Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-07-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αθήνα - Προεδρικό Μέγαρο - Δεξίωση - Αποκατάσταση Δημοκρατίας
  • [02] (Κ) Αθήνα - Καραμανλής - Αποκατάσταση Δημοκρατίας - Μήνυμα
  • [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΥΠΕΞ ΗΠΑ
  • [04] (Κ) Τραμπζονσπορ - Αφιξη
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Λονδίνο - Επαφές
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Κατοχικός στρατός - Απευθείας πτήσεις
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Σαρμ ελ Σέιχ - Κύπριοι τουρίστες
  • [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρή πτώση
  • [13] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - Πρόγραμμα Σύγκλισης
  • [14] (Κ) Χριστόφιας - Αντριάν βαν ντε Μιρ
  • [15] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - Υπογραφή
  • [16] (Κ) ΕΣΚ - Πινακιδοφορία - Επεισόδια Τσιμεντοποιείου Μονής
  • [17] (Κ) Αστυνομία - ΟΥΕΦΑ - Αγώνας Ανόρθωσης - Τράμπζονσπορ
  • [18] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - ΚΟΡΕΠΕΡ
  • [19] (Κ) Τούρκος διπλωμάτης - Πρωτόκολλο - Δήλωση
  • [20] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Κλιμάκιο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [21] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων - Συνάντηση

  • [01] (Κ) Αθήνα - Προεδρικό Μέγαρο - Δεξίωση - Αποκατάσταση Δημοκρατίας

    Δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο παρέθεσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Ο κ. Παπούλιας σε σύντομη ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί μέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου η οποία θα συνεχίζεται όσο υπάρχει η γραμμή της διχοτόμησης και ότι «δεν ξεχνάμε αυτή τη μεγάλη εθνική υπόθεση όπως δεν λησμονούμε ότι αν και η εθνική κυριαρχία είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, ο πατριωτισμός παραμένει υψηλό ιδανικό και συλλογικό καθήκον».

    [02] (Κ) Αθήνα - Καραμανλής - Αποκατάσταση Δημοκρατίας - Μήνυμα

    Στη συλλογική προσπάθεια και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων για την ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία τον Ιούλιο του 1974, αναφέρεται στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής με αφορμή την 31η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επισημαίνει παράλληλα πως σήμερα το πολίτευμα στη χώρα είναι εδραιωμένο, ισχυρό και δεν κινδυνεύει, υπογραμμίζει ωστόσο ότι έχει ανάγκη από συνεχή εμβάθυνση και ενδυνάμωση των θεσμών του και υπαγορεύει συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών για την επίτευξη κοινών στόχων.

    «Σήμερα γιορτάζουμε 31 χρόνια αδιάλειπτης Δημοκρατίας. Η ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία -στις εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο μέρες του Ιουλίου του 1974- έμοιαζε και αβέβαιη και δύσκολη. Ολες και όλοι μαζί όμως τα καταφέραμε. Με συλλογική προσπάθεια και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Καραμανλής.

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΥΠΕΞ ΗΠΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου συναντάται σήμερα στις 14.00 (ώρα Ουάσιγκτον, 2100 ώρα Κύπρου) με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις.

    Σε δήλωση του αναχωρώντας για την αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Ιακώβου είπεν ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί το Κυπριακό, το ενδεχόμενο επίσκεψης απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και οι σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ.

    [04] (Κ) Τραμπζονσπορ - Αφιξη

    Εφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο η τουρκική ομάδα της Τραπεζούντας (Τράμπζονσπορ) ενόψει του αγώνα της με την πρωταθλήτρια Κύπρου Ανόρθωση που θα διεξαχθεί αύριο στο ΓΣΠ.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η τουρκική ομάδα έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από όπου μετέβη στη Λευκωσία. Η αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφάλειας τόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όσο και κατά τη μεταφορά της Τράμπζονσπορ στη Λευκωσία.

    Την άφιξη της τουρκικής ομάδας κάλυψαν Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι δημοσιογράφοι καθώς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Λονδίνο - Επαφές

    Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και οργανώσεις της ομογένειας θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα από το Σάββατο.

    Στις 1600 (τοπική ώρα) θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

    Στις 1730 θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο ''Dorchester'' με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, και στις 1830 με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου.

    Αύριο στις 1600 ώρα Λονδίνου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνομιλίες με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, στην πρωθυπουργική κατοικία.

    Στις 1700 ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος θα φθάσει το πρωί στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον, θα συναντήσει το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Στις 1930 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Penridge'' στην περιοχή Southgate και στις 2115 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα φιλοξενηθεί σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η Γραμματεία της Ομοσπονδίας στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας.

    Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα δεχθεί στο ξενοδοχείο του δημοσιογράφους για συνεντεύξεις και θα παραθέσει γεύμα σε ομάδα Βρετανών βουλευτών.

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στο Λονδίνο και η αυριανή συνάντησή του με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, η μεθαυριανή συνάντηση του κ. Μπλερ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η συνάντηση απόψε στις ΗΠΑ του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου με την Αμερικανίδα ομόλογό του είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Προβάλλονται επίσης οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, η επιστροφή μερίδας Κυπρίων, οι οποίοι παραθέριζαν στο Σιάρμ Ελ Σιέικ της Αιγύπτου που δέχθηκε τα τρομοκρατικά κτυπήματα και η άφιξη χθες βράδυ στην Κύπρο της τουρκικής ομάδας Τράμπζονσπορ, η οποία θα αγωνιστεί αύριο εναντίον της Ανόρθωσης.

    Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα με τίτλο «Θα προαχθούν οι δικοί μας» γράφει ότι αρχίζουν αύριο οι κρίσεις των αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς αφού «δεν θα είναι αξιοκρατικές αλλά στόχο θα έχουν το βόλεμα ημετέρων ανεξαρτήτως κόστους». Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε μετά την επιστροφή στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, όπου είχε επαφές, ότι οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ χρειάζονται βελτίωση.

    «Το Θάρρος» στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αίγυπτο» γράφει ότι μικρής ισχύος βόμβα εξερράγη χθες σε νοτιοδυτικό προάστιο του Καϊρου τραυματίζοντας σοβαρά τον άνδρα που την κρατούσε. Αλλού γράφει ότι φανερά συγκλονισμένοι, σοκαρισμένοι αλλά και συγκινημένοι που αντίκρισαν τους δικούς τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 159 από τους 286 Κύπριους παραθεριστές στο Σιάρμ Ελ Σιέικ της Αιγύπτου.

    Ο «Πολίτης» στην κύρια είδηση με τίτλο «Στο ναδίρ εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» προβάλλει το δεύτερο μέρος δικοινοτικής δημοσκόπησης και γράφει ότι οι Ε/Κ και Τ/Κ έπαψαν να αισθάνονται κοντά καθώς η πλειοψηφία και στις δύο κοινότητες δεν εμπιστεύεται η μία την άλλη. Αλλού γράφει ότι χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα στους χειρισμούς του Κυπριακού αναμένεται να είναι η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου με την Αμερικανίδα ομόλογο του απόψε στις ΗΠΑ.

    «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Παγκόσμιος πανικός από το κύμα τρομοκρατίας» ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και το κυριότερο χωρίς να μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της τρομοκρατίας. Αλλού γράφει ότι βρίσκεται από χθες βράδυ στην Κύπρο, η τουρκική ομάδα Τραπεζούντα η οποία θα αγωνιστεί εναντίον της Ανόρθωσης αύριο στο ΓΣΠ για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    «Ο Φιλελεύθερος» στο βασικό θέμα με τίτλο «Παζάρι Μπλερ με Ερντογάν» γράφει ότι κλειδί για την υπογραφή από την Αγκυρα του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα μέλη της ΕΕ φαίνεται να είναι η συνάντηση των Πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Τουρκίας μεθαύριο στο Λονδίνο. Το θέμα αυτό θα συζητήσει αύριο ο Βρετανός Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο. Αλλού γράφει ότι το φετινό Ιούλη σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

    Η «Χαραυγή» στην κύρια είδηση με τίτλο «Πρωτιά στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι το ΑΚΕΛ αναδεικνύεται σε πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου με ποσοστό 27,2% χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων και των λευκών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε μεταξύ 12 και 15 Ιουλίου η ελληνική εταιρεία Greek Public Opinion με παγκύπριο δείγμα 1.200 ατόμων. Αλλού γράφει ότι άφαντοι παραμένουν οι δολοφόνοι του 30χρονου Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης Πανίκου Προδρόμου, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

    [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Λονδίνο - Επαφές

    Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και οργανώσεις της ομογένειας θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα από το Σάββατο.

    Στις 1600 (τοπική ώρα) θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

    Στις 1730 θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο ''Dorchester'' με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, και στις 1830 με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου.

    Αύριο στις 1600 ώρα Λονδίνου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνομιλίες με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, στην πρωθυπουργική κατοικία.

    Στις 1700 ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος θα φθάσει το πρωί στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον, θα συναντήσει το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Στις 1930 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Penridge'' στην περιοχή Southgate και στις 2115 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα φιλοξενηθεί σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η Γραμματεία της Ομοσπονδίας στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας.

    Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα δεχθεί στο ξενοδοχείο του δημοσιογράφους για συνεντεύξεις και θα παραθέσει γεύμα σε ομάδα Βρετανών βουλευτών.

    Υπουργός Εξωτερικών - ΥΠΕΞ ΗΠΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου συναντάται σήμερα στις 14.00 (ώρα Ουάσιγκτον, 2100 ώρα Κύπρου) με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις.

    Σε δήλωση του αναχωρώντας για την αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Ιακώβου είπεν ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί το Κυπριακό, το ενδεχόμενο επίσκεψης απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και οι σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ.

    Υπουργός Δικαιοσύνης - Ομιλία - Εθνικό μνημόσυνο - Λύση

    Η ε/κ πλευρά αναμένει από τους Τουρκοκύπριους ότι θα κατανοήσουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και θα συνεχίσουν να εργάζονται για λύση και επανένωση όχι για διχοτομικές ιδέες, υπογράμμισε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου σε ομιλία του στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του Δήμου της Λύσης που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή.

    ''Αναμένουμε ότι οι συμπατριώτες μας Τ/Κ και ιδιαίτερα η τ/κ ηγεσία θα κατανοήσουν τις ανησυχίες και τις έγνοιες των Ε/Κ. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη λύση και όχι να φλερτάρουν με διχοτομικά σενάρια και ιδέες. Αναμένουμε να πράξουν ότι εμείς πράττουμε για 31 χρόνια: Να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της επανένωσης'', τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

    Επισημαίνοντας ότι η απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την ε/κ πλευρά δεν αποτέλεσε απόρριψη της λύσης ή αποδοχή της συνέχισης του διαχωρισμού, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι η Κύπρος δεν θα ζούσε τη συμφορά του 1974, αν στο εσωτερικό υπήρχε συσπείρωση και ενότητα, αν οι δημοκρατικοί θεσμοί γίνονταν σεβαστοί και στηρίζονταν με αποφασιστικότητα.

    ''Δυστυχώς, όμως, σε κάποιους κύκλους δεν κυριάρχησαν συνετές και ώριμες σκέψεις, δεν έγινε στάθμιση των συνεπειών της υπονομευτικής δράσης τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα τραγικά γεγονότα του 1974'', δήλωσε.

    Οπως είπε, επιθυμία των Ε/Κ είναι να ζήσουν σε μια πραγματικά ελεύθερη, επανενωμένη πατρίδα, χωρίς κατοχικές δυνάμεις και στρατεύματα, χωρίς συρματοπλέγματα μίσους και διαχωρισμού.

    ''Οραματιζόμαστε μια Κύπρο της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όπου όλα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι κατοχυρωμένα και διασφαλισμένα χωρίς καμιά διάκριση. Μια επανενωμένη Κύπρο, κοινή και ευτυχισμένη πατρίδα για όλους τους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους'', είπε.

    Υπ. Υγείας - Μνημόσυνο Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλαζάρου

    Η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει τις προσπάθειες συνεργαζόμενη με τα Ηνωμένα Εθνη και συντονίζοντας τις ενέργειες της με την Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν, το συντομότερο δυνατό, επανάληψη του δικοινοτικού διαλόγου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης.

    Σε ομιλία του στο μνημόσυνο των ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλαζάρου στα Χολέτρια Πάφου, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι η διεθνής κοινότητα κατανοεί ότι δεν μπορεί να επιδιωχθεί η λύση του Κυπριακού μέσα σε ασφυκτικά, εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα και ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκ νέου η διαδικασία της επιδιαιτησίας.

    ''Συμφωνημένη πρέπει να είναι η λύση που θα προκύψει μέσα από ένα διάλογο'', σημείωσε.

    Απευθυνόμενος προς τους ξένους που ενδιαφέρονται για τη λύση του Κυπριακού τους κάλεσε να στρέψουν την προσοχή, την επιρροή και τις πιέσεις τους στην Αγκυρα.

    ''Γιατί, μόνο αν η Αγκυρα αλλάξει τη στάση και την πολιτική της στο Κυπριακό θα γίνει εφικτή η λύση του προβλήματος. Μια λύση που στα πλαίσια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας θα επανενώσει την πατρίδα μας, αλλά και θα αποκαταστήσει τα αναφαίρετα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού μας. Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και του κοινοτικού κεκτημένου'', είπε.

    Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και η κυβέρνηση του θα συνεχίσουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Πάφος - Μάτσης - Ευρωκοινοβούλιο - Κυπριακό

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προσαρμοστεί πλήρως με τις θέσεις της Κύπρου αναφορικά με το Κυπριακό δήλωσε από την Πάφο ο Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης, ο οποίος ήταν κύριος ομιλητής στο μνημόσυνο των πεσόντων καταδρομέων του 1974 που τελέστηκε χθες στη εκκλησία του Αγίου Κενδέα και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Πάφου.

    Το ευρωκοινοβούλιο συνέχισε ο κ. Μάτσης «εδέχθη ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να εδράζεται στις αρχές την ενωμένης Ευρώπης που είναι κύριο αίτημα και σωστή θέση για όλους μας, ζήτησε την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων για να μπορούν να διεξαχθούν συνομιλίες και όλα τα παρεμφερή που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις μας για σωστή αντιμετώπιση του Κυπριακού».

    Σημείωσε στην συνέχεια ότι «η δουλειά που πραγματοποιούμε όλοι μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι διαφωτιστική οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τίποτε περί Κυπριακού, όταν πληροφορηθούν τα ουσιαστικά στοιχεία της παρανομίας της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο παίρνουν ακριβώς τις θέσεις τις οποίες εμείς υιοθετούμε και αυτό είναι μια σωστή ελπιδοφόρος πορεία».

    Αθήνα - Προεδρικό Μέγαρο - Δεξίωση - Αποκατάσταση Δημοκρατίας

    Δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο παρέθεσε προχθές το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Ο κ. Παπούλιας σε σύντομη ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί μέρα μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου η οποία θα συνεχίζεται όσο υπάρχει η γραμμή της διχοτόμησης και ότι «δεν ξεχνάμε αυτή τη μεγάλη εθνική υπόθεση όπως δεν λησμονούμε ότι αν και η εθνική κυριαρχία είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, ο πατριωτισμός παραμένει υψηλό ιδανικό και συλλογικό καθήκον».

    Επεσήμανε πως «η ελληνική Πολιτεία επιστρέφει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Επιστρέφει στη μετάβαση από τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας σε μια νέα εποχή που ονομάστηκε μεταπολίτευση» και πρόσθεσε πως η σημασία της δεν ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου.

    Αναφερόμενος στους αντιστασιακούς υπογράμμισε ότι η ελληνική Πολιτεία χρωστά ακόμη στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα και πρόσθεσε ότι «χρωστά κυρίως σε εκείνους που δεν είχαν στη συνέχεια συμμετοχή στη δημόσια ζωή τέτοια που να τους προσφέρει αναγνώριση που δεν απόλαυσαν προνόμια και δεν κέρδισαν κάτι για αυτά που έχασαν».

    Αθήνα - Καραμανλής - Αποκατάσταση Δημοκρατίας - Μήνυμα

    Στη συλλογική προσπάθεια και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων για την ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία τον Ιούλιο του 1974, αναφέρεται στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής με αφορμή την 31η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επισημαίνει παράλληλα πως σήμερα το πολίτευμα στη χώρα είναι εδραιωμένο, ισχυρό και δεν κινδυνεύει, υπογραμμίζει ωστόσο ότι έχει ανάγκη από συνεχή εμβάθυνση και ενδυνάμωση των θεσμών του και υπαγορεύει συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών για την επίτευξη κοινών στόχων.

    «Σήμερα γιορτάζουμε 31 χρόνια αδιάλειπτης Δημοκρατίας. Η ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία -στις εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο μέρες του Ιουλίου του 1974- έμοιαζε και αβέβαιη και δύσκολη. Ολες και όλοι μαζί όμως τα καταφέραμε. Με συλλογική προσπάθεια και τη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Καραμανλής.

    Τραμπζονσπορ - Αφιξη

    Εφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο η τουρκική ομάδα της Τραπεζούντας (Τράμπζονσπορ) ενόψει του αγώνα της με την πρωταθλήτρια Κύπρου Ανόρθωση που θα διεξαχθεί αύριο στο ΓΣΠ.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η τουρκική ομάδα έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από όπου μετέβη στη Λευκωσία. Η αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφάλειας τόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όσο και κατά τη μεταφορά της Τράμπζονσπορ στη Λευκωσία.

    Την άφιξη της τουρκικής ομάδας κάλυψαν Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι δημοσιογράφοι καθώς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Κατοχικός στρατός - Απευθείας πτήσεις

    Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις κινήσεις του κατοχικού στρατού στο βαθμό που της επιτρέπει η κατοχή, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες ότι ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει έργα υποδομής για την κατασκευή αεροναυτικής βάσης στην Καρπασία, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ''διερευνώνται τα πάντα''.

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Σαρμ ελ Σέιχ - Κύπριοι τουρίστες

    Οι Κύπριοι που παραθέριζαν στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Κύπρο μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα, έχουν ήδη επιστρέψει, ύστερα από διευθετήσεις της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ''με προσπάθειες της κυβέρνησης και πολύ δραστήρια εμπλοκή του Υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι Κύπριοι οι οποίοι επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Κύπρο, επέστρεψαν, και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των Κυπρίων τουριστών''.

    [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 25/7/2005
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 25/7/2005, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    --------------------------------------
    ΕΥΡΩ                      0,5721               0,5755
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4745               0,4773
    Λίρα Αγγλίας              0,8249               0,8298
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 25/7/2005, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 25/7/2005, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4239            0,4272
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3600            0,3628
    Δολάριο Καναδά                  0,3892            0,3923
    Κορώνα Δανίας                   0,0766            0,0772
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0721            0,0726
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0607            0,0611
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3658            0,3687
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    --------------------------------------------------------------------
    
    

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                  427.684,34
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     84,90    -0,16    421.764,36
    FTSE/CySE 20                           407,72    -0,20    186.792,23
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.221,58    -0,19    197.031,71
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ              986,81    -1,13      3.432,96
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ          950,04     0,12      2.354,39
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.212,71    -0,21    200.464,67
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.254,62    -0,24    139.599,64
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                    995,88    -1,75        484,00
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            933,83    -0,43    220.883,03
    FTSE Med (22/7/2005)                 8.048,29     0,19
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    
    

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρή πτώση

    Αρνητικά υποδέχθηκε την τελευταία εβδομάδα του μήνα Ιουλίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκε το σύνολο σχεδόν των επιμέρους δεικτών. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,21% και έκλεισε στις 1.212,71 μονάδες. Πτώση σε ποσοστό 0,16% σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 84,9 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 427.000 λίρες.

    Ζημιές σε ποσοστό 0,20% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 407,72 μονάδες.

    [13] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - Πρόγραμμα Σύγκλισης

    Ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν με τα μέτρα σύγκλισης, εξέφρασαν τα συγκυβερνώντα κόμματα κατά τη σημερινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Κεραυνός ενημέρωσε το σώμα για την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σύγκλισης.

    Ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι στη συνεδρία της 21ης Μαΐου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα που θα περιληφθούν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης που θα υποβάλει η Κύπρος στην ΕΕ τον προσεχή Νοέμβριο.

    [14] (Κ) Χριστόφιας - Αντριάν βαν ντε Μιρ

    Το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προώθηση λύσης του κυπριακού προβλήματος, καθώς και το θέμα των δύο κανονισμών για την οικονομική βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και το απευθείας εμπόριο, συζήτησαν σε σημερινή συνάντησή τους ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριάν βαν ντε Μιρ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, που δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. βαν ντε Μιρ με την ευκαιρία της επικείμενης αναχώρησης του τελευταίου από την Κύπρο, επαναβεβαίωσε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις προσπάθειες επίτευξης μιας λύσης, η οποία να επανενώνει την Κύπρο και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και τις ανησυχίες τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

    [15] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - Υπογραφή

    Η Τουρκία θα υπογράψει την Τετάρτη το πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής της σύνδεσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    [16] (Κ) ΕΣΚ - Πινακιδοφορία - Επεισόδια Τσιμεντοποιείου Μονής

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) αποφάσισε όπως διοργανώσει μαζική πινακιδοφορία δημοσιογράφων και εικονοληπτών έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, επί της Λεωφόρου Λεμεσού, την Τετάρτη, 27 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ.

    Η απόφαση πάρθηκε σήμερα σε συνεδρία του ΔΣ της ΕΣΚ σε σχέση με το θέμα της άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών από άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης στο Τσιμεντοποιείο Μονής, την Δευτέρα 18 Ιουλίου και τις ποινικές διώξεις που επιδιώκει εναντίον τους η ηγεσία της Αστυνομίας, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΚ.

    [17] (Κ) Αστυνομία - ΟΥΕΦΑ - Αγώνας Ανόρθωσης - Τράμπζονσπορ

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο γύρω από το στάδιο όσο και σε ολόκληρη τη Λευκωσία και στα σημεία διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, θα λάβει η Αστυνομία αύριο, ημέρα διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και της τουρκικής Τράμπζονσπορ στο ΓΣΠ για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα, στην οποία παρουσιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας, τόσο ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας και ο απεσταλμένος της ΟΥΕΦΑ Γουίλιαμ Μακντούγκαλ, όσο οι αρχές του σταδίου και ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης κάλεσαν τους φίλαθλους να συμπεριφερθούν κόσμια στον πρώτο αγώνα μεταξύ τουρκικής και κυπριακής ομάδας.

    [18] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - ΚΟΡΕΠΕΡ

    Σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξουσιοδότησαν σήμερα τη βρετανική Προεδρία σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει στο θέμα της υπογραφής από την Τουρκία του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης προς τα νέα κράτη μέλη, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων (ΚΟΡΕΠΕΡ) συγκάλεσε η Προεδρία, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από κοινοτικής πλευράς στην περίπτωση που η Τουρκία υπογράψει το πρωτόκολλο.

    [19] (Κ) Τούρκος διπλωμάτης - Πρωτόκολλο - Δήλωση

    Τούρκος διπλωμάτης με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αγκυρας να εκδώσει δήλωση με την οποία να ξεκαθαρίζει πως η υπογραφή του επιπρόσθετου πρωτοκόλλου από την Τουρκία δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ''Αυτό αποτελεί μια νομική αναγκαιότητα για την Τουρκία. Πρέπει να καταστήσουμε τη θέση μας ξεκάθαρη, μέσω της γραπτής οδού'', ανέφερε σημειώνοντας πως η διακήρυξη αυτή θα εκδοθεί ''στον κατάλληλο χρόνο''.

    [20] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Κλιμάκιο Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Το θέμα της ετοιμασίας του Εθνικού Προγράμματος για τη Στρατηγική της Λισαβόνας ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης στη Λευκωσία του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού με κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που απαρτίζετο από εκπροσώπους των Γενικών Διευθύνσεων για Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά Θέματα, την Απασχόληση, τις Επιχειρήσεις και την Περιφερειακή Πολιτική.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη δέσμευση της Κυβέρνησης για την προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας καθώς και στη σημασία που αποδίδεται ώστε το πρόγραμμα να είναι λειτουργικό με συγκεκριμένες δράσεις. Τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υλοποιηθεί ο στόχος υποβολής του Εθνικού Προγράμματος τον Οκτώβριο 2005.

    [21] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η επίσκεψη του στη Βρετανία και οι συνομιλίες του με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ αποβλέπουν στο να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας και να αποκατασταθούν οι παραδοσιακές τους σχέσεις.

    Μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και απαντώντας σε προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ''προσβλέπουμε σε περισσότερη κατανόηση των θέσεών μας και προς μια πιο δίκαιη και αντικειμενική θεώρηση των επιδιώξεών μας εκ μέρους της Βρετανίας'', προσθέτοντας πως είναι αισιόδοξος ότι τώρα επικρατεί ένα νέο κλίμα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η Βρετανία προεδρεύει της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 25 July 2005 - 17:49:30 UTC