέτρα μειωμένης σημασίας, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σε δηλώσεις κατά τη χθεσινή ενημέρωση των συντακτών, ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν και δεν δέχονται την ισοπεδωτική κριτική εκ μέρους της αντιπολίτευσης για τα μέτρα αυτά.

    ''Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας συνεπής στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και προεκλογικές δεσμεύσεις προχώρησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε λήψη σοβαρότατων μέτρων κοινωνικής συνοχής ύψους 120 εκατ. λιρών'', δήλωσε ο Εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι κέντρο της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης είναι ο πολίτης.

    Σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν εξαντλείται με αυτά τα έκτακτα μέτρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στόχος είναι η μείωση των μειονεκτημάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν.

    ''Πράγματι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνονται πράξεις και εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο'', δήλωσε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι αυτή η ευρεία κοινωνική πολιτική η οποία αναπτύσσεται από την κυβέρνηση γίνεται ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας.

    Σημείωσε ακόμη ότι από το 2002-2006 υπάρχει αύξηση της τάξης του 70% στις κοινωνικές δαπάνες.

    [08] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Παρίσι - Πρόγραμμα επίσκεψης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Παρίσι για τριήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Γάλλο Πρόεδρο Jacques Chirac.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχωρεί στις 10:15 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας και φθάνει στο Αεροδρόμιο Charles de Gaulle στις 14:00 τοπική ώρα.

    Στις 16:00 της ίδιας ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Jean-Louis Debre και στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Christian Poncelet. Στις 20:00 θα παρακαθίσει σε δείπνο-συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

    Την Παρασκευή στις 08:30 θα παρακαθίσει σε πρόγευμα-συζήτηση στο Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και στις 13:00 σε γεύμα εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο Jacques Chirac στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο, στο προαύλιο του Μεγάρου των Ηλυσίων στις 14:30.

    Εξάλλου, στις 18:30 θα παραστεί σε δεξίωση από τον Πρεσβευτή της Κύπρου στη Γαλλία Μηνά Χατζημιχαήλ στην πρεσβευτική κατοικία και στις 21:00 θα έχει ιδιωτικό δείπνο.

    Το Σάββατο στις 10:00, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό Politique Internationale, στο ξενοδοχείο Ritz.

    Στις 15:00 της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο Charles de Gaulle και αναμένεται να φθάσει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 20:00.

    [09] Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Τελετή υποδοχής

    Υπό τους ήχους των εθνικών ύμνων Κύπρου και Σλοβακίας και με υπερυψώμενες τις σημαίες των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας έτυχε επίσημης υποδοχής χθες το πρωί στο ''Βratislava Castle'', όπου στεγάζονται τα κυβερνητικά γραφεία της χώρας.

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία επικεφαλής πενταμελούς αντιπροσωπείας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση, έφθασε στο ''Bratislava Castle'' στις 10 τοπική ώρα.

    Εκεί τους ανέμενε ο Σλοβάκος ομόλογος του Πάβολ Χρουσόφκσι και η σύζυγος του, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν.

    Υστερα από απόδοση στρατιωτικών τιμών έξω από το ''Βratislava Castle'', o Πρόεδρος της Βουλής συνοδευόμενος από τον κ. Χρουσόφσκι εισήλθαν στο εσωτερικό του Κάστρου, όπου ο κ. Χριστόφιας έτυχε τιμών και επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα.

    [10] Ταλάτ - Πρόγραμμα επίσκεψης στις ΗΠΑ

    Ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις ΗΠΑ.

    Πριν τη μετάβασή του στις ΗΠΑ, ο κ. Ταλάτ θα έχει συνάντηση στην Αγκυρα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Ο κ. Ταλάτ θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα για την Αγκυρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον κ. Γκιουλ στην τουρκική πρωτεύουσα.

    Την Τετάρτη θα αναχωρήσει από την Αγκυρα για τις ΗΠΑ.

    Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο κ. Ταλάτ θα μιλήσει για το Κυπριακό σε διάσκεψη που οργανώνεται από το CSIS και τα Ινστιτούτα Brookings και θα παραστεί σε συνάντηση στο Ινστιτούτο Πολιτικής για την Εγγύς Ανατολή της Ουάσιγκτον.

    Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου Χένρι Χάιντ και άλλα μέλη του Κογκρέσου την Πέμπτη.

    Το ίδιο βράδυ ο κ. Ταλάτ θα παρευρεθεί σε δεξίωση στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για την εθνική εορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

    Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ο κ. Ταλάτ θα συναντηθεί με την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [11] Υπουργός Εξωτερικών - ΑΧΕΠΑ- Συνάντηση

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία της ελληνικής ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

    Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

    [12] Βουλή - Υπουργός Εξωτερικών - Νέος Πρεσβευτής ΗΠΑ

    Εχει ήδη επιλεγεί ο Ρόναλντ Σλίχερ ως νέος Αμερικανός Πρεσβευτής για τη θέση της διπλωματικής εκπροσώπησης των ΗΠΑ στη Λευκωσία και, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, εδόθη η έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης στη διαπίστευσή του και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ακρόασής του ενώπιον της Γερουσίας, προκειμένου να βρίσκεται στην Κύπρο τον προσεχή Δεκέμβριο.

    Σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή, όπου συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο προϋπολογισμός και η πολιτική του Υπουργείου του για το 2006 και απαντώντας, μετά τη λήξη της συνεδρίας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού βρίσκεται το θέμα διορισμού του νέου Αμερικανού Πρεσβευτή, ο κ. Ιακώβου είπε πως ''το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ήδη επιλέξει τον επόμενο Πρεσβευτή των ΗΠΑ''.

    ''Εχουν υποβάλει το όνομά του στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας'', είπε ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας πως ''το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει αυτήν τη διαπίστευση και αναμένεται ότι θα φθάσει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο''.

    [13] Ε/Κ - Τ/Κ - Επέτειος ίδρυσης ΟΗΕ

    Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι μουσικοί, αλλά και παιδιά, οι πρώτοι στο τέρμα της οδού Ερμού και οι δεύτεροι στο τέρμα της οδού Λήδρας, στο σημείο που τέμνονται οι δύο οδοί στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, ένωσαν χθες τη μουσική τους για να τιμήσουν την 60η επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Υπό τον τίτλο «Υπεραστική κλήση», οι Τ/Κ και Ε/Κ μαζεύτηκαν στις στέγες και μπαλκόνια των παρακείμενων σπιτιών και με διάφορα μουσικά όργανα γιόρτασαν τα 60α γενέθλια του Διεθνούς Οργανισμού. Η μουσική ακούγετο εναλλάξ από τις δύο πλευρές του συρματομπλέγματος, οι Ε/Κ σταματούσαν για να ακούσουν τη μουσική των Τ/Κ και αντίστροφα.

    [14] Αθήνα - Γεωργής - Εκδήλωση - 45 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας

    Στο σημαντικό ρόλο των μαθητών τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας στους αγώνες για ελευθερία, αναφέρθηκε ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Κύπρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, με την ευκαιρία της 45ης επετείου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα για διοργάνωση εκδηλώσεων στους Δήμους που έχουν τιμήσει την Κύπρο και τους αγώνες της δίνοντας το όνομα της σε πλατείες τους.

    Η εκδήλωση περιελάμβανε την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας από τον Πρεσβευτή της Κύπρου και το Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Παντελή Ειρηνάκη, καθώς και τη φύτευση ελιάς, ως συμβόλου ειρήνης.

    [15] Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών - Απονομή

    Τα Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών απένειμε χθες βράδυ σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης.

    Τα Αριστεία απονεμήθηκαν για τη συνολική προσφορά τους στους Εύη Γαβριηλίδη, Χρυσόστομο Νικία, Νίκο Παναγιώτου, Στας Παράσκο Παναγιώτη Περσιάνη και Νίκο Σπανό.

    [16] Σόλων Νικήτας - Κηδεία

    Τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία, η κηδεία του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Σόλων Νικήτα, ο οποίος απεβίωσε προχθές σε ηλικία 68 ετών.

    Πλήθος επισήμων και απλού κόσμου συνέρευσε στην εκκλησία Αγίων Ομολογητών, για να πει το στερνό αντίο στον Σόλων Νικήτα.

    Την ανθρωπιά την αγωνιστικότητα, την ειλικρίνεια, την πραότητα και την παλικαριά που διακατείχαν τον Σόλων Νικήτα εξήραν όλοι όσοι τον αποχαιρέτισαν με ομιλίες τους.

    Στην κηδεία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τη σύζυγο του Φωτεινή, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χρίστος Ταλιαδώρος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και της αστυνομίας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

    Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου εκ μέρους της Βουλής των Αντιπρόσωπων ο Κώστας Παπακώστας, εκ μέρους του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τυρίμος, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Χρίστος Πουργουρίδης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Ανδρέας Σ. Αγγελίδης, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ ο Γιαννάκης Ομήρου, εκ μέρους των ΕΔΗ ο Μιχάλης Παπαπέτρου, εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο Ντίνος Πασπαλλίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου Νίκος Παπαευσταθίου και ο Κύπριος Επίτροπος αρμόδιος για την υγεία και την προστασία του Καταναλωτή, Μάρκος Κυπριανού.

    Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Δημήτρης Ράλλης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας, η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου, η Επίτροπος Νομοθεσίας Λίλα Κουρσουμπά, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης και ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου.

    Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.

    Τον Σόλωνα Νικήτα αποχαιρέτισαν επίσης με ομιλίες τους Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρίστος Αρτεμίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης και ο Δικαστής του Ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου Γεώργιος Πικής.

    [17] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αλκηστη Πρωτοψάλτη

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο είχε αργά χθες το απόγευμα η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Αλκηστη Πρωτοψάλτη που βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθώνιου.

    Οπως η ίδια δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο μίλησαν για τα τραγούδια της, το Ραδιομαραθώνιο, την Κύπρο, το ποδόσφαιρο και άλλα θέματα.

    Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η εγγονή του Προέδρου Παπαδόπουλου, Φωτεινή, που δεν έκρυψε την αδυναμία της στο τραγούδι της κ. Πρωτοψάλτη ''Ολε όλε ολά'', το οποίο, όπως είπε η κ. Πρωτοψάλτη, χόρεψε.

    Αναφερόμενη στη συνάντηση, η κ. Πρωτοψάλτη είπε πως ''ήταν για μένα μια πολύ συγκινητική στιγμή. Οπως του είπα και του ίδιου (του Προέδρου) δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό του, τα μάτια του, γενικά όλες τις συσπάσεις του προσώπου του όταν είπε το 'όχι'. Νομίζω ότι ήταν από τα λίγα πρόσωπα που πραγματικά μένει στη μνήμη του κάθε ανθρώπου γιατί ήταν τόσο ειλικρινής και όλο αυτό που έλεγε και όλο αυτό που ένιωθε και όλα αυτά που σκεφτόταν τα έβγαλε με ένα μοναδικό τρόπο''.

    Αναφερόμενη στη μικρή Φωτεινή είπε πως της έκανε εντύπωση ''γιατί ήξερε όλο το cd απ' έξω και ήξερε και τα τραγούδια σε ποιο νούμερο είναι, με μεγάλη της αγάπη βέβαια τον 'Αγγελο' όπως και του Προέδρου''.

    [18] Ραδιομαραθώνιος - Εισφορές - Εκδηλώσεις

    Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο λίρες μέχρι στιγμής οι εισφορές για τον 16ο Ραδιομαραθώνιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Ο Ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της Τρίτης. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή γνωστών Ελλαδιτών καλλιτεχνών, ενώ άλλη μια θα πραγματοποιηθεί απόψε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον φιλανθρωπικό σκοπό του Ραδιομαραθωνίου.

    Σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο λειτουργούν 53 περίπτερα, ενώ δώδεκα αυτοκίνητα - κουμπαράδες περιέρχονται χωριών, σχολείων, προκειμένου να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να εισφέρουν για τους σκοπούς του Ραδιομαραθωνίου.

    [19] ΑΚΕΛ - Ραδιομαραθώνιος - Εισφορά

    Εισφορά ύψους 2.000 λιρών έκανε χθες το ΑΚΕΛ στον Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που ξεκίνησε σήμερα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, παραδίδοντας την εισφορά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δήλωσε πως αποτελεί ''υποχρέωσή μας, όχι βέβαια μόνο με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Ραδιομαραθωνίου, αλλά και καθημερινή υποχρέωση έναντι στα παιδιά με ειδικές ικανότητες να τους συμπαραστεκόμαστε και να τα βοηθούμε για να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνία'', προσθέτοντας πως θα πρέπει επίσης η πολιτεία να δει με περισσότερο ζέση και ενδιαφέρον και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

    [20] Λονδίνο - Ραδιομαραθώνιος

    Αχισε από νωρίς χθες το πρωί και θα συνεχισθεί μέχρι τα μεσάνυκτα σήμερα, η εκστρατεία του Ραδιομαραθωνίου μέσω του Ελληνικού Ραδιοσταθμού LGR, με τη συνεργασία της Επιτροπής του Ιδρύματος, του οργανισμού Capital Accomodation και με κύριο χορηγό τον όμιλο Ability.

    Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες άλλες εκδηλώσεις προς τον ίδιο σκοπό, περιλαμβανομένης της μεγάλης χοροεσπερίδας με καθαρό εισόδημα πέραν των 140,000 στερλινών. Οι πόροι του φετεινού Ραδιομαραθωνίου, όπως και του περσινού, θα διατεθούν για τις διορθωτικές οικοδομικές εργασίες στο κτίριο που προορίζεται να λειτουργήσει ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Το κτίριο αγοράσθηκε ήδη από την Επιτροπή Ραδιομαραθωνίου έναντι ποσού κάτω του εκατομμυρίου και οι απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό του Κέντρου αναμένεται να στοιχίσουν άλλο ένα εκατομμύριο.

    [21] Αθήνα - Παρουσίαση βιβλίου - ''Το ΟΧΙ της Κύπρου το '40''

    Το βιβλίο του δημοσιογράφου Κορνήλιου Χατζηκώστα «Το ΟΧΙ της Κύπρου το '40», παρουσίασαν χθες το βράδυ στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργής.

    Ο Ελληνας Υφυπουργός Αμυνας είπε πως η παρουσίαση του βιβλίου συμπίπτει με τον εορτασμό του ελληνικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, που άλλαξε τη ροή των εξελίξεων στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο και έκανε, όπως είπε, να μεγαλουργήσει το διαχρονικό πάθος των Ελλήνων για την ελευθερία, το ίδιο πάθος που έκανε τους Κύπριους να πολεμήσουν ως εθελοντές και να θυσιαστούν.

    Στις σελίδες του βιβλίου, είπε, αποκαλύπτονται με ζωντανές μαρτυρίες άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της κυπριακής συμμετοχής στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, τόσο στο Κυπριακό Σύνταγμα που τελούσε υπό αγγλική διοίκηση όσο και στον ελληνικό στρατό στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε το έργο ''πόνημα ψυχής'' που αγγίζει τόσο τους ερευνητές όσο και το ευρύ κοινό μεταφέροντας το άρωμα και τη φρεσκάδα της ηρωικής αυτής εποχής.

    [22] Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες

    Μικρές απώλειες, παρά το μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τα σημαντικά συνολικά κέρδη της τάξης του 9,81% που κατέγραψε στις πέντε συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 106,23 μονάδες, σημειώνοντας μικρές απώλειες της τάξης του 0,69%. Πτώση σε ποσοστό 0,68% κατέγραψε και ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς, ο οποίος έκλεισε στις 1.633,82 μονάδες. Σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα ανήλθε η αξία των συναλλαγών, η οποία εκτινάχθηκε στα τρία εκατομμύρια λίρες, ως αποτέλεσμα του εντυπωσιακού αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία συγκέντρωσε συναλλαγές αξίας 2,1 εκατομμυρίων λιρών.

    Μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,65% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 553,35 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 25 October 2005 - 14:23:12 UTC