Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - 17η αγωνιστική
  • [02] (Κ) Αντιπροσωπεία ΔΗΣΥ - Τουρκία - Συνάντηση με Βαρθολομαίο
  • [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Εορτή Αγίου Μάρωνα - Χαιρετισμός
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Δηλώσεις Κοντολίζα Ράις
  • [07] (Κ) Οικουμενικός Πατριάρχης - Αντιπροσωπεία ΔΗΣΥ
  • [08] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Οικουμενικός Πατριάρχης

  • [01] (Κ) Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - 17η αγωνιστική

    Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 17η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου α' κατηγορίας.

    Οι αγώνες είναι: Αλκή - ΑΕΛ, Ανόρθωση - ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ - Αρης και Εθνικός Αχνας - Διγενής Μόρφου.

    [02] (Κ) Αντιπροσωπεία ΔΗΣΥ - Τουρκία - Συνάντηση με Βαρθολομαίο

    Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, ολοκληρώνει σήμερα την πενθήμερη επίσκεψή της στην Τουρκία με συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Υπουργός Εξωτερικών - Αμερικανική αντιπροσωπεία - Κατεχόμενα ------------------------------------------------------------- Η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα προς τις ΗΠΑ όσον αφορά την προγραμματισμένη μετάβαση στα κατεχόμενα, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, του εμπορικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα, ο οποίος θα συνοδεύει εμπορική αντιπροσωπεία από Αμερικανούς επιχειρηματίες, που θα εξετάσουν ενδεχόμενες εμπορικές ευκαιρίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου.

    Ο κ. Ιακώβου είπε πως ''εάν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του εμπορικού ακολούθου τονίζω ότι αυτή η ενέργεια είναι παραβίαση των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550''.

    ''Εκείνο που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι θα συνοδεύσει την αντιπροσωπεία Αμερικανός εμπορικός ακόλουθος από την Αγκυρα. Ο ισχυρισμός ότι θα διευκολύνει τις επαφές τους δεν ευσταθεί. Εχουμε προβεί σε διαβήματα (προς τις ΗΠΑ) τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Ουάσινγκτον'', είπε.

    Ο κ. Ιακώβου εξήγησε τέλος ότι πρόκειται για αμερικανικές εταιρείες που αντιπροσωπεύονται στην Τουρκία.

    ΥΠΕΞ - Δηλώσεις Ράις - ''Απομόνωση'' ------------------------------------ Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου κάλεσε τις ΗΠΑ να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στο νησί μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη δήλωση της Αμερικανίδας ομολόγου του Κοντολίζα Ράις ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για άρση της ''απομόνωσης'' των Τ/Κ, ο κ. Ιακώβου είπε ότι ''η άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ δεν θα επιτευχθεί με τους τρόπους που έχουν υιοθετήσει οι Αμερικανοί''.

    ''Είναι γνωστός ο λόγος γιατί οι ΗΠΑ ήθελαν λύση του Κυπριακού πριν την ένταξη στην ΕΕ. Τα δεδομένα όμως αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει, η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ'', είπε.

    Ο κ. Ιακώβου σημείωσε ότι ''αναμένουμε από μια σοβαρή χώρα όπως οι ΗΠΑ να δει αυτά τα νέα δεδομένα και να αναπροσαρμόσει κατάλληλα την πολιτική της, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό το ταχύτερο δυνατό''.

    Κατέληξε λέγοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ''έχει αποδείξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η έναρξη διαπραγματεύσεων από την Τουρκία''.

    ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Τ/Κ - ''Απομόνωση'' ------------------------------ Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να βλέπουν τους Τ/Κ να είναι ''απομονωμένοι'' επειδή τελικά δεν επανενώθηκε το νησί πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, σε συνέντευξή της σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ εξέφρασε την απογοήτευση των ΗΠΑ για τη μη υιοθέτηση του σχεδίου Ανάν και είπε ότι η χώρα της προσπαθεί να χαλαρώσει την ''απομόνωση'' των Τ/Κ, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις ''πολυμερείς υποχρεώσεις'' της.

    Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΗΣΥ - Ερντογάν - Δηλώσεις --------------------------------------------------- Μήνυμα ειρήνης έδωσε κατά τις επαφές της στην Τουρκία η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως το μήνυμα αυτό έγινε αποδεκτό με θετικό τρόπο.

    Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως κατά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ''μεταφέραμε έγνοιες και ανησυχίες, με απώτερο σκοπό να επιτύχουμε τη μόνιμη ειρήνη στην ιδιαίτερη μας πατρίδα την Κύπρο αλλά και γενικότερα προκοπή στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο, τρεις χώρες που έχουν ένα κοινό σπίτι, την ΕΕ''.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως η συνάντηση έγινε σε φιλικότατο κλίμα, ήταν εποικοδομητική και απόλυτα χρήσιμη.

    ''Αρχίσαμε ένα διάλογο. Μεταφέραμε έγνοιες και ανησυχίες με απώτερο σκοπό να επιτύχουμε τη μόνιμη ειρήνη στην ιδιαίτερη μας πατρίδα την Κύπρο αλλά και γενικότερα προκοπή στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο, τρεις χώρες που έχουν ένα κοινό σπίτι, την ΕΕ'', ανέφερε.

    ''Πιστεύω ότι μπορούμε να συμβαδίσουμε μαζί, να συνδημιουργήσουμε και να φέρουμε ευτυχία σε όσους μας εμπιστεύονται'', πρόσθεσε.

    Κληθείς από Τουρκάλα δημοσιογράφο να σχολιάσει την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, στο Λονδίνο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: ''Είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις με επίσημους του κόμματος και επίσημους της κυβέρνησης. Είμαστε χαρούμενοι επειδή είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμά μας, το μήνυμα για ειρήνη. Αυτό έγινε καλά αποδεκτό και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε αυτό το διάλογο προς το καλύτερο συμφέρον του λαού μας και της χώρας μας''.

    Ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Σαμπάν Ντιτσλί στις δηλώσεις του, αφού σημείωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιουλ, εξέφρασε ικανοποίηση για την επίσκεψη και καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ.

    Κατά την έναρξη της συνάντησης Αναστασιάδης και Ερντογάν έκαναν χειραψία. Επίσης αντάλλαξαν δώρα. Ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε στον κ. Ερντογάν ένα ασημένιο δίσκο στον οποίο απεικονίζεται ένα περιστέρι και στον οποίο αναγράφεται η λέξη ''ειρήνη'', στα ελληνικά και στα τουρκικά (Ειρήνη - Baris).

    Ο κ. Ερντογάν έδωσε στον κ. Αναστασιάδη μια γκραβούρα με απεικόνιση της παλιάς Κωνσταντινούπολης.

    Τούρκος Πρωθυπουργός - Συνάντηση με αντιπροσωπεία ΔΗΣΥ - Κυπριακό ----------------------------------------------------------------- Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένει ότι θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μετά τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα και θεωρεί ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο θα πρέπει να πυκνώσουν τις επαφές τους ώστε να δημιουργηθεί κοινό έδαφος για τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θέση του κ. Ερντογάν είναι ότι η μη λύση δεν είναι λύση και ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λύνουν τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίζουν, κάτι που ήδη έχει διαμηνύσει στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, από τον οποίον ζήτησε να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, στην Κωνσταντινούπολη, η αντίδραση της Λευκωσίας στην επικείμενη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα ομάδας Αμερικανών επιχειρηματιών, που θα συνοδεύονται από Αμερικανό εμπορικό ακόλουθο, καθώς και έγγραφο που επέδωσε η κυβέρνηση στην ΕΕ, με το οποίο ζητά την εμπλοκή της για να σταματήσει ο εποικισμός των κατεχομένων, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο ''Καφέ ειρήνης ζητά από Τάσο-Ταλάτ ο Ερντογάν'' ότι ''πόρτα ειρήνης στην κυριολεξία άνοιξε ο ΔΗΣΥ με την επίσκεψη του στην Τουρκία, αφού στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία κορυφώθηκε η ιστορική αυτή επίσκεψη, κυριάρχησε το πνεύμα του διαλόγου της ειρήνης.'' Ο κ. Ερντογάν ''υπέδειξε με έμφαση τη χρησιμότητα που θα έχει αν άρχιζε ένας διάλογος σε φιλικό επίπεδο μεταξύ ΤάσουΤαλάτ, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, ώστε να διευκολυνθεί η πορεία και να υπάρξουν συγκλίσεις πριν μπουν στο τελικό στάδιο των συνομιλιών ουσίας''. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας διέψευσε πως υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι όσα είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Λονδίνο δεν είναι αντικειμενικά.

    ''Η Μάχη'' με κύριο τίτλο ''Δυσκολεύουν τις εκλογές οι Πόντιοι'' γράφει ότι απορία, ερωτήματα, αλλά και δυσαρέσκεια εκφράζεται από διάφορες πλευρές σε σχέση με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου για δικαίωμα ψήφου στους Πόντιους για τις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές. Γίνεται λόγος για σκοπιμότητες και επίκληση πρακτικών δυσκολιών στην περίπτωση που τελικά περάσει η πρόταση, αναφέρει. Αλλού γράφει ότι ''με εκβιαστικές μεθόδους επιχειρούν πλέον οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί να πειστεί η ε/κ πλευρά να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν''. Η έντονη παρασκηνιακή διπλωματική κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες με προεξάρχοντες τους Αμερικανούς στοχεύει στην επίλυση του Κυπριακού πριν από τον Οκτώβριο, φοβούμενοι πιθανή άσκηση του δικαιώματος της αρνησικυρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον κύριο τίτλο ''Οχι σε λύση του Κυπριακού σε βάθος χρόνου'' γράφει ότι ο χρόνος στο Κυπριακό κυλά εναντίον της ε/κ πλευράς, ενώ οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα επηρεάζουν μέχρι και την καθημερινότητα των Κυπρίων. Σύμφωνα με παγκύπρια τηλεφωνική έρευνα του ''Π'' η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η πάροδος του χρόνου με άλυτο το Κυπριακό λειτουργεί περισσότερο υπέρ της Τουρκίας παρά υπέρ της ε/κ πλευράς. Αλλού γράφει ότι ο Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ σε συνέντευξη του στον ''Π'' χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ''ανειλικρινή'' και αναφέρει ότι ''άλλα έλεγε σε εκείνον για το σχέδιο Ανάν, κατά τις συναντήσεις τους, πριν και μετά την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, και άλλα ανέφερε στην 'εκστρατεία του όχι'''.

    ''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο ''Αμεσο μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα'' γράφει ότι το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των αμερικανικών προϊόντων από τους Κύπριους καταναλωτές είναι πλέον ορατό, μετά τις προκλητικές ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και Αμερικανών επιχειρηματιών που στοχεύουν στην αναβάθμιση των σχέσεών τους με το κατοχικό καθεστώς. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση επέδωσε στον αξιωματούχο της ΕΕ Λέοπολντ Μάουρερ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, πλήρες αιτιολογημένο έγγραφο με το οποίο γίνεται το πρώτο βήμα για την εμπλοκή της ΕΕ στο θέμα των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα και ζητείται από την Αγκυρα μέσω Βρυξελλών να σταματήσει το εποικισμός. Σύμφωνα με το έγγραφο, μόνο πέρσι έφτασαν στα κατεχόμενα 40.000 νέοι Τούρκοι έποικοι.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Καταθέτει επιδιαιτησία'' γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προβληματίζεται σοβαρά να προχωρήσει σε μια νέα πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, συνδέει όμως κατά τρόπο απόλυτο αυτή την κίνησή του με τη Λευκωσία, από την οποία αξιώνει κατά τρόπο κατηγορηματικό να του γνωστοποιήσει τις αλλαγές που επιθυμεί επί του σχεδίου του. Αλλού ο γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας αντέδρασε έντονα στην απόφαση των ΗΠΑ να οργανώσουν παράνομη κάθοδο στην Κύπρο του εμπορικού ακολούθου τους στην Αγκυρα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κάλεσε τις ΗΠΑ να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στο νησί μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Οχι δεύτερη αποτυχία'' γράφει ότι μια συμφωνημένη με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη διαδικασία, σε περίπτωση επανάληψης των συνομιλιών, επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση, ώστε αυτή η διαδικασία να οδηγήσει σε λύση. Αυτό τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξη του στην ''Χ'' ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος επισημαίνει πως αυτό το ζήτημα η ε/κ πλευρά θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει με τους εκπροσώπους ή απεσταλμένους του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Αλλού γράφει ότι έναν νέο κανονισμό της ΕΕ, ο οποίος επιτρέπει την κατά χάριν βοήθεια στους αγρότες ύψους 1,8 εκατομμυρίων λιρών, για τα επόμενα τρία χρόνια, αναμένεται να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για να βγάλει τον αγροτικό κόσμο από τη δύσκολη κατάσταση.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Εορτή Αγίου Μάρωνα - Χαιρετισμός

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως θλίβεται όταν η ειλικρίνεια της πρόθεσης της πλευράς μας για επίτευξη, όσο γίνεται πιο σύντομα, μιας βιώσιμης, λειτουργικής και αποδεκτής λύσης του Κυπριακού, αμφισβητείται και υποσκάπτεται συνεχώς και κακόβουλα, πρώτα στην Κύπρο.

    Πρόσθεσε πως μετά αναπόφευκτα αυτοί οι ζημιογόνοι ισχυρισμοί, αναπαράγονται στο εξωτερικό και αχρείαστα επιφορτίζουν τον ίδιο με το πρόσθετο βάρος, να έχει να πείσει τους συνομιλητές του για την ειλικρίνεια και σταθερότητα της βούλησης της ε/κ πλευράς για σύντομη λύση.

    Σε χαιρετισμό του σήμερα το πρωί στην εορτή του προστάτη της εκκλησίας Μαρωνιτών Κύπρου Αγίου Μάρωνα, στον Ιερό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως ''δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσυπογράψουμε μια διευθέτηση που μόνο με λόγια, θεωρητικά και τυπικά, θα επανενώνει τη χώρα μας, αλλά που στην πράξη θα εμπεδώνει τις χωριστικές τάσεις στο γεωγραφικό χώρο, στην κοινωνία, στην οικονομία και στους θεσμούς''.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Δηλώσεις Κοντολίζα Ράις

    [07] (Κ) Οικουμενικός Πατριάρχης - Αντιπροσωπεία ΔΗΣΥ

    Με αισθήματα τιμής και αγάπης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλωσόρισε στην Κωνσταντινούπολη την αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, και σημείωσε τις ενδιαφέρουσες συνομιλίες που αυτή είχε χθες με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, παρακολούθησε σήμερα τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, που βρίσκεται στην περιοχή του Μπεμπέκι, που τελέστηκε προϊσταμένου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης καλωσόρισε ''τον εξοχότατο Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νικόλαο Αναστασιάδη και την υπό αυτού συνοδεία με αισθήματα τιμής και αγάπης'' και εξέφρασε χαρά για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ αναφορικά με την ανάγκη συμβίωσης και συνεργασίας των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Οικουμενικός Πατριάρχης

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τάσσεται υπέρ της ελλαδοτουρκικής φιλίας και της ταχύτερης δυνατόν επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ύστερα από τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 13 February 2005 - 18:49:10 UTC